ЕЦБ: Еврото може да не оцелее! Бъдещето на ЕС е под въпрос!

Огромните харчове на правителствата на държавите от еврозоната може да срине еврото, което пък може да доведе и до разпадането на Европейския съюз. Ако страните – членки не редуцират фискалната си политика, те скоро ще на неспособни да изплащат дълговете си. А това значи рецесия и разпад на ЕС. Защото много от държавите, изпаднали в подобна несъстоятелност, ще поискат да излязат от единната валута и от ЕС въобще. Това предупредиха от Европейската централна банка (ЕЦБ) във вторник, 26 май, предаде AFP.

„Ако мерките, предприети на национално или европейско равнище, се считат за недостатъчни за запазване на дълговата устойчивост, пазарната оценка на риска от обезценяване на еврото може да нарасне още повече“, се казва в двугодишния доклад за финансова стабилност на ЕЦБ.  Заради това обезценяване на еврото някои страни ще се принудят да напуснат еврозоната, което пък може да доведе до нейния разпад.

Главоломно нарастващият публичен дълг в Еврозоната заплашва да накара инвеститорите да преоценят суверенния риск и да възобновят натиска върху по-уязвимите страни в региона, пише „Файеншъл таймс“, цитирайки ЕЦБ.

Вестникът припомня, че заради коронавирусната пандемия тази година бюджетните дефицити на страните от еврозоната ще се увеличат средно с 18 процента от брутния вътрешен продукт, което е абсолютен черен рекорд в историята на ЕС и е много повече от нивата, достигнати по време на финансовата криза през 2008 г.  Общият дълг на 19-те страни от Еврозоната се очаква да нарасне от 86 процента от БВП сега до над 100 процента от БВП, защото през последните месеци тези държави увеличават стремително разходите си с цел да подпомагат на гражданите и за възстановяване на производствата си след блокадите, наложени от карантината.

Изводите от горното са няколко: Коронавирусна пандемия, няма и не е имало. ЕС се разпада, еврото изпада и последният виновен за приближаващият западен икономически коллапс и Армагедон е Ковид-19. Причините за фалита са дълбоко системни и нямат разрешаване. Все пак чест прави на ЕЦБ, че вчера го призна. Явно глобалният фалит е толкова близо, че кукловодите вече не го крият и ни подготвят. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Защо мислите натискат малограмотни добичета, като нашите, спешно да се включат в „зоната“?

  2. УРААААААААААААААААААА ДАЖЕ И С ЦЕНАТА НА ОГРОМНИ ЗАГУБИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА СЕ МАХНЕМ ОТ НАТО И ЕС ЗАВИНАГИ

  3. Знаете ли какво ни чака? Представете си деветдесетте, но в мащаб ЕС. Преразпределение на земи и народи, собственост, да кажем пазари, макар тази дума да не е вече със същото значение, иначе казано континентален ХАОС. Ще се освободи енергия като от термоядрен взрив и кого ще убие мигновено, а кого бавно и кой ще оцелее, решават Господ и това което му е дал или може би каквото дяволът му е позволил да си вземе, ще видим или не…

  4. NATIKAHA NI V CHAKALNIATA NA EVROZONATA DOKATO SPIAHME KOGATO BESHE IZVANREDNOTO POLOJENIE ZA DA NE PROTESTIRAME SRESHTU TOVA V SLUCHAI CHE NIAKOI SE USETI. NO OFTSETE SI SPAHA I NISHTO NE VIDIAHA. SEGA AKO NE PROTECTIRAME SRESHTU EVROTO – SHTE NI GO DOKARAT I VEDNAGA SLED TOVA TO SHTE SE OBEZTSENI – KOETO OZNACHAVA OBEZTSENIAVANE NA VSICHKITE NI PARI KOITO IMAME V BANKITE` RIAZKO POKACHVANE NA TSENITE NA HRANITELNITE PRODUKTI` GLAD I HIPER INFLATSIIA. ILI IZLIZAME OT CHAKALNIATA NA EVROZONATA ILI GLAD I MOR SHTE NASTAPI V BALGARIA MNOGO SKORO.

  5. Ще бъде радост това, да се случи с този сапан Е.С.!Знайте едно,че щом е БЪЛГАРИЯ В ТОЗИ Е.С.,това ще се случи!Спомете си СИВ,и какво се случи БУМ и край на този съюз!

  6. еврото се задъхва!!Може и глътне водичка!!
    Защо наите спициалисти се натискат?
    Явно имат , или ша имат някаква изгода!
    НА чий груб ще бъде това?
    Познайте!!

  7. Не пия, но ако или по-скоро като се разпадне ес, ще го направя с удоволствие!

  8. Какъв фалит при положение, че фед и ецб имат силата да печатат каквито си искат количества пари. Парите са средство за контрол, единственото сигурно е че идват тежки времена.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *