Източна Европа ще бъде Унищожена ако НАТО нахлуе в Русия!

На заседание на министрите от НАТО е била сведена до тяхното знание „Концепция за възпиране и отбрана в евроатлантическия регион“. В нея се предвижда, ни повече, ни по-малко, употреба на ядрено оръжие и едновременно воюване срещу Русия в Балтика и Черно море. Вече се обговорва, както за нас преди 20 години, че няма лошо Украйна да влезе в НАТО, понеже това било отбранителен съюз.

И така, САЩ показаха още по-твърдо намерение да отбраняват Европа до последния европеец. Удивителното е, че европейците на свой ред изглежда нямат търпение да скочат в бездната, за да доставят удоволствие на своя шогун. Причината се крие в неравното разпределение на власт в ЕС и оттам в НАТО. Западна Европа действа като лидер на континента, но източноевропейците ще бъдат тези, които със сигурност ще бъдат унищожени, в случай че НАТО нахлуе в Русия. Според обявената си доктрина, в този случай Русия ще бъде принудена да използва ракети със среден обсег с ядрени бойни глави. Първо, защото това ще остави възможност за прекратяване на огъня и изтегляне на интервентите, без да се стига до глобална ядрена война; второ, за да се използват оръжията преди нашествениците да достигнат изстрелващите инсталации; трето, Франция и Великобритания са ядрени, а няма да имат много време за мислене. Ако видят пристигащи ракети със съответните балистични характеристики , те автоматично ще нанесат ядрен удар със своите ограничени, но напълно достатъчни арсенали. Оставаме ние, източноевропейците.

И какво се получава? Тези държави, които все още имат някакво влияние върху взиманите съдбоносни решения, носят по-малък риск от тези, които са набелязани за пушечно месо. А „прифронтовите държави“, които най-много ще пострадат, съвсем нямат думата. И не я желаят даже. Това обяснява тихата еволюция на НАТО от безполезност към състояние на ентусиазирано камикадзе.

Западните ни съ-европейци пресмятат зле. Дори примамката да бъде изядена, втори шанс за прекратяване на огъня ще има, след като Обединеното кралство и Франция също бъдат изтрити.

И ако тези мои съждения ви се струват наивни, то припомнете си причините за Първата и Втора световни войни – и за тяхното избухване причините бяха доста глупави. Но войните са факт.“

Авторът Чавдар Найденов е социолог, изследовател и журналист. Завършил философия и социология в Софийския университет. Работил в Политологическия институт към БАН, в социологическа агенция „ТрендБГ“, бил е политически коментатор в редица печатни медии. Завежда направление „Методология и анализи“ в Агенция за социални и маркетингови изследвания „Афис“. Автор, съвместно с проф. Димитър Денков, на първия рейтинг на българските университети.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Причините за всяка една война са дълбоки, а поводите са глупави или както казват старите хора“когато си търсиш махна, винаги ще я намериш“. Европа, а още по-малко САЩ нямат никаква причина, да воюват с Русия. Европейците са свикнали вече, че за всичко се плаща, а американците са научили вече, че не могат да спечелят всички пари. Днешна Русия няма нито идеологически, нито някакви други търкания със запада. Съперничество има, мераци за чуждото имане има, но нещата са като в спортно състезание „на вързано“, както се казва. Правилата са ясни, бутане и малки мръсотийки са позволени, но никой от играчите не може и да си помисли, че може да заколи другия по средата на дистанцията. Ако има заплаха, то тя идва от Китай, хора с друг начин на мислене, все едно от друга планета, живеещи на гъсто и във все по-враждебна среда. Дори да си представите завистта, която изпитват наблъсканите в общежитие съседи, към разполагащ се в огромен дом и градина, пълна с блага е достатъчно, за да разберем как се чувстват китайците. Ако веднъж тръгнат, те няма да се спрат, а общежитията в Азия са доста. Меркелясалите ги пуснаха да видят къщата от вътре и от желание, превърнаха в мечта, завземането на този дом. Следващата война за територии ще е с тях. Другата война, която ни чака е световната гражданска война, която разделя хората по убеждения, а не по народности, родства или дори благосъстояние. Тя започна. Едната страна алчните, въоръжени със силата на медиите, интернет, парите и властта, удари по другата, която има само волята и свободата. Както при всеки първи удар, спечелиха огромно предимство. Ние обаче имаме огромен числен превес и ако всеки вложи собствените си умения и малко смелост, победата ни е гарантирана. Критерият е алчност, врагът е алчност, по това ще го познаете. Те няма да ви ударят с ядрено оръжие.

  2. Перфектен коментар, Иване! Скоро не бях чел нещо толкова смислено и вярно.

  3. Авторът на статията Чавдар Найденов има забележителна биография. Моето уважение за това, но с повечето от тезите му не мога да се съглася. Статията подкрепч упорните точки на Кремъл за лошия Запад, който иска да нападне Русия и как фашистите от НАТО всеки ден планират как да унищожат мирната страна. Статията подкрепя тезата как източноевропейските страни нямат място в тази агресивна организация и да не правят нищо за да гарантират териториалната си цялост и национална сигурност. Смятам, че никой не се готви да напада и унищожава Русия и да да я засипва с ядрени ракети, а символичните действия, струпване на сили и военно присъствие са точно заради Източноевропейските страни. За да не се чувстват сами и изоставени от съюзниците си. Защото за разлика от България Прибалстийските републики се страхуват да не се повтори сценарият от Крим и Източна Украйна. Ако някой има лудостта да нанесе първи ядрен удат, то това може да е Русия с тактическо ядрено оръжие в Прибалтика и после да шантажира НАТО със заплахата за глобална ядрена война ако Съюзът реши да отговори и да защити трите Балтийски държави. Страхът на всички малки държави от Източния фланг е дали САЩ и големите в НАТО ще са готови да задействат член 5 от Вашингтонскоия договор и да рискуват глобална термоядрена война.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *