Захарова: Израел осъди ли украинските атаки по наша територия

Израелската посланичка в Русия Симона Халперин призова Москва да осъди иранските атаки с дронове и ракети срещу територията на Израел. Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че не си спомня израелските власти някога да са осъждали ударите на Украйна по руска територия, предаде агенция ТАСС.

„Симона, напомнете ми кога Израел осъди поне един от многото удари на киевския режим по руските региони… Не помните? И аз. Но пък си спомням редовните ви изявления в подкрепа на действията на Зеленски“, написа Захарова в Телеграм.

Руското външно министерство заяви днес, че е изключително обезпокоено от иранските удари по Израел и призова всички страни от конфликта да проявят сдържаност. Същевременно според министерството напрежението ще остане високо, докато не се разреши конфликтът между Израел и палестинците, предаде агенция „Ройтерс“. Русия отбеляза позицията на Техеран, че атаката е извършена в рамките на правото му според международното законодателство на самоотбрана след израелския удар по иранското консулство в Дамаск, което Москва осъди.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Много интересна се оказва защитата срещу дронове и ракети, струвала на Израел твърде скъпо.Иранското нападение беше една проба за реакцията на Израел, която заедно със своите спонсори ги свалила всичките, на огромна цена. Е ние беднюгите имама ли пари за поддържането на подобни системи, ако някой реши да ни изпрати такива подаръци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *