Зеленски – Човекът, който Продаде Украйна!

Владимир Зеленски беше избран за президент на Украйна с убедителна победа през 2019 г. заради обещанието си да свали напрежението с Русия и да разреши кризата в отцепилите се републики в Източна Украйна. Той дори не се опита да удържи на думата си по нито един от двата въпроса. Вместо това от първия ден след встъпването си в длъжност, той се зае допълнително да изостря вътрешната криза в Украйна, докато неумолимо провокираше Русия. Зеленски имаше много възможности да изглади нещата с Москва и да предотврати избухването на военни действия. Вместо това той постоянно влошаваше ситуацията, като сляпо следваше директивите на Вашингтон.

Зеленски е фаворизиран на запад и възхваляван за личната си храброст. Но, практически, той не успя да възстанови националното единство или да приложи важното мирно споразумение с Донбас, което бе единственият път към помирение. Украинският президент не хареса Минските мирни споразумения и отказа да ги спазва. В резултат на това етническата братоубийствена война, която поглъща Украйна през последните 8 години, продължава и до днес, без да се вижда краят й. Президентът Владимир Путин спомена упоритостта на Зеленски в своя реч, произнесена в Кремъл. Той каза:

„… украинското ръководство публично заяви, че няма да спазва тези споразумения. Киев ги подписа, но няма да ги спазва. Е, какво друго можеш да кажеш за това?“ (Vladimir Putin)

Повечето американци не осъзнават, че отхвърлянето на Минските споразумения от Зеленски беше сламката, която пречупи гърба на камилата. Цели 8 години руските официални лица работиха като посредници върху споразуменията от Минск, за да измислят условия, които да са приемливи за всички страни. А те бяха от скромни по-скромни – двете донбаски области да получат културна автономия – правото да учат и използват свободно руския си език. Това беше. Но в сюблимния момент — в единадесетия час — Зеленски отхвърли сделката с лека ръка. Кой каза на Зеленски да отмени споразумението, което сам е подписал? Вашингтон?

Разбира се.

И защо през януари, 22 г. Зеленски разположи 60-хилядна войска точно на линията на съприкосновение с двете донбаски републики. Точно там, откъдето ВСУ и националистическите батальони не спряха да изстрелват смъртоносните си снаряди по градовете и селата на живеещите там етнически руснаци? Ясното послание към хората в Донецк и Луганск беше, че украинското нахлуване е неизбежно и че трябва или да избягат незабавно от домовете си в посока Русия, или да продължат да се крият в мазетата си, както го правеха цели 8 години. Каква цел се надяваше да постигне Зеленски, като поднови обстрела срещу тези изстрадали хора и ги накара отново да се страхуват за живота си? И какво послание смяташе, че изпраща на Москва, чиито лидери гледаха на това развитие на събитията с истински ужас?

Знаеше ли той, че действията му ще предизвикат тревога в Русия, и ще принудят Путин да събере армията си и да я подготви за евентуална инвазия, за да защити народа си от това, което изглеждаше като мащабна операция за етническото прочистване на Донбас?

И той го направи.

И така, как тези действия съответстват на предизборните обещания на Зеленски за възстановяване на националното единство и мирно разрешаване на конфликта на Украйна с Русия?

Действията му изобщо не бяха в тази посока, а в напълно противоположната. Всъщност Зеленски изглежда работеше по съвсем различен сценарий. Вземете например пълното му нежелание да дискутира с Русия дори най-разбираемите нейни опасения за нейната сигурност. Знаеше ли Зеленски за многократните изказвания на Путин, че членството на Украйна в НАТО е „червената линия“ за Русия? Знаеше ли, че Путин повтаря едно и също нещо отново и отново още от 2014 г.? Знаеше ли за предупреждението на Путин, че ако Украйна предприеме стъпки за присъединяване към НАТО, Русия ще бъде принудена да отговори с „военно-технически“ мерки, за да гарантира собствената си сигурност? Зеленски знае ли, че НАТО е контролиран от Вашингтон алианс, който е участвал в множество актове на агресия срещу други суверенни държави. Ето кратък списък с постиженията на НАТО:

1. Разрушаването на Югославия
2. Унищожаването на Афганистан
3. Унищожаването на Либия
4. Унищожаването на Ирак
5. Унищожаването на Сирия

Зеленски знаеше ли, че НАТО е открито враждебно настроен към Русия венен алианс и смята Русия за сериозна заплаха за своите експанзионистични амбиции?

Да, той знаеше всички тези неща. Но въпреки това публично изрази желанието си Украйна да започне да разработва ядрени оръжия. За какво става дума? Представете си какъв проблем би представлявало това за Русия. Представете си, ако подкрепяна от САЩ марионетка, като Зеленски, имаше ядрени ракети в ръцете си. Как мислите, че това ще се отрази на сигурността на Русия? Мислите ли, че Путин би могъл да пренебрегне подобно развитие или все пак ще изпълни дълга си да защити руския народ?

И защо Зеленски много преди руската инвазия, приемаше доставка след доставка смъртоносни американски оръжия в Украйна, ако той искрено се е стремил към мир с Русия? Смяташе ли, че Путин е твърде глупав, за да не схване какво се случва точно под носа му? Смяташе ли, че нормализира отношенията си с Москва, като разширява военния арсенал на Украйна до умопомрачителни нива, заплашва собствения си народ и изпълнява всякакви мръсни задачи, които Вашингтон му е поставил?

Или той смяташе, че исканията на Путин към Украйна, НАТО и САЩ да дадат гаранции за сигурността на Русия, са неразумни? Това ли е? Мислил ли е той – че САЩ биха позволили на Мексико да построи военни бази, да нареди артилерийски оръжия и ракетни бази по южната си граница срещу Америка? И има ли изобщо президент в американската история, който не би направил същото, което направи Путин? Има ли президент в американската история, който не би нанесъл превантивен удар по тези мексикански оръжия и не би „изпарил“ всяко живо същество там в радиус от 20 мили?

Не, исканията на Путин бяха напълно резонни и разбираеми, но Зеленски все пак ги отхвърли. Защо?

Зеленски знаеше ли за съществуването в Украйна на неонацистки организации като „Десен сектор“, „Азов“, „Айдар“, „Торнадо“, знаеше ли, че в собственото му правителство има неонацисти, че такива има сред военните и в службите му за сигурност. Знаеше ли той, че макар и техният брой да не е много голям, те са сила, с която няма как да не се съобразява, тъй като са най-ефективната му и безмилостна сила в преследването, зверствата, в масовото избиване на етническите руснаци в Донбас? Знаеше ли той, че тези крайнодесни елементи участват и във факелни паради, отпечатват свастики или татуировки на SS върху ръцете си и фанатично изповядват расистката идеология на Адолф Хитлер? Той осъзнаваше ли, че много от тези нацисти са участвали в престъпни прояви на бруталност не само в Донбас, а в цяла Южна Украйна, включително в зверствата в Мариупол през 2015 г. и в изгарянето на 40 цивилни в сградата на профсъюзите в Одеса през 2014 г.? Смяташе ли той, че тайните програми на ЦРУ за въоръжаване и обучение на тези десни бойци след 2014 г. изграждат доверие, или не сметна ли, че нацифицирането на Украйна ще напомни на Москва за катастрофалната война, в която 27 милиона руснаци бяха погубени от германския Вермахт?

Не виждате ли как всичко, което Зеленски сътвори, бе направено с намерението да провокира Русия до крайност?

Всички приказки за присъединяване към НАТО, както и всички приказки за създаване на ядрени оръжия, нескончаемото трупане на смъртоносни оръжия, придвижването на все повече войски на изток, НАТОвските учения в този район, отказът на Зеленски да изпълни и приложи мирния договор от Минск и отхвърлянето на исканията на Путин за гарантиране на сигурността на Русия – всички тези неща бяха умишлени провокации. Но защо? Защо Зеленски реши да „дразни мечката“, това е въпросът?

Защото Вашингтон искаше да примами Русия във война, за да може допълнително да демонизира Путин, да изолира Русия, да започне операция срещу руската армия и да наложи сурови икономически санкции, които да нанесат максимални щети на руската икономика. Това накратко бе стратегията на Вашингтон, а марионетката им Зеленски просто изпълняваше заповедите им за постигането на тези цели. Той е инструмент на Вашингтон. Той жертва собствената си страна, за да угоди на интересите на Съединените щати.

Всичко това помага да се открои един фрагмент, който е забранен да се обсъжда по западните медии – че Украйна ще загуби войната и Зеленски прекрасно знае това. Той знае, че украинските въоръжени сили не могат да се сравняват с руската армия. Тя е като гигант, който размазва муха. Мухата е Украйна и единствената причина все още да не е размазана е нежеланието на руснаците да избиват хора от своя етнос, кръв и плът, каквито са т. нар. „украинци“. Москва отказва да смаже мухата с един удар и по друга причина – знае, че тя е пленена и воюва не по своя воля. Публиката трябва да чуе това, но не го чува. Вместо това тя слуша западни медийни брътвежи за героичните украинци, които смело и сърцато се бият с руския нашественик. Но това са глупости, опасни глупости, чието обговаряне е с цел да окуражава хората да жертват живота си за загубена кауза. Резултатът от този конфликт никога не е бил под съмнение: Киев и западните му куратори ще загубят трагично. Това е сигурно. И ако четете между редовете, ще видите, че Русия печели войната доста лесно; тя контролира украинската армия и я държи настрана с артилерията си, избягвайки кръвопролития и жертви… докато и Украйна, и ЕС, и САЩ не фалират и не се предадат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Разлика МЕЖДУ зЕЛЕНИЯТ И пп НЯМА.
    тЕ СА НАЗНАЧЕНИ ВСИКИ ОТ ЦРУ.
    Добавяме и ДБ.ГЕРБ БСП. ДПС и останалите предатели.

  2. Един чифут, смени друг чифут. Ако не е нагласено, това са най-глупавите избиратели в северното полукълбо. Нашите заемат почетното второ място.

  3. Намерете на ютюб клипа „300 еврейцев“ и гледайте.Майтапа излезе истина едно към едно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *