Игор Кирилов: Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с компоненти за биологични оръжия

Руското министерство на отбраната представи доказателства за работата на Украйна с подкрепата на САЩ с компоненти за биологични оръжия на брифинг в кулоарите на Деветата конференция на държавите – страни по Конвенцията за забрана на биологичните и токсинните оръжия в Женева. Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на Въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Игор Кирилов. По думите му, Министерството на отбраната на Русия разполага с документ с имената на всички ключови фигури в украинската военно-биологична програма, предаде ТАСС.

„Бяха представени документални доказателства, че с финансовата, научна, техническа и кадрова подкрепа на САЩ на територията на Украйна е извършена работа с компоненти на биологични оръжия и са проведени изследвания на патогени на особено опасни и икономически значими инфекции“, заяви Кирилов. Министерството на отбраната на Русия има на разположение документ с имената на всички ключови фигури в украинската военно-биологична програма, заяви Игор Кирилов, изброявайки имената на споменатите хора.

„Сред тях са бившият директор на DTRA (Агенцията за намаляване на отбранителната заплаха) Кенет Майерс, изпълнителен вицепрезидент на контролирания от ЦРУ рисков фонд In-Q-Tel Тара О’Тул, бивш ръководител на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати Томас Фридън, бившият директор на Националния институт по здравеопазване Франсис Колинс, който е бил изпълнителен директор на Мемориалния институт Battelle Джефри Уодсуърт, главният научен сътрудник и президент на отдела за международни изследвания, развитие и медицина на Pfiser и много други“, каза Кирилов.

По думите му, тази информация се съдържа в разширения доклад на DTRA за дейността в Украйна. „Всички те, по един или друг начин, са бенефициенти на биологичните проекти на Пентагона и са свързани с Демократическата партия на САЩ, чиито лидери са идейни вдъхновители на военните биологични изследвания и създатели на тайни схеми за пране на пари в интерес на тесен кръг от представители на американския елит“, подчерта Кирилов. Той добави, че това са хората, които трябва да бъдат попитани защо парите на данъкоплатците се харчат за незаконни военни биологични изследвания в Украйна и други страни по света.

Според началника на войските за РХБЗ като аргументи са показани видеоматериали с позицията на експерти от Руската федерация и други страни и свидетелства на очевидци и участници в програмите на Министерството на отбраната на САЩ за намаляване на военната заплаха. „Един от тях е бившият служител на Изследователския институт на армията на САЩ Ричард Бошър, който за пореден път потвърди факта, че в украински биологични лаборатории, финансирани от Пентагона, се извършва работа с опасни патогени“, каза той.

Кирилов подчерта, че изявлението на Руската федерация е накарала много страни да се замислят за рисковете от сътрудничеството с Вашингтон във военно-биологичната сфера на своя територия и да погледнат по нов начин на необходимостта и целесъобразността от подобно сътрудничество, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Безсмислено е да се бориш и да доказваш на измамниците, че са измамници. Те много добре си го знаят, но никога няма да го признаят. Цялата борба е за душите на овцете, които си пасат чинно и не забелязват, какво става около тях. „Ох, грипът тази година е много лош!“ От къде дойде, как така стана лош? Към какво те подтикват? Това са неовчи въпроси и стадото никога няма да си ги зададе, до вратите на кланицата и малко след това…

    • Аз пък вече не виждам нищо лошо незадаващите си въпроси да бъдат наваксани против грипове, ковиди …….. Така поне хайванчетата, освен че разбират всичко, се мислят и за безсмъртни.

  2. Обърнете внимание, че това, което става в Укропия се нарича Специална военна ОПЕРАЦИЯ. И ковида е такава операция и други операции ще има по прочистване на хайванчета – „Глупавите и страхливите сами ще приемат отровата“ – Жак Атали

  3. източна бг е наводнена от цивилни италианци-800 души били само в полигона в сливенското ново село…пълни шматки…моткат се едни цивилни групички от по 5-6 жабарчета-черни кат араби,в градчетата на изт.бг….но не им дават да комуникират с хората…цивилни са…и пият бира в кафенета в затворен кръг…питам един-двама кво правят тука…туристи сме-викат…лъжат…като познавач на италия ги виждам,че са от юж.италия,от много бедни семейства,пълни несретници,стари ергени,отчаяни индивиди хванали се за хляба в армията….абе от техния боклук…тия ще ме пазят брато…си еб….ло майката…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *