Захарова: Трескавите и отчаяни опити на САЩ да спасят режима на Зеленски са обречени на провал, само удължават агонията му

Все по-дълбокото нагазване на САЩ в конфликта в Украйна ще срещне силен отпор и ще се превърне в шумно и унизително фиаско. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки приетият от Камарата на представителите на САЩ законопроект за отпускане на 61 млрд. долара военна помощ за Украйна, предаде ТАСС.

„В този контекст потвърждаваме, че действията на Съединените щати като фактическа страна в конфликта ще получат безусловен и решителен отпор, а все по-дълбокото нагазване на Вашингтон в хибридната война срещу Русия, за САЩ ще се окаже също толкова гръмко и унизително фиаско, както приключиха авантюрите им във Виетнам и Афганистан“, каза Захарова.

„Трескавите и отчаяни опити на САЩ да спасят неонацисткия режим на Зеленски са обречени на провал. Целите и задачите на специалната военна операция ще бъдат напълно постигнати“, подчерта дипломатът. 

„Суматохата в Камарата на представителите около одобряването на помощта за Украйна, както и за Израел и Тайван, съпроводена с престрелка между Белия дом и републиканците, които с оглед на президентските избори поискаха и средства за ограничаване на нелегалната миграция през границата с Мексико, сама по себе си не е интересна за нас“, каза Захарова. – Едно е ясно: Политическите елити в САЩ, независимо от партийната си принадлежност, имат сметка да помпат с оръжие режима в Киев, за да може той да се бие до последния украинец, продължавайки, между другото, и терористичните си атаки срещу граждански обекти на руска територия, саботажни нападения и убийства на журналисти“.

Според Мария Захарова за тази цел „във Вашингтон прибягнаха до баналната кражба на замразени руски активи, за което Конгресът даде зелена светлина на администрацията на Джо Байдън, без да се интересуват, че с това нанасят тежък удар върху собствената си финансова система. Което значи, че те вече са се отказали от хегемонията си, предали са се“.

„От тези вътрешни дрязги прозира, че Белият дом вече не разчита на митичната победа на контролирания от него киевски режим, а единствено на това въоръжените сили на Украйна да издържат поне до вота през ноември, за да не изпортят имиджа на Джо Байдън точно преди изборите“, отбеляза говорителката на руското външно министерство. – Всъщност само заради това САЩ удължават агонията на Зеленски и обкръжението му и продължават да тласкат обикновените украинци към кланицата в ролята им на пушечно месо. Републиканците също имат свой интерес в това. Те лобират в полза на американския военнопромишлен комплекс, който ще получи лъвския пай от средствата за Украйна“, обобщи Мария Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *