Захарова: Германия, Швеция и Дания КРИЯТ онези, които ВЗРИВИХА Северен поток

По повод една година от взривяването на газопроводите Северен поток -1 и 2, говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова публикува позиция в канала си в Телеграм. Според нея Германия, Швеция и Дания отказват да дадат на Русия материалите по разследването на саботажа.

Целта е очевидна – да се заметат следите и да се отклонят подозренията от онези, които стоят зад саботажа“, категорична е тя.

Публикуваме целия пост на Мария Захарова:

„На 26 септември се навършва 1 година от терористичните атаки срещу газопроводите „Северен поток-1“ и „Северен поток-2“. На 28 септември 2022 г. в Русия бе образувано наказателно дело по член за акт на международен тероризъм.

Въпреки многобройните официални искания от руска страна към ръководствата на Германия, Швеция и Дания да споделят информацията, с която разполагат техните разследващи органи по тази тема, те продължават упорито да ни отказват сътрудничество.

Дания и Швеция неколкократно са заявявали, че уж предоставят на страната ни цялата информация за провежданите разследвания. Това обаче е нагла лъжа, целяща да заблуди общественото мнение на запад. Всъщност до момента не са ни предоставили нищо.

В същото време в медиите се появяват нови версии за случилото се, които само засилват съмненията ни относно желанието на тези държави да разкрият пред обществото организаторите и извършителите на терористичния акт.

Целта е очевидна – да се заметат следите и да се отклонят подозренията от онези, които наистина стоят зад саботажа.

Да си припомним реакцията (мълчанието) на западните мейнстрийм политици, журналисти и експерти при излизането на изключително професионалното журналистическо разследване на известния американски разследващ журналист Сиймор Хърш, публикувано през февруали, за което той е използвал информатори от Пентагона, Белия дом и дори от специалните служби на САЩ. След като прави подробен анализ на обстоятелствата на терористичната атака, носителят на „Пулицър“ за разследваща журналистика Харш директно посочва, че взривът на газопровода е резултат от тайна операция на военноморските сили на САЩ и норвежката армия. След дълъг период на мълчание, яростно цензуриране на изнесеното от Хърш и брутални опити за дискредитирането му от страна на западния истабилишмънт, през март и юни „Уолстрийт джърнъл“ съобщи, че западните разузнавателни служби са знаели, че киевският режим подготвя терористична атака срещу газопровода „Северен поток“.

Днес германските медии, позовавайки се на източници, запознати с разследването на взривовете по „Северен поток-1“ и „Северен поток-2“, открито заявяват, че нишките на престъплението водят към киевския режим.

Любопитно е, че представителите на западния политически истаблишмънт, макар и никога да не го признават публично, споделят тези оценки – преките извършители на терористичния акт са украинци с пълната подкрепа на американските тайни служби и с някои техни партньорски звена в Европа. Спомнете си какво каза Хенри Кисинджър във видео връзка пред руските шегаджии Вован и Лексус през юли, смятайки че говори със Зеленски.

Русия възнамерява да завърши разследването на терористичния акт, извършен през септември миналата година. Ще положим всички усилия, включително в рамките на многостранните формати, за да гарантираме, че истината ще бъде оповестена.“, завърши поста си Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *