Иво Христов: Борисов управлява чрез Пороци и Страх! Ако Смаже БСП, ще установи Диктатура!

„Министър-председателят ни управлява чрез пороците, а не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети – Антон Тодоров, Тома Биков… ГЕРБ съумя да опитоми по-податливите от Фейсбук-критиците си и ги превърна в беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот, каза в свое интервю днес журналистът Иво Христов, избран за евродепутат от листата на БСП.

Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“. Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото“, заяви Иво Христов.

Днес България е изправена пред огромен риск от установяването на еднопартийна система. Едно по- благосклонно към ГЕРБ ръководство на БСП може да доведе до окончателна диктатура на една партия и един лидер. Големият коз на Борисов е, че идеално отговаря на народопсихологията ни – лъже лековерните, купува користолюбивите, радва сеирджиите и плаши страхливите“, заяви още Христов.

Народът ни е изпаднал в тотален ступор и апатия, примирил се е. На това аз отдавам и ниската изборна активност на отминалите евроизбори. Да, ГЕРБ спечелиха. Но доколко бяха честни изборите, е отделен въпрос. Партията на Борисов държи всички лостове на изборната администрация, която от години отказва да актуализира изборните списъци, като изчисти от тях „мъртвите души“. Затова не е вярно твърдението, че БСП са изгубили „сигурно спечелени“ избори в последната пряка. Разбира се, апатията на избирателите и масовият им отказ да гласуват още повече улесни победата на ГЕРБ.

Но не е вярно, че БСП загубиха тези избори. Защото БСП е единствената партия, която получи повече гласове, отколкото на предишните евроизбори. Спечели с един мандат повече. Това е повече от достойно, като се има предвид срещу какво бе изправена – срещу цялата държавна машина.

Не бе необходимо Корнелия Нинова да подава оставка. Но постъпката й е достойна за уважение. Нека си спомним колко министри и зам.- министри на ГЕРБ през последните 10 години бяха уличени в корупция, но продължиха да си кютат на постовете.

Борисов продължава с агресивните си опити да превземе отвътре единствената опозиционна партия – БСП. И очевидно вътрешната опозиция на Нинова му помага. Факт е, че няма нито една друга лява партия в България, която да се е опълчила по безкомпромисен начин на корупцията във властта. Леви са, но само на думи. Същото е положението и с десните опозиционни партии. Те до една се продадоха и влизаха в безпринципни коалиции с ГЕРБ. Остана само БСП. Превземе ли я, Борисов може да управлява, докато не му омръзне и сам не се откаже.

За съжаление, в България нищо не се е променило от времето на Тодор Живков. И тогава интелектуалците ни до един се умилкваха около властта и недоумяваха как другите народи в Източна Европа – поляци, чехи, унгарци излизат на протести срещу системата. И сега е същото. Пак гледаме отстрани как чехи, поляци и унгарци се бунтуват, показват характер и се борят със зъби и нокти с ЕС в защита на националните си интереси… И тия народи напредват, развиват се, докато ние си кротуваме и буксуваме на едно място, коментира още Иво Христов.

Апатията на народа позволява на Борисов да замита чудовищните си афери и гафове с лекота. Най-пресния пример е от преди два дни. Визирам унищожителния доклад на Европейската комисия за лошото управление и корупцията във властта. Как отговори на това Борисов?!? Отклони вниманието, като предложи орязване на партийните субсидии до 1 лев на гласоподавател. Разбира се, този ход е в ущърб на абсолютно всички партии, с изключение на ГЕРБ.

Защото останалите партии, освен ГЕРБ, нямат други доходи, освен тези субсидии, докато формацията на Борисов разполага с целия финансов ресурс на държавата. И с него плаща на медии, социолози, политолози, интелектуалци, че дори и на историци да пропагандират в подкрепа на властта му. Защо например някой си мисли, че бюджетния излишък, спестените от него пари, ще отидат за пенсионерите или децата? Нима не виждате, че Борисов харчи бюджетния излишък, както му скимне, без абсолютно никакъв отчет пред парламента, както иначе е по закон! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. ГОСПОДИН НАРОДЕН ОБИЧАН ОТ ЦЕЛАЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВЪВ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ БЪРЗО СЪЗДАЙТЕ ПАРТИЯ НАРОДА ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ВАС ЗА ЧИСТА И СВЯТА ПЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА САМО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА Я СПАСИТЕ ВИЕ СТЕ НАРОДНОТО ДОВЕРИЕ И НАДЕЖДА

  2. ГОСПОДИН НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЪЗДАЙТЕ ПАРТИЯ

  3. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВЯРВАМЕ САМО ВЪВ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ И ГОСПОД ЗА ЧИСТА И СВЯТА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ЗА ИСТОРИЯТА НИ И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ИМЕТО НА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ СЪЗДАЙТЕ ПАРТИЯ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ СЪС ВАС САМО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА СПАСИТЕ БЪЛГАРИЯ

  4. Престъпниците от Шайката ГЕрП разбраха, че крепостта Нинова е непревземаема от вън и започнаха неистово купуване с нашите пари на ренегатите троянски коне в БСП: Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков и СерГея, но това няма да спре процеса на сриване на ГЕРБ. Нинова ще се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП ще я избере отново и тогава тя ще има енергията да прочисти партията си от тях, а след това и България от борисовците!

  5. СЛАВА БСП ТИ ОСТАНА ВЕЧНО ДО НАРОДА ПРЕЗ ВСИЧКИ БУРИ БЛАГОДАРИМ ТИ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ТИ ДАВАШ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ БЛАГОСЛОВЕННА ДА СИ ТИ И НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ

  6. Всеки знае и вижда кое как се случва в държавата.
    И никой не казва как да се излекуваме от всичко това което се е натрупало във времето на „демокрацията“.
    Почвайте с действията …..

  7. ЕДИНСТВЕННИЯ НАЧИН ЗА СПАСЕНИЕ Е НАРОДА ДА ПОМОЛИМ БРАТСКА РУСИЯ ЗА ПОМОЩ ДА СЕ ПРЕДАДЕМ НА БРАТУШКИТЕ КАТО РУСКА РЕПУБЛИКА СЛЕД КАТО НЕ МОЖЕМ ДА СМЕ БЪЛГАРСКА

  8. НАЙ МРАЗЕНИЯ ОТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕПРЕКЪСНАТО ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ И КРАДЕ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ПОБЕДАТА НА БСП ТОВА ГО РАЗБРА И СВЕТА

  9. БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА НЕ Е ИЗБРАН ОТ НАРОДА ТОЙ СЕ САМОИЗБИРА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В ГРОБИЩЕ

  10. Трудно и е на Нинова.Но конгресът ще я избере отново!Сергея до което се е докоснал се е провалило!Отвратителен е!Кураж госпожо Нинова!Вярвамв Ви!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *