Иван Бакалов: Борисов Умира от Страх да не бъде сменен Гешев

Най-големият страх на Бойко Борисов е да не бъде сменен главният прокурор Иван Гешев. Да не го разследват, а има много за какво, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да говорят, Гешев си беше личен избор на Борисов. Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в парламента е да променят закона така, че да може да се сменя предсрочно главния прокурор. А след това и скоропостижно трябва да го смъкнат от поста му. Има за какво да се хванат, има много причини за свалянето на Гешев – той е правил безброй нарушения на закона, които могат да послужат за основание за това. Това заяви журналистът Иван Бакалов в предаването (О)позиция на „Сега“.

Според него след изборите е стартирал един процес на бавно и мъчително излизане на обществото ни от сянката на диктатора Борисов. „Винаги е така след свалянето на подобен авторитарен тип, който дълго време се е задържал окопан във властта“, каза Бакалов.

Иван Бакалов посочи два абсурда от последните дни. Първият е, че Бойко Борисов първо е обявил кой ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер и кои ще са министрите, а едва след това е потърсил за преговори останалите партии в парламента. „Когато нямаш мнозинство в Народното събрание и искаш да съставяш правителство, трябва да преговаряш: Кой ще ти е премиера и кои ще са ти министрите зависи и от партиите, с които преговаряш за коалиция. С този си акт обаче Борисов поставя всички пред свършен факт. Това е демонстрация. Кой ще се съгласи Калин Вельов да стане министър на културата?“, коментира Бакалов.

Следващият абсурд е, че в момента всички политически сили, които даже не се харесват помежду си, подкрепят правителство на „Има такъв народ“. Никоя от тези партии не е искрена в подкрепата си към Трифонов и това е напълно разбираемо. Идеята им с подкрепата е да поставят Слави в неудобното положение да прави кабинет, защото знаят че той и партията му са напълно неподготвени за подобно нещо. Ясно им е че някой задкулисен сценарист е вкарал Слави в парламента за да разбърка картите и сега са решили да му натрият носа. „Има такъв народ“ ще обере негативи, ако не състави правителство“, смята Бакалов.

Журналистът счита, че при нови избори, независимо дали ще са през юли или през есента, резултатът ще е приблизително същия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Ако ИТН не направят правителство, ще станат почти толкова омразни, колкото и мутрата – пожарникар!

  2. БАКАЛОВ ,С КОГО ТОЧНО ДА НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО???КАЧАТ ЛИ ГИ НА ПЪРЗАЛКАТА,НИЩО НЯМА ДА ЗАВИСИ ОТ ТЯХ И ТЕ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ.ПРИЕМАТ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС,АКТУАЛИЗИРА СЕ БЮДЖЕТА,ВНАСЯНЕ НА ПЛАНА В ЕК ,СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО И НОВИ ИЗБОРИ…ДО СЕГА 4ГОДИНИ КАТО ИМАШЕ ПАРЛАМЕНТ ,ТА КАКВО–БОЙКО СИ ГИ ВЪРТЕШЕ НА КАИШКА ВСИЧКИТЕ???СТИГА РЕВАХА ,ЧЕ ЗА ДВА МЕСЕЦА БЪЛГАРИЯ ,ЩЕ СЕ СРИНЕ–НА КЪДЕ ПОВЕЧЕ,КАТО СМЕ НА ДЪНОТО.. С ТАЗИ КОНФИГУРАЦИЯ САМО УДЪЛЖАВАМЕ АГОНИЯТА. ПО– ДОБРЕ УЖАСЕН КРАЙ ,ВМЕСТО УЖАС БЕЗ КРАЙ…

    • Ами БСП са отдавна опозиция,те изхвърлиха подводните лодки на ГЕРБ от БСП,те първи започнаха да предават протестите на живо по телевизията,въпреки малкия си бюджет и направиха протестърите звезди,тяхни хора също протестираха,бесепари бяха смачакни и избити през герберското управление,а бизнесмените им арестувани и тормозени,БСП бяха излезли над 3 месеца извън парламента в знак на протест,а след това влязоха,за да блокират лобистките герберски закони,
      БСП от над 5 години се борят!
      В останалите партии също има вкарани подводници на ГЕРБ,но не са ги оповестили и изкарали извън партиите си.

  3. Това което казва Симеонов е абсолютно вярно, само че за да се случи,трябва да време.Тлябва да се излчи правителство,макар и с кратък хоризонт,което да предложи актуализациа НА БЮДЖЕТА, Това не се ли случи, се връзват ръцете на служебното правинелство и…от там натанък не е трудно да се досетим какво следва.

  4. Има три факта които Борисов не може да отрече:
    1. Той е бил член на БКП, колкото и да псува сега по комунистите.
    2. Той е бил сътруднек на ДС, колкото и да отрича това.
    3. Той е рецедивист. Той е седял в затвора в Чехия за кражба и препродожба на коли. Американците знаят това и с това го държат изкъсо. Ращков, поразрови се в архивите и дай глосност на този факт.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *