Прокуратурата: Цветан Цветанов е Невинен по АпартаментГейт! С имуществото му за милиони евро всичко е точно

Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за АпартаментГейт. Вече е чист да прави партия!
С придобивката на Цветанов всичко е точно и той е напълно невинен, пишат от държавното обвинение. Това съобщи Гражданското сдружение БОЕЦ, което през март 2019 г. сезира три институции – държавното обвинение, ДАНС и Антикорупционната комисия за най-новата тогава придобивка на Цветан Цветанов – топ скъпарски апартамент в луксозната сграда „Летера“ на фирмата „Артекс“.

Държавното обвинение отказва да подведе Цветанов под отговорност, тъй като не вижда никакви нарушения по закупуването на апартамента му. Семейството на Цветанов е доказало произхода на парите, а нямало и съмнения да е злоупотребил със служебното си положение, става ясно от постановлението на прокуратурата.

Прави впечатление, че в мотивите за решението си прокуратурата изцяло повтаря защитната версия на самия Цветан Цветанов, която той неуморно каканижеше по медиите, още преди да бъде образувана преписката срещу него, а неудобните въпроси, които тогава медиите и обществото повдигаха, изобщо не се засягат в мотивите на прокуратурата. Постановлението, оневиняващо Цецо досущ бял ангел, е подписано от прокурор В. Маджарова. То може да се обжалва пред Апелативната специализирана прокуратура, което сдружение „Боец“ вече обяви, че ще направи.

По онова време Цветанов все още беше „дясната ръка“ на Борисов – депутат, председател на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-шеф на партията.

Скандално.нет припомня, че Специализираната прокуратура, на която Иван Гешев бе шеф, преди да стане главен прокурор, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветанов за аферите с 6-те апартамента и с последвалият ги топ луксозен огромен апартамент с асансьор в хола. „Съдебната сага продължава, ще съдим Цветан Цветанов до дупка“, обявиха от БОЕЦ, след като са получили постановлението, с което спецпрокуратурата отказва да образува досъдебно производство, защото установила, че „с придобивката на Цветанов всичко е точно“.

Повод за сигнала на БОЕЦ станаха серия от публикации и анализи на сайтовете „Свободна Европа“, „Биволъ“ , Антикорупционния фонд и др., които сигнализираха, че вторият в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, с ВИП асансьор, който води от личния гараж на семейство Цветанови в дома им.

Цветанов се сдоби с жилището през 2018 г., като прехвърли на фирмата-строител на сградата два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото в парична стойност на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ГЕРБ се е увеличило значително.

След серията медийни разследвания и разкрития за скандални покупки от властимащи на луксозни имоти за милиони и вследствие на подадените от БОЕЦ 23 сигнала до прокуратурата, със своите постове се разделиха министрите Цецка Цачева и Румен Порожанов, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Александър Манолев – зам. министър на икономиката, Цветан Цветанов – депутат и зам. председател на ГЕРБ и други.

А шефът на тази бандитска шайка – премиерът Борисов и подопечната му псевдо-прокуратура обещаваха „задълбочено и всвеобхватно разследване на всички данни, факти и обстоятелства“ и „всеки да си получи заслуженото“. Проверките и разследванията минаха и заминаха без обвиняеми, с изключение на една дребна герберска рибка – бившият зам.-министър Манолев, който стана обвиняем заради къща за гости. Но обвинението е за дребна сума и със сигурност ще се размине с няколко хилядарки.

Но да се върнем на Цецо Многоапартаментния и ласкавата към него Спец. Прокуратура:

От буквално половин страничка „изводи“, допълнени със страничка и половина преразказ на защитните медийни тези – фантасмагории от хиляда и една нощ на самия Цветанов и без никакви мотиви… прокуратурата го обяви за чист като сълза от девственица! По същия начин както преди това изпра, изглади и окъпа всички останали апартаментаджии от Хунтата. Сега Цветанов е готов да учреди и оглави новата си партия, за която прокламира от 1 година – има индулгенция от Гешев и прокуратурата, коментират от БОЕЦ.

Ще обжалваме прокурорското постановление, категоричен е председателят на гражданското сдружение Георги Георгиев.

В медийните си изяви непосредствено след избухването на скандала с луксоцния му апартамент, Цветанов на няколко пъти обяви, че приближени до премиера и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов стоят зад скандала „АпартаментГейт. Спретнали му го, за да го отстранят от високите постове, които Цецо заемал“.

„Имам конкретен отговор кой стои зад атаката – това са хора от близкото обкръжение на премиера, които смятаха, че партията е даденост и че могат да вземат моята позиция“, заяви Цветанов. Той обаче така и не назова имената на завистниците – интриганти, които са му забъркали скандала. Но той продължи да повтаря следното: „Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране и отстраняване“.

От думите на Цветанов стана ясно, че зад атаката той привижда и влиятелни руски кръгове, като приведе следните доказателства: скандалът за придобития от него луксозен апартамент започнал малко след като Цецо казал, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави и също да изгони руски дипломати заради аферата „Скрипал“. Цветанов цитира и репликата на руския посланик в България, че страната му внимателно следи какви ги върши българското външно министерство. От което излиза че Цецо схваща сам себе си като изпечен дипломат.

Във второта половина на 2019-а Борисов предприе тежките мерки срещу доскорошната си дясна ръка, защото видял в очите на хората „краха“ на ГЕРБ. Това обяви самият премиер, когато взе предизборната кампнаия на ръчно управление.

„АпартаментГейт“ разбива ГЕРБ“, призна в края на 2019 година Борисов. „Тежко репутационно ни удари, колко министри отстраних само и само да убедя хората, че това е било случайно, а не е стил на управление“, горко въздъхна тогава Борисов.
Премиерът не скри и, че е обиден на доскорошната си дясна ръка в партията: „Цветан Цветанов след двете интервюта, които даде, не ми липсва. Не очаквах толкова бързо да излезе и да заговори срещу колегите си и партията си“, свъси вежди лидерът на ГЕРБ.

Още тогава Борисов пожела успех на Цветанов в новия му проект, но го посъветва да не му дава оценки.

На 5 март т.г. в отговор на въпрос дали ще прави партия, Цветанов заяви: „Нямa дa cкрия, чe ca мнoгo хoрaтa, кoитo жeлaят дa ce нaпрaви нoв пoлитичecки прoeкт, кoйтo дeйcтвитeлнo дa бъдe нa eднa пo-здрaвa ocнoвa, зa рeaлни пoлитики и зa пoлитики, c кoитo дeйcтвитeлнo дa бъдaт зaщитaвaни интeрecитe нa мaлкия и cрeдния бизнec“.

Същият този бизнес, който ГЕРБ за 10 години разсипаха, стъпкаха и унищожиха… него сега Цецо ще брани в нов политически проект. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. така е в тази държава , но да му мислят тези бедни глупаци които гласуват за шайката ГЕРБ да са на власт и с техните пари да си живеят , ПАЗИ БОЖЕ ТОЗИ НАРОД ЧИЕТО ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА СТРАХ ОТ ОТГОВОРНОСТ , явно господ не е българин , АМИН

  2. От такива политици, министри,кметове и магистрати си намразих професията (стр.инженер ПГС с 35 години стаж). Имам проектирани и контрол на стотици обеки,сгради и жилища на качествено ниво…!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *