Зверски Пребитият от полицаите студент Евгени Марчев: Някой нареди да ни бият нарочно! Гавриха се с нас, плюха ни, влачиха момиче за косата и снимаха разголената й гърда! (ВИЖ ВИДЕОТО)

Минах пред един господин и останах сам срещу полицаите. Вдигнах ръце, за да видят, че не съм агресивен. Чух глас от ръководните фигури, който каза: ”Хващай го тоя!”. След което за части от секундата бях дръпнат от полицай и  повален на земята. Двама полицаи ме грабнаха за ръцете и започнаха да ме влачат към колоните на Министерски съвет, а двама други ме ритаха в движение по цялото тяло. Един от тях се наведе над мен и ми нанесе 2 или 3 удара в брадата, от които припаднах. Имах хематоми и кръвонасядания. Като изгубих съзнание, помислиха, че не искам да им съдействам. Опитаха да ме вдигнат. След което започна нова канонада от удари и шутове в тялото ми. Опитах да се предпазя, но без особен успех.

Така започна разказа си за зверския полицейски побой по време на протеста за свалянето на Борисов от власт студентът от Хага Евгени Марчев.

Полицаите около мен станаха цяла групичка и подновиха ритниците. Удряха ме в бъбреците, в гърба, в стомаха… Крещях за помощ, очаквах други техни колеги да се притекат и да ги озаптят, но такива не се отзоваха. Те някак ме довлачиха зад колоните, където имаше вече стоварени на земята и други пребити протестиращи. Тогава един от ръководителите на полицаите им каза: „Бийте ги, докато не им се сложат белезниците.” Никой от нас не беше с белезници все още и въпреки, че не се съпротивлявахме, те продължаваха да ни ритат здраво. Явно това е някакъв прийом на полицаите с цел да избегнат наказателна отговорност – нарочно да не ти слагат белезници, за да може колкото се може по-дълго време да те малтретират, ужким си се съпротивлявал, разказа още той.

В един момент ни сложиха белезниците, проснаха ни на земята, буквално като трупове. Когато ни качиха в буса, бяхме шест-седем души. За другите не мога да кажа, кой в каква степен е бил бит, но всеки от тях беше удрян, защото в момента всички имат издадени медицински решения, които показват щетите по телата им. Когато най-накрая ни сложиха белезниците, същият глас каза: „Вече са с белезници, не може да ги биете“, обясни той.

Най-ужасният момент беше, когато докараха едно момиче, Цвети, което беше задържано. Полицаите я бяха влачили по паветата по много брутален начин- за косата. Само на нея й позволиха да седне. Ние стояхме прави. Когато полицаите извадиха лични телефони, момичето беше с разголена гръд от дърпането и влаченето презрамката й се беше скъсала. Полицаите започнаха да я галят по косата и да снимат директно голата й гръд. Тогава чух, нейният приятел, Антон, да ги умолява да спрат да я снимат. Тя беше със спортен панталон, спортен потник, разголена, нежна, полицаите снимаха лицето и гърдите й, докато я галеха по косата. И това правеха пред очите на приятеля й. Това е много тежко унижение. Огромно унижение. Представете си какво е изпитало това момиче, да е влачена, ритана и снимана, а до нея стои приятелят й, дългогодишният й приятел. Бях с това момче след това в килията, той не можа да си намери място, цяла нощ обикаля килията като ранен див звяр. Плака и ви от унижението, разказа още студентът.

Според Евгени Марчев, униформените не са извикали линейка в ареста, когато той е имал нужда. Младежът разкри, че в „Пирогов“ лекарите са били мили с него, но един от задържаните е бил с белезници и на ръцете, и на краката – така са го преглеждали.

Студентът е готов да свидетелства за полицейските зверства, ако го потърсят.

Очакваме оставката както на целия кабинет, така и на главния прокурор. Трябва да се назначи служебен кабинет. Влезли сме в порочен кръг – ГЕРБ така са изкривили и подчинили политическия и обществен ред в България, че опозиционна партия няма как по легитимен начин да вземе властта. Изборите се манипулират. Живеем в диктатура!, каза в заключение Марчев. Skandalno.net

Записа: Пею Благов, Skandalno.net

Интервюто с Евгени Марчев Виж Тук! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *