Захарова: Признанието на Украйна, че атакува Запорожката АЕЦ, е студен душ за ООН

Самопризнанията на началника на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов за атаките на ВСУ срещу Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) е студен душ за ООН, чиито представители вече една година обясняват, че не са в състояние да определят коя от двете страни атакува централата. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

По-рано Буданов призна, че специалните части на неговото ведомство на три пъти са атакували Запорожката АЕЦ в опит да я превземат, но руските сили са успявали да ги отблъснат.

„Признаването на Буданов е студен душ за ООН, чиито представители през всичките тези месеци заявяваха, че „не могат да определят посоката на атаката срещу АЕЦ и коя от двете враждуващи страни обстрелва централата“, написа Захарова в канала Telegram.

Според нея изявленията на началника на украинското Главно разузнавателно управление трябва да извадят от хипнотичния сън и „населението на страните от НАТО, на които режимите на НАТО непрекъснато внушават, че Русия създава заплахи за ядрените съоръжения и заплашва да използва ядрени оръжия.” Захарова добави, че руското външно министерство многократно е посочвало, че украинската страна използва атомната електроцентрала „Запорожие“ „като мръсно ядрено оръжие, с което изнудва европейците“.

„Русия предостави множество документирани доказателства и данни на всички специализирани институции, за да докаже, че Запорожката АЕЦ се обстрелва от украинските въоръжени сили. Всичко, за което говорихме, е доказано, а сега имаме и самопризнанията на Буданов“, добави Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *