Иво Христов: Какви са „успехите“ на Борисов: За 10 г. – 2 млн. бг. емигранти и кокаин по плажовете ни!

„Опасявам се, че премиерът се оплете като пиле в калчища в термини, които му подхвърлят неговите съветници, но той самият не разбира и той изобщо не е наясно какво говори“. Така бившият вече съветник на президента, журналистът Иво Христов, който е четвърти в листата на БСП за евроизборите, коментира вчерашните обвинения на Бойко Борисов, че Румен Радев и БСП установили в България „пълзяща диктатура“.

Освен че си няма представа какво говори, Премиерът Борисов явно не е наясно и защо държавният глава го обвини в „автокрация“ – вероятно защото и тази думичка му е непозната. А в България действително има автокрация. Вече 10 години всички важни решения в държавата Борисов ги взима еднолично, без да зачита институциите. А за разделение на властите, както е демократично, в държавата на ГЕРБ не може да става и дума“, коментира още Иво Христов.

Кандидатът за евродепутат отговори и на вчерашните язвителни думи на Борисов, че БСП разчитала на две неща: „на късата памет на избирателите и на ниско образовани гласоподаватели“. „Що за високомерие и що за наглост?! Това Борисов от висотата на своя интелектуален и образователен статус ли го обявява?“, възмути се Христов. Както целокупният български народ знае, Борисов е завършил единствено и само пожарникарския институт, където не се четат Хегел и Кант. Вместо това Банкянския е чел „Винету“ – единствената книга, която е чел през живота си – нещо, с което се хвали сам.

„А що се отнася до „късата памет на избирателите“, очевидно самият Борисов най- много разчита на нея. Очевидно е, че избирателите му са с най-късата памет в света, след като в продължение на години той си сменяше мнението по три пъти на ден и това някак оставаше незабелязано“, коментира Христов.

Какво точно е „успешното“ в десетгодишното управление на ГЕРБ – че за този период населението ни от 8 млн. се стопи на 6 млн. души ли? Че младите планират живота си в чужбина, че дори по плажовете ни започнаха да изплуват сакове с кокаин…? Що за „успех“ е това? Провалите на Борисов и ГЕРБ не са просто видими, а крещящи и дори не е нужно опозицията от БСП да ги посочва или изброява – цялата отчайваща действителност около нас говори за това, заяви още Христов.

Смехотворни са и категоричните твърдения на Борисов, че в България имало свобода на словото. По този критерий по време на неговото управление от 38-мо място в света, паднахме до нивото на африканските държави – 111 място. И по-точно- в момента сме непосредствено преди Етиопия и веднага след Мали. Но да погледнем икономиката- вече сме по-зле от половината африкански държави, някои от които през последните години бележат сериозен напредък. А тук продължаваме да дълбаем дъното, докато с неадекватна идиотска бодрост властта на ГЕРБ ни уверява, че сме в Европа.

Иво Христов е категоричен, че битката за европейските избори е решаваща и от изхода й зависи дали ще има кардинална промяна и в Европа, и у нас. Промяна, която трябва да започне със смяна на досегашното неолиберално статукво, което робува на глобалните корпорации. На негово място трябва да дойдат сили, които ще защитават интересите на националните държави. „Българите са апатични, защото се страхуват да не бъдат излъгани за пореден път. Но именно апатията им е основната предпоставка всеки път да се оказват излъгани. Защото, когато не гласуваш, оставяш друг да го направи вместо теб“, заяви той, като призова за висока изборна активност. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Поздравления, подкрепям го и се радвам, че все още се намират, честни и умни хора в България като г-н Христов.

  2. Радвам се, че в листата на БСП всичките са честни, ерудирани хора. Професор Христов ще защитава българските интереси. Гласувайте, да изметем българоубийците от ГЕРБ! По-лошо управление от тях не може да има!

    • Колко САМИЯТ ти си ерудиран личи по това, че бъркаш пр-р И. Христов ( депутат )с този на снимката!!! На снимката е Иво Христов бившия вече шеф на кабинета на нещастния ни Резидент!!! Той е журналист и просто съвпадат имената!!! Общото освен имената Е, че са писали преди това критични материали за бесепето.

      • До ехо: И какво като са писали критични неща за БСП-то? Ти си направи извода каква страхотия е това недоразумение ГЕРБ, щом хора, критикуващи левицата, минаха на нейна страна само и само да изметат фашистката хунта на Борисов.

  3. БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ХУНТАТА ГЕРБ УБИ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ ВСИЧКИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП ЗА ДА ОЦЕЛЕМ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА СТИГА ГЕНОЦИД И РАЗРУХА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

  4. Единственият начин да почистим България от кръвопийците от ГЕРБ е да гласуваме! Колкото и да сме отвратени и обезверени от всички партии и партийки до тоя момент, налага се да изберем по-малкото зло, защото по-лошо от ГЕРБ няма! ГЛАСУВАЙТЕ, дори за малко по-добър живот, преди да са ни заличили!

  5. Поне от 7-8 години навсякъде в своите коментари зовя да се препрочита книгата на Ж.Желев, лека му пръст, „Фашизмът“. А след това трябва да се съпостави управлението на фюрера на ГЕРБ с написаното в нея. Приликите в поведението и изказа на Борисов и министрите му с поведението и изказа на Адолф Хитлер и поведението на неговите министри се виждат с ясно и непредубедено око. По абсолютно същия начин се овладява управленския апарат и се влияе върху общественото мнение чрез изпаднали в страх и откровено слугуващи медии. И за последно – спомнете си поголовното следене от страна на хитлеристите на германския народ и подслушването от страна на Цветанов!

  6. Отдавна следя изказванията и позицията на проф. Христов и съм напълно съгласен с неговото мнение че България се управлява от слабоумници и исползавачи на власта за собствени облаги. Но дайте да бъдем реалисти. Които и да дойде на власт с някакви добри намерения да подобри живота на хората,веднага ще бъде притиснат от европейските ни и американски
    господари и нищо не би постигнал без тяхно разрешение. Да не мислите че юнкеровците и техните слуги не виждат и не знаят какво е положението в страната ни. Знаят и това се подържа целенасочено. Аз лично не очаквам никакво подобрение на живота през близките 15-20 години,но сигурно няма да го доживея.

    • Крумов,как в Унгария и Чехия могат,а в България не могат?Дори в Румъния не продадоха държавните си предприятия,а ги развиха в полза на държавата,а и европейците инвестират там.
      Това означава,че ръководителите ни за нищо не стават и не могат или не искат да отстояват българските интереси и тези на народа.

  7. Да,така е за съжаление. Политиците които ни,,управляват“ са родоотстъпници и мислят само какво да откраднат от бюджет, фондове и т.н. От най-малкия кмет та чак до върха на пирамидата от лапачи. Но това не е само от сегашните управници,така е още от освобождението ни от турското робство. За повече от сто години историята е показала че народ и политици вървят в противоположни посоки-едните към бедност,другите към лукс богатство. Уви.

    • До Крумов
      „…така е още от Освобождението ни от турска робство…“
      Да, ама не съвсем! Имаше един кратък, за съжаление единствен период от историята ни, когато управниците милееха и работеха с грижа за народа – от 1944 до 1956 година. Говоря в първо лице, единствено число.

  8. Да, така беше. Добре помня този период. Но сега под натиска на евро ,,ценностите“ се стремят да го изтрият от паметта ни и от историята ни,също както с турското робство.

  9. За това че управници като Бойко Борисов съсипаха държавата, са виновни тези които ги докараха на власт. Целта на западните господари, е да унищожат България като държава, и да изкупят земята на безценица. Ако Бойко падне от власт, при положение, че в следните избори не се намеси Русия, на власт ще дойде някой друг, който ще бъде негово копие.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *