Ефектът на доминото. Защо САЩ крият истинските си страхове!?

Новият кръг от ескалация на военното противопоставяне между Русия и НАТО на фронтовете в Украйна показа, че етапът на договаряне на доставката на бронирани машини за Украйна е преминат, доставките започват и ще продължат да растат (от батальон до няколко корпуса), а доставките на бойни самолети са в процес на договаряне. Западът премина следващата руска „червена линия“. Всъщност, както наскоро каза Сергей Лавров, червените линии вече не съществуват.

В Украйна се подготвят сериозни танкови битки. Западът планира да въоръжи до две танкови армии на ВСУ. До лятото такова количество техника и екипажи (няма да има достатъчно украински – затова те ще изпратят чужди наемници (натовци в оставка), които да ги управляват) се планира да бъдат доставени на местата на бъдещите битки. Този път танковете (и цялата разузнавателна и друга инфраструктура) ще бъдат от страните от НАТО.

Инициативата за ескалация на конфликта (агресията) отново е на страната на Запада. Както знаете обаче, агресивността е обратната страна на страха. От началото на СВО Западът повтаря неспирно като мантра: „Ако позволим на Русия да влезе в историческите западни граници на СССР, тогава Русия няма да спре там и ще окупира Полша и балтийските държави, за да възстанови Руската империя“.

Това твърдение е крайно пропагандно и лъжливо. Западът фалшифицира и прави подмяна. Страховете му в действителност са съвсем различни. Обаче ако ги изрече на глас, Западът става неадекватен в очите на собственото си население, цялата му източна политика губи своята легитимност. В действителност Западът се страхува не от това, което говори, а от това, за което мълчи.

Ако професионално анализирате икономическия, военния, демографския, идеологическия (мобилизационния), управленския и административния потенциал на съвременна Русия, става ясно, че не може да става и дума за каквото и да е превземане и окупиране на балтийските държави и Полша. Русия не би го направила по собствена инициатива, без причини и без нужда да се защити от НАТО. Дори ако, абстрахирайки се от член 5 от Хартата на НАТО, теоретично изглежда възможно тези територии да бъдат окупирани с военни средства, за Русия ще е крайно проблематично да се справи с контрола върху тези земи и тяхното състояние.

Всъщност в резултат на такава хипотетична руска военна кампания срещу споменатите, икономиките на тези страни ще бъдат унищожени, Русия ще трябва да ги възстановява, а враждебността на местното население ще изисква такъв репресивен апарат, чието създаване политическата система на Руската федерация не позволява. Влизането на тези територии в зоната на пълен контрол на Русия е хипотетично възможно само в случай на пълно изчезване на САЩ и ЕС, базирани върху НАТО, разпадането на тези формации и разпадането им на фрагменти, заети със създаването на новата си субектност.

Едва ли човек със здрав разум и без прекомерни фантазии, може да вярва в това. Каквото и да е придвижване и анексиране на територии в западна посока от Русия изглежда крайно нерационално. В тази зона няма властови вакуум. Там все още контролът се държи от САЩ и руската сила (нито твърда, нито мека, нито хибридна) е недостатъчна за подобни действия. За сравнение – през 90-та г. САЩ настъпиха в Източна Европа едва когато СССР/Русия доброволно се изтегли от там. Украйна представлява интерес за Русия само като буфер, а не като плацдарм, докато Западът се нуждае от нея като плацдарм за атака, а не като буфер.

Това са различни стратегически настройки. Всъщност възможността да бъде принуден да напусне Украйна плаши Запада с последствията си, тъй като създава прецедент за глобални катаклизми. Предпоставките за изтласкването на Запада от заетите вече от него геополитически позиции обаче все още не са налице. Нито финансово, нито технологично, нито икономически, нито военно… САЩ/Западът все още не е достигнал тази степен на слабост, а Третият свят – тази степен на сила, която прави смяната на световния лидер неизбежна.

При това думата „Запад“ трябва да се разбира не като география, а като политически блок – САЩ, ЕС, Канада, Великобритания и Австралия, като към тях се присъединяват Япония и Южна Корея. Този блок в никакъв случай не е толкова слаб, че да загуби напълно лидерството си след година или две, колкото и неравнопоставени да са лордовете и техните васали в този блок.

Но по-страшното за САЩ и за Запада като цяло е да бъдат принудени да се изтеглят от Украйна под натиска на Русия. Това ще е сигнал, че Хегемонът вече няма способността и ресурсите да защити хегемонията си, въпреки че вече е демонстрирал огромното си отчаяно желание да го направи. Какво ще последва: Китай веднага ще превземе Тайван и ще промени цялата световна морска търговия, която доскоро се контролираше от Запада. Русия, Иран и Индия драстично ще засилят военно-икономическата си координация без участието на Запада.

Американското присъствие в Близкия напълно ще изчезне и ще бъде заменено от това на Китай и Русия. Турция ще се откъсне напълно от западните структури и в режим на свободно плуване ще се сближи с Русия, Иран и Китай. Япония и Южна Корея ще се сближават и интегрират икономически с Китай. Европа ще престане да се подчинява покорно на САЩ и ще създаде най-естествените за нея плътни икономически връзки с Руската федерация и Китай.

Това обаче е катастрофа за сегашния консолидиран западен елит. Ефектът на падащото домино няма да спре, докато наследството на САЩ не бъде напълно преразпределено между новите световни играчи. Съединените щати, затворени на своя субконтинент, ще загубят дори Латинска Америка – която ще създаде свой собствен панрегион и ще се сближат с Китай и Русия. Процесът вече е тръгнал. Щатският долар ще стане нещо като канадския или австралийския – името е същото, но същността е съвсем различна.

В ЕС и САЩ ще започнат процеси на териториална дезинтеграция. И двата съюза от държави ще се разпадната по икономически причини. Русия, Беларус и Украйна ще създадат ново образувание, чието име и държавна политическа структура все още е трудно да си представим, но във всеки случай това ще бъде консолидация под егидата на Русия.

Централна Азия също ще се ориентира изцяло към Китай и Русия. Кавказките републики Грузия, Азербайджан и Армения ще се върнат към статута на почти бивши съветски републики. Ресурсите на Централна Азия и Кавказ за Запада ще бъдат загубени завинаги. Това е неговата геополитическа смърт. Такъв Запад определено ще се превърне в поле на дележ между силните Русия, Китай и Индия.

Ето какво всъщност означава връщането на Русия в бившите граници на СССР. Това ще е колапс за Запада и неговата окончателна капитулация. С това той ще признае своето поражение и сигнал за останалите играчи, че е готов да отстъпи всички свои сегашни сфери на влияние. За което все още не са назрели истинските причини. Западът отслабна икономически, но не достатъчно, за да изчезне напълно. Обаче да отстъпи Украйна в този момент ще означава за него да се съгласи на евтаназия при положение, че все още може да живее.

В ситуацията на преразпределение на света, която ще стартира в случай на поражение на Запада в Украйна, САЩ и сегашните им съюзници няма да бъдат участници в това разпределение, а субекти, на които се диктуват условия. Тях ще ги делят и разпределят. Това, разбира се, няма да стане веднага след излизането на Русия на границата с Полша, но поражда процеси, които неминуемо ще доведат до този резултат.

Именно от това се страхува Западът. Прецедент, който може да хвърли сянка върху способността и желанието му да защитава лидерството си. Ето защо с такова безразсъдство и ярост той изпраща все нови и нови оръжия в Украйна.

Разширяването на Русия и свиването на Запада всъщност приканва всеки да вземе участие в неговата утилизация. И дали ще има спирка в този завладяващо интересен процес, никой не може да каже. Във всеки случай философията на Азия е достатъчно безмилостна, за да може Западът да разчита на хуманност от нея спрямо себе си. Пък и западните страни причиниха толкова много злини и страдания на Азия, че най-добре да не се надяват на милост.

Западът, разбира се, е напълно наясно, че заплахата от настъплението на Русия в Източна и Централна Европа, непрекъснато изтъквана от него, за да оправдае своята агресия, е лъжа и утопия. Няма нито едно действие от руска страна или дори логическа нишка, които да говорят за това. Тези територии вече бяха част от Източния социалистически блок, който до голяма степен се разпадна именно поради несъвместимостта на цивилизационните кодове на Русия и Европа. Нито икономически, нито културно, нито политически Русия е в състояние еднолично да доминира над Европа и дори не й е хрумнало да си поставя това като стратегическа задача.

И ако е така, тогава защо Западът обвинява Русия, че се стреми да окупира Полша и балтийските държави? Това е невярна теза. Тогава защо го повтарят до премала? Наистина достъпът до полската граница улеснява Русия да нанася удари по комуникациите на НАТО. Но ако се премахне факторът на заплахата на НАТО за руските граници, тогава кампанията на Русия в Европа става не само безсмислена, но и опасна.

Никога в историята Русия не е нахлувала в Европа сама, без коалиция с други европейски страни. Именно те се нуждаеха в този момент от военното участие на Русия в битките в Европа, след които страната ни винаги напускаше териториите на Европа незабавно и доброволно. Но ако Западът изрече истината на глас: че Русия няма да стигне на запад по-далеч от Галисия, дори ако на полската граница няма войски на НАТО, тогава европейците ще започнат да задават въпроси:

1. Защо тогава доброволно се решихме на антируските санкции, които толкова болезнено удрят нашето благополучие?

2. Защо подкрепяме убийството на хора в Украйна?

3. Защо притискаме Русия в ъгъла, като доближаваме НАТО до нейните граници?

4. Защо подкрепяме нацизма в Украйна? Само защото е единствената идеология, способна на мобилизира част от украинското общество срещу Русия? И защо, като няма реална опасност за нас от Русия? Русия не планира самоубийство. Защо нашите политици ни лъжат?

Русия има достатъчно възможности да удари Полша и балтийските държави дори и сега, за това не е необходимо да отива до границите на Галисия. Но достъпът й до тези граници ще свърже икономически Русия и Европа, което автоматично няма да остави място за Съединените щати там.

От това се страхуват най-много САЩ и техните васали. Разрушаването на системата от световни икономически отношения, в която те доминират, и създаването на друга, в която ще е под въпрос самото им оцеляване и съществуване.

Обща мирна и свободна граница между Русия и Европа означава съкращаване не само на военната, но и на търговската логистика. И намалее ли военният фактор, започва да се увеличава търговският фактор. Поради това Съединените щати предприеха безпрецедентни и дори нелегитимни мерки (взривяване на газопроводи), за да унищожат европейската икономика и съществуващата система за сигурност в Европа.

Те няма да допуснат никакви търговски съюзи между ЕС и Русия, тъй като това също ще подкопае НАТО и лидерството на САЩ в него. В крайна сметка НАТО е преди всичко основният коз на Америка в търговския й съюз с ЕС.

Това са истинските причини, поради които САЩ през последните десетилетия демонизират Русия за да плашат Европа, а отскоро унищожават Европа и изгарят Украйна в пещта на войната. САЩ не назовават публично истинските си страхове, фабрикувайки подмяна на тезите.

Елена Панина

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Великолепен анализ, толкова близък до истината, че повече не може.Щастлив съм, че не само споделям всичко написано, за много от нещата имам предположение.Няма никаква причина за страх на европейските страни, всичките бивши колониални, злобата им обаче произтича от това, че след ВСВ те загубиха колониите си. Франция и в момента усеща загубата на влиянието и икономическата си изгода от прогонването и от Африка, за което Русия е виновна.Това,че Щатите ги бастардисаха два пъти с огромни договори с Русия и Австралия не ги вълнува, но прогонването им от Африка е кошмар.

  2. Прекрасна статия! Личното ми мнение е, че нито в момента нито в бъдеще ще е възможно една отделна страна като Америка да доминира над целия свят! Това е химера с преобладаващи елементи на детска мечта! Светът няма да се подчинява единствено на интересите на Америка. Тя търси съюзници. Настоящите такива са вече амортизирани и икономически обезсилени – Евросъюза също. Необходими са нови сили-Африка, Обединените арабски емирства, Австралия. Но там процесите се забавят и стават все по-невъзможни за доминация на Америка. За това са си виновни самите американци. Идеите на глобалистите са смешни – такова явление в природата няма!Безмисленото трупане на капитали от монополистите не води до никъде – кой се вози на колата на Мъск, която лети в космоса? Никой! Какъв е смисълът от това – никакъв! Всяка държава има право на своето мирно съществуване защото представлява общност на хора.

  3. Дрън дрън. Защо Рус не реши радикално въпроса с Укр? Защо продължава износът на суровини за ЕС и САЩ?
    И това беше неясно преди 30 год, нали?

    • И аз съм на същото мнение. Запада да бъде отрязан тотално. Разпадането на ЕС ще е въпрос на няколко месеца, най много година. И най важното няма да ни се наложи да приемаме еврото и да ядем бобулечки и червеи.

    • Ето ви отговора :
      Шахматна игра
      Русофилите ура-патриоти усърдно рисуват карти и стрелки на настъплението, възбудени от мисълта, че скоро руската армия ще превземе Днепропетровск, Одеса, Киев и по-нататък всичко. Аналогична е картината при русофобите, които също рисуват своите карти отвоювайки Херсон, Донбас, Крим и по-нататък всичко.
      Русофили ура-патриоти и русофоби, «ватници» и «укро-сектанти» зомбирани от пропаганда не разбират, че са пешки в чужда игра. Войната в Украйна е обикновена партия шах разигравана от световното юдео-масонство, където Путин и Зеленски са кукли на конци.
      От една страна на дъската се намира световната юдео-ционистка масонска организация «Бней-Брит», представена от различни юдейски кланове и най-вече Рокфелер, в САЩ това са републиканците (Тръмп, Кисинджър, Бжежински..), за господство на долара и запазване на ЕС. От друга страна, световната юдео-хасидска масонска организация «Хабад», най-вече Ротшилд, в САЩ това са демократите (Клинтън, Байдън, Сорос..), за златен стандарт и демонтиране на ЕС.
      В техните редици съществуват известни разногласия в геополитически и религиозен план, но като цяло работят заедно за постигане на обща цел – световно господство. Войната в Украйна, стартирана от световното юдео-масонство като продължение на известно събитие започнало през 2020 г. решава едновременно няколко задачи:
      1. Консолидиране на «свободните народи» около своите правителства, чието доверие в тях бе силно разклатено след психическата операция «COVID-19» (геноцид над собственото население).
      2. Отвличане на вниманието от предстоящото въвеждане през 2023 г. на цифрова идентичност, цифрови валути и ратифициране на пандемично споразумение (В България предстои да бъде приет закон за цифрова идентичност – опразване на хартиени и пластмасови документи за самоличност и прехвърляне на информацията върху цифров носител QR-код, Израел въведе цифров «шекел» обезпечен със злато.. ).
      3. Ограбване (унищожаване) на средната класа, посредством разрушаване на световната икономика – моделиране на икономическа, климатическа, продоволствена и финансова криза.
      4. Продължаване на програмата по оцифроване с QR-код чрез ваксиниране. Русия и Украйна спънаха световната програма по ваксинация 40% в Русия срещу 38% в Украйна (всички бежанци от Украйна в Европа – 7.6 милиона бяха принудително ваксинирани от «COVID-19», както и военнослужещи и мобилизирани от двете страни на конфликта).
      5. Утилизиране на бялата раса (най-вече славяни и православни, като носители на традиционни ценности).
      «Ватници» и «укро-сектанти» зомбирани от пропаганда се избиват взаимно, захранвани с идеологии за създаване на «Велика Украйна» и «СССР 2.0» без да подозират, че способстват построяването на «Небесен Иерусалим» и са ритуални агнета принесени в жертва от световното юдейство за пришествието на Машиха (антихриста).
      Преломен момент в противостоянието м/у Русия и Украйна настъпи през септември в Харковска област с “разгрома” на руските военни сили и последвалото широкомащабно отстъпление. Русофобите тържествуваха, а русофилите ура-патриоти изпаднали в униние се питаха, как е възможно?! Всичко идва на своето място, когато си припомним, че това е шахматна игра, в която юдео-масонството мести фигурите по свое усмотрение и играе с човешки животи, а Путин и Зеленски са кукли на конци.

      • Понеже Путин е“масон и кукла на конци“, изпрати педофилите в затвора, забрани либерастите и либегейките и подписа указ за запазване на християнските ценности.
        Следващия път цитирай източника- не само копи пейст от медии за дезинформация.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *