Престъплението на века! Хунтата Тайно Разпродава иззетата колекция на Васил Божков!

„Алармирам българското общество, че от март месец насам Властта тайно разпродава десетки безценни артефакти от колекцията ми, която не е само моя, защото е уникално българско тракийско културно наследство. В момента ОПГ ГЕРБ извършва грабежът на века: Разпродава заграбената от мен колекция на свободния пазар“, написа днес във фейсбук профила си бизнесменът Васил Божков и подкрепи твърденията си с документални доказателства.

Ето цялия пост: Всичко започна когато властта незаконно заграби стотици тракийски предмети от #KолекцияВасилБожков през януари тази година. Грабежът протече на два етапа. В началото незаконните и варварски действия се извършваха само от служители на Прокуратурата, след което се включиха и представители на Министерство на културата. Съдбата на предметите със статут на световно културно наследство и към момента е неясна след десетки лъжи от представителите на Хунтата.

Моите планове бяха да ги изложа в най-големия частен музей на Балканите. За целта купих сградата на Телефонната палата в София.
Десетки предмети от тази безценна колекция обаче вече са пуснати на пазара за продан от държавата, което е напълно незаконно. Властта не просто ги иззе от мен, тя сега ги изземва и от българския народ, за да се облагодетелства финансово.

Примерът, който ще ви дам е с един от най-ценните артефакти от моята колекция и е достатъчно показателен за отношението на властимащите от ГЕРБ към културно-историческото наследство на страната ни.

Закупих този ритон от галерия в Лондон през април месец миналата година.

На 2-ри март тази година Хунтата го иззе незаконно. Вече знаете как варварски беше опакован и транспортиран заедно със стотици други предмети от моята колекция.

Но кое е най-фрапиращото: Миналата седмица ритонът се появи на свободния пазар.

Очаквам коментар от отговорните служители в НИМ, Министерство на културата и Правителството.

#БъдетеЗдрави

Васил Божков

За да докаже твърденията си, които ако се окажат верни, това ще е скандалът на века, хазартният бизнесмен прилага снимки на документа, с който официално е закупил античния ритон на 3 април м.г. От документа става ясно, че предметът е изпратен на адреса на „Нове холдинг“ на ул. „Московска“ № 43, а сумата за него е заплатена на два пъти. За колко точно е купен тракийския ритон не става ясно, тъй като сумата е заличена.

Фактура за закупения на 3 април 2019 г. ритон. ВИЖ ТУК:

Васил Божков публикува и протокола за претърсване и изземване, който е подписан от технически помощник, следовател и разследващ полицай. В него е описан ритон, изработен от сив метал, който е съставен от две части – рог и протоме. Рогът е издължен, като се извива и разширява в горната си част. Ръбът на устието е извит навън и профилиран. Върху ръба има надпис. Рогът е съединен с протомето чрез пръстен. Протомето представлява рогат бозайник. В протокола е отбелязано още, че върху ритона разследващите са завързали конец с бял етикет с идентификационен надпис. ВИЖ ТУК:

Божков публикува и свой чат от 19 май тази година, с който му се предлага да закупи същия предмет, изпратен на снимка. Имената на подателя са заличени. Бизнесменът твърди, че това е доказателство за думите му. ВИЖ ТУК:

Skandalno.net припомня, че колекцията от безценни тракийски съкровища и артефакти на Васил Божков бе иззета от прокуратурата през зимата, в хода на разследването срещу него. До този момент тя се съхраняваше от неговата фондация „Тракия“, която продължава опитите да си я върне от държавата.

Вчера, във фейсбук профила си, Божков съобщи, че сигналът му до ЮНЕСКО за незаконно иззетата колекция е бил потулен от Постоянната делегация на България в ЮНЕСКО.

В края на януари т. г. министърът на културата обяви, че антиките от колекцията на Божков ще бъдат иззети и прибрани за съхранение в Националния исторически музей. В началото на февруари от пресслужбата на фондация „Тракия“ вдигнаха тревога, че от сградата на “Московска” служители на прокуратурата изнасят безценни предмети в кашони, овъртяни безобразно в найлони и тиксо. Министърът на културата категорично отрече за кашоните. А Божков публикува видео, от което стана ясно, че Боил Банов лъже. А днес Националният исторически музей отказа да съобщи къде се намира в момента иззетият от Васил Божков ритон. Доц.д-р Бони Петрунова, директор на НИМ, отказа да съобщи на къде се намира ритонът, за чиято незаконна продажба алармира днес Васил Божков. Тя се аргументира, че тече разследване и не може да съобщи нищо. Пред БНР по-късно доц. Петрунова нарече колекцията на Божков „пещерата на Али Баба, както я наричаме“. И Министерството на културата не пожела да отговори на въпроса къде е ритонът. Коментарът на Прокуратурата пък беше, че въпросът е към Министерство на културата.

Васил Божков: Кадър от видео от охранителна камера, показващ ясно изнасянето на антиките в чували и кашони. ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/BiQq9REEYZM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Ако си готов да продадеш цялата държава, с все гражданите ѝ, за нещо си, какво може да те спре да го направиш с някакво си историческо наследство?

  2. СРЕТЕН ЙОСИЧ ЗАПОЧВАЙ СТРЕЛБА ПО КРАДЦИТЕ САМО ТАКА ЩЕ СЕ СПРЪТ ДА КРАДЪТ

  3. Личното ми мнение е, че това няма как да стане без покровителството на корумпето „Ало, Ваньо“ и наблюдението на каскета и Министерството на пръвосъдието, МВР, ДАНС и останалите слуги на българската мафия. И за пореден път ще попитам – това не ви ли напомня за грабежите на хитлеристите? И дали трябва още да търпим произвола на фашизираната власт на измет, вмуесто да ги прогоним от властта и да градим правова държава с върховенство на човешкия морал?

    • Приемам критиката Ви, но очаквам и предложения за хора които няма да са такива,читави, можещи при които няма да имат да дават на онези поставили ги там на върха.А тези поставили ги на върха , са хората с пари.

    • Ами хайде, събирайте се и започвайте като ви гледам само се каните по сайтовете . Нашето време хубаво или лошо мина и ние старите не можем да ви помогнем със сила,но вие младите трябва да спрете тази варващина в държавата заради децата си!

  4. Нещо като обяснение. Поезия не се обяснява ! На датата 29-30 юни 2008 бях гостенин на
    ориентировача Димитър Савов. Той ме остава в апартамента и замина при майка си в град Девня, като ми каза да си избера от книгите, който да чета. Аз погледнах вестник „Зора” оставен на масата от преди шест години, който е възпоменателен за починалия Николай Хайтов и започнах да го чета. Прочетох нещата изписани от последните негови времена и попаднах на сравнението ДАРЕНИЕ – ПОДКУП, което ми направи поетически порив. Нека с този стих изкажа своето възпоменание към Хайтов и да кажа, че трябва да се борим !

    Стефан д-р Д Чолаков
    29-30 юни 2008

  5. ДАРЕНИЕ – ПОДКУП
    По Николай Хайтов

    Дарение желая да получа сега
    За да не лепят ДУМА под-куп, Свиня
    Предатели много роди този народ
    Юдо-турци, юроди, Свол,ч !

    Депу-Тати получават дарения много
    Да решат приватизационни проекти
    И тези „демон-крати-чни” свине
    Ръфат България и цял народ !

    Телевизионни предатели убийци юде
    Юди на „Отвореното общество” Сорош
    хвърлят отрова над своя Български народ
    за да получат народно дарение „Предател” – Лай-НО !

    Да, Подкупът Другари – Демо-н-крати
    На Демостен със Народното Събрание
    Убили са Атинската държава нявга
    Завладяна от Филип Македонски – Царя !

    Същите Юроди са Българските първенци
    След Цар Фердинанд – Кохари и Радослав роб
    Убили България и Български род
    Мафия кобна получил Дарения Подкуп-ОТ … !

    СЕГА Е СЪЩО В НОВИЯ ВЕК…
    СТИГА ДУМИ – ОРЪЖИЕ ВЗЕМАЙ И НАПРЕД !
    КОЙТО ЧАКА СВОБОДАТА,
    РОБ ДА БЪДЕ И ПРОКЛЕТ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *