Жесток ултиматум чака Зеленски във Вашингтон! Вижте картата:

Говорителката на американския президент Джо Байдън Карин Жан-Пиер заяви на брифинг, че той и президентът на Украйна Владимир Зеленски „ще обсъдят непосредствените нужди на Украйна“ и „важността на продължаващата подкрепа от страна на Съединените щати в критичен момент“.

Очаква се Зеленски да присъства и на среща с републикански сенатори в Капитолия, за да се опита да ги убеди да променят мнението си и да гласуват в подкрепа на пакета от помощи за страната му. Това обаче априори е невъзможно, тъй като конфликтът между републиканци и демократи в Конгреса продължава от дълго време и никой не иска да отстъпи, пише Правда

Републиканците и в двете камари на Конгреса настояват законопроектът за помощ на Украйна да предвижда и сериозно финансиране на програми за ограничаване на имиграцията към САЩ. Байдън обаче не може да удовлетвори това искане на републиканците, защото имигрантите са неговият „ядрен електорат“.

Републиканците на свой ред също не могат да отстъпят, защото така ще изгубят гласовете на своите избиратели, които масово са против неконтролируемата миграция.

Основният провал на администрацията на Байдън в конфликта в Украйна е, че тя все още не е представила нито отчет за похарчените средства, нито е в състояние да обясни крайната цел на тази война, коментира The Washington Times.

Така че не е изненадващо, че обществената подкрепа за войната в Украйна сред американците прогресивно намалява, а миналата седмица Конгресът отказа да одобри по-нататъшното финансиране на конфликта.

„Ако под „победа“ Байдън и екипът му разбират връщане на Украйна в постсъветските й граници от 1991 г., това не е нищо повече от неосъществима мечта„, пише The Washington Times.

Ултиматумът към Зеленски

Зеленски е в критична ситуация и в изключително неблагоприятен момент – предизборната борба в САЩ. Преди няколко дни онлайн комуникацията му със Сената се разпадна. Украински източници твърдят, че пътуването до Вашингтон е от полза за демократите, но само като електорален лост срещу Доналд Тръмп. Но всъщност никой не се интересува от проблемите на едно „гладно момче от улицата“. Без пари Украйна е обречена на гибел.

Украинският телеграм канал за разследвания „Резидент“ разкрива истинските мотиви за привикването на Зеленски на килимчето в Белия дом. Според журналистите от канала (които са доказали, че имат сериозни информатори от западните служби) на Зеленски ще му бъде поставен следният ултиматум: Всички стратегически предприятия и други икономически значими ресурси на Украйна:

АТОМНИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ,
ВОДНОЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛИ,
ВОДНОЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛИ,
ЕНЕРГО,
ГАЗ,
ФАБРИКИ,
и най-важното – ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ и ЗЕМЯТА.
да бъдат прехвърлени в собственост и под управлението на транснационалната мегакомпания BlackRock.“

Наши източници от канцеларията на президента ни съобщиха, което потвърдиха и други наши източници от западна служба. А именно, че администрацията на Байдън в момента предлага на Зеленски два варианта. Ако иска финансирането от САЩ да продължи, той трябва да се съгласи всички украински активи да станат собственост на „BlackRock„. В този случай не САЩ, а мултинационалната компания ще поеме издръжката на украинската армия, за да продължи войната. Ако Зеленски откаже този вариант, то Съливан ще му предложи да замрази конфликта през пролетта на 2024 г. по линията на съприкосновение на двете армии при следните условия. ВИЖ КАРТАТА:

Ако президентската канцелария в Киев отхвърли актуализирания план на Съливан и предложението за продължаване на войната чрез продажбата на Украйна на „BlackRock, Западът ще намали финансирането за Украйна до минимум, колкото да не загуби още много територия, и ще продължи да помпа рейтинга на Залужний, за да го възкачи на мястото на Зеленски като новият лидер на страната„, пише The Resident.“

Какво ще направи Зеленски?

Авторът на разследването Олег Царьов посочва, че в отговор на ултиматума на Байдън Зеленски или ще свика референдум (с въпрос към населението: Да капитулира ли Украйна или не?) и ще прехвърли отговорността за загубената война върху гражданите на Украйна, или ще се престори, че не е разбрал какво са му казали Байдън и Съливан:

„Ако Зеленски избере втория вариант, го очаква или преврат, или поражение на фронта някъде около март месел, а след това и преврат.“

Вероятно военен. Обърнете внимание, че в анализа-разследване въобще не се споменава какви са намеренията и желанията на Руската федерация. Дали Москва ще се съгласи на преговори с Киев в момент, когато украинската армия е в колапс и отстъпва по всички фронтове, а западните й спонсори очевидно нямат ресурси да продължат тази война. И след като мегаструктурата САЩ вече се задъхва и не може да продължи войната, откъде „BlackRock“ ще изнамери такива големи ресурси? Нищо че е най-богатата фирма в света. А и войнит не се печелят от този, който има повече пари, а от този който разполага с повече суровини и мотивиран за победа човешки ресурс. През последните 2 г. САЩ и „мултинационалните“ им компании изгубиха контрола си върху цяла Азия, върху почти цяла Африка и върху три четвърти от Латинска Америка. Суровини няма. А как стоят нещата с човешкия ресурс? Частна компания като „BlackRock“ може да създаде армия от международни наемници. Да, обаче ние вече видяхме как наемниците от Европа, Латинска Америка, САЩ и Канада се разбягаха още при първите сблъсъци с високо мотивираната високоточна руска армия. Русия ще преговаря за мир само ако става дума за пълната капитулация на Украйна. Това обаче ще значи капитулация и на целокупния Солидарен Запад. Изправен пред такава перспектива, последният вече върши буквално глупост след глупост и се прехвърля от една налудна идея на друга. Така че на този фон разследването на украинския специализиран телеграм канал „The Resident“ звучи доста правдоподобно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. След заплахите за санкции, Китай ще увеличи произмодството на просо

  2. Силно се надявам Русия да стигне до Румъния да си вземе Приднестровието и разбира се Одеса да си бъде чисто руска, че отдавна ми се ходи там на екскурзия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *