Епидемия ли?! Да го наричат както искат, но това е КРАХЪТ НА ЗАПАДНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ!

Можем да кажем, че коронавирусната пандемия, обхванала планетата е „началото на края“ или „краят на началото“. Игра на думи. Защото истината е, че това е краят на западната неолиберална капиталистическа система, крахът на еднополюсния модел под лидерството на Америка, а оттам и крахът на цяло едно столетие. Икономически и идеен апокалипсис, в сравнение с който Великата депресия от началото на ХХ век е джудже.

Онзи световен икономически колапс от началото на 20-ти век беше увертюра към Втората световна, а този ни води към Третата световна, чието първо реално проявление е коронавирусната пандемия. Без значение има ли я или не, и смъртоносен ли е вирусът Ковид-19 или е най-безобиден сезонен грип- истинските проявления на новата световна война са в координираното информационно зомбиране и умишленото хварляне в апокалиптична паника на цялото население на планетата. В този ред на мисли – да, коронавирусната епидемия е пълна измама.

От 20 години наблюдаваме бясната надпревара между надвисналата над западния глобален модел икономическа катастрофа и ядрената война. Наблюдаваме геополитически конфликти, крах на западните национални икономики и овладяването им от глобалния наднационален елит, физическо спиране на всички пазари чрез санкции и ембарго, разкъсване на международните икономически връзки и краят на сегашната, доминирана от долара и западните банки, валутна система. А днешният сценарий с Коронавирусната пандемия е финалът на тази агония.

На фона на толкова всеобхватни катаклизми обикновеният човек е нищожна песъчинка, подмятана насам-натам от глобалния исторически ураган на поредната трансформация, която ще измени до неузнаваемост не само планетата, но и смисъла и начина на живот на всеки от нас.

Колко ще продължи този тектоничен процес – никой не може да прогнозира. Какво ни очаква зад тунела – светлина, или идващ срещу ни нов влак.

Дали това е краят на кошмара или началото на нов кошмар? Никой не знае.

Но е ясно, че всички тези процеси са свързани с потъването на западния неолиберален икономически и политически модел. Той не може повече да съществува, защото е болен от рак. В последен стадий.

КАКВО СЛЕДВА?

Целият така наречен Запад ще се затвори за неопределено време, т.е. кризата му ще продължи до следващия още по-дълбок социален и политически колапс и никакви молитви за чудо няма да помогнат, защото торбата с чудесата на глобалния капиталистически западен неолиберализъм отдавна е празна. На дъното му е озъбената паст на монстъра. Кризата на капитализма е системна и следователно нелечима. Това с реформи не се оправя. Затова нямам добри и лоши новини. Всъщност имам – ако добрата новина е, че не ни очаква нова 25-годишна депресия, като онази в началото на 20-ти век, то лошата е, че кризата, която в момента се задава, ще е още по-велика и още по-лоша.

Положението ще е неспасяемо. То няма никакви аналози с предишните „черни петъци и понеделници“ – кризите от 1989 г. или от 2008 г. Тогава САЩ все пак имаха възможност да прескочат пропастта. Сега нямат. САЩ имат дълг от 300 трилиона долара. Никой, никога, никъде не е могъл да изплати такава сума. Ако можеха, да са го направили отдавна. Вместо това те от десетилетия все по-стабилно затъват в блатото на икономическата, финансова и системна безизходица.

А какво се случва с планетата?!

Пирамидата на неравенството, т.е. индексът на бедността – misery index, никога в писаната история на човечеството не е била толкова висока.

Коронавирусната паника съвпадна идеално по време с ГОЛЕМИЯ ЗАПАДЕН ФАЛИТ! Затова считаме днешната корона-пандемия за напълно измислена, а вирусът „Ковид-19“ считаме за стратегически маньовър и димна завеса на западните елити, с цел отклоняване на общественото внимание от истинското глобално събитие: А то е ФАЛИТЪТ НА ЗАПАДНАТА НЕОЛИБЕРАЛНА СИСТЕМА! Знанието за този фалит би довел излъганите народни маси до идеята за революции – помитащи и изпепеляващи! И в това е ролята на Ковид-19 – да блокира не само вниманието, но и съзнанието на народите.

Ковид-19 е ботушът на новия фашизъм – глобалният финансов… който е в колапс.

И процесът не е от днес:

Вече 2 десетилетия „Масите“ са напълно зомбирани.

Някои от тях не правят нищо.

Други се правят, че правят нещо.

Трети пречат на другите да правят нещо.

Но и в трите случая имат едно общо нещо – че са „живи умрели“ насред колабиращата западна неолиберална система.

Вирусът даже не беше нужен. И така вече се бяхме самоликвидирали, заедно със системата, която стигна отдавна своя предел и навлезе във фазата на стратегическия колапс.

Заради това опитите за спасяване на онова, което не може да се спаси, са обречени опити за съживяване на гниещ труп.

Спасяването на глобалния капитализъм е невъзможно.

Човечеството е в най-страшната криза на своето съществуване, защото стана несъвместимо със Земята. Това означава, че сегашната криза не е само геополитическа или икономическа, но и цивилизационна. Взети заедно тези елементи дават картина от друга реалност.

В геополитически план САЩ и ЕС направиха всичко възможно да свържат глобалната си система за експлоатация с философии и псевдо-философии като атлантизма и неолиберализма. Затова беше и тази агресивна атака на Запада срещу Русия и Китай, т.е. Евразия, която е единствената действена алтернатива на западния неолиберален модел. Но нито Путин, нито Си Цзинпин са им виновни на западняците за това, че системата им и еднополюсният им модел бяха безумно погрешни и нелогични.

Колко трилиона хвърлиха Западните господари на света през последните 100 години за оръжия, войни и тероризъм? Колко пари потрошиха за безсмислен контрол на населението по цялата планета? Дори с половината от тия пари отдавна щяха да са колонизирали цялата Слънчева система.

Вместо това обаче, заради некадърното им ръководство и напълно деградирала ценностна система в момента на Земята над 3 милиарда души живеят с по-малко от 1,5 долара дневно:

повече от 1,4 милиарда живеят с по-малко от 1,25 долара дневно;
805 милиона нямат какво да ядат всеки ден;
750 милиона нямат достъп до питейна вода;
1,6 милиарда живеят без електричество;
0,7 на сто от световното население контролира богатство за 116 трилиона долара.

Е, как може такава система да оцелее? No way!

Глобалистката западна мафия се провали в опита си да създаде свят по свой образ и подобие.

А истинската криза в Европа едва сега започва. Вече няма нито ЕС, нито Шенген – някакъв документ, който гарантираше свободата на движението.

Какво следва – политическо разпарчетосване на ЕС през следващите години. Старите противоречия между държавите в него не бяха ликвидирани. А към тях се прибавиха нови конфликти.

Основният стълб на „нова Европа“ – Германия затъва в поредна екзистенционална криза. Италия, Франция и Испания вървят след нея.

Англия се прибра на острова, за да се спаси след като първа усети надигащата се рецесия. Но смяташе, че ще е само европейска и просто ще разпадне ЕС. А тя се оказа криза на целия западен модел. И се прибра Англия на британския си остров… където обаче я чака историческият реванш на Ирландия.

Кризата разкри и несъстоятелността на досегашния световен еднополюсен модел.

Много пъти сме писали, че империята на транснационалния глобален капитал трябва да бъде разрушена. И ако не го сторим час по скоро – с нас ще бъде свършено. Той обаче ни изпревари и ни унищожи. Но унищожи и себе си. Заради това сега имаме пълен отказ на цялата система в мащабите на цялата планета.

Рецепта срещу надигащата се днес криза, няма, тъй като никой не знае реалните размери на идващото, т.е. на балона от стотици трилиони необезпечени долари, раздути борсови индекси, нулеви лихви, космически дефицити…

Все пак глобалистката неолиберална мафия, осъзнаваща неизбежността от катастрофата, взе мерки да не й се подири сметка за ГЛОБАЛНИЯ ФАЛИТ! И измисли, и наложи коронавирус-паниката. В резултат на което слугите на тази глобалистка мафия – западните държави от ЕС, САЩ и Китай, от защитници на своите народи, бяха превърнати в мъчители на своите граждани.

Кризата от 30-те години на ХХ век (Великата депресия) предшестваше Втората световна война. Тогава депресията започна през 1929 г. и продължи 10 години. А през 1939 г. започна Втората световна.

Преди няколко години написахме, че до 2020 г. ще започне Третата световна война. COVID-19 е етапът преди горещата й фаза.

Защото тази и всички останали глобални кризи не се разпалват от „бедните и угнетените“, а от системните сили в сърцето на световния капитализъм. И тази криза има всички „качества“ да продължи много дълго.

Процесът е с характера на самоподдържаща се реакция. А след нейното изчерпване ще се открие възможността за появата на новия Многополюсен свят. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

И ОЩЕ НЕЩО ЗА ВЕЛИКАТА ДЕПРЕСИЯ ОТ 1929 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Третата световна хибридна война няма да започне 2020г защото е започнала 2014г и този театър Уточнениес коронавируса е част от нея.

  2. ИСКАМЕ. ОТНОВО. ДА. ПОСРЕЩНЕМ. ЧЕРВЕНАТА. АРМИЯ. ОСВОБОДИТЕЛКА. ТОЗИ. ПЪТ. КАЗВАМЕ. НИЕ. НАРОДА. И. СМЕ. 95% С. ЦВЕТЯ. В. РЪЦЕТЕ. И. РАДОСТ. И. ОБИЧ. В. ДУШИТЕ. ДА. ЖИВЕЕ. И. ПРЕБЪДЕ. ВЕЛИКА. И. СВЯТА. БРАТСКА. НАВЕКИ. РУСИЯ. ВИНАГИ. СМЕ. ЗНАЕЛИ. ЧЕ. ТИ. ОТНОВО. ЩЕ. НИ. СПАСИШ. ОБИЧАМЕ. ВИ. БРАТУШКИ. ЧАКАМЕ. ВИ. ИДВАЙТЕ.

    • Анонимен, извинявай, много си ми симпатичен, ама каква Червена армия бълнуваш? Обичаме Русия, да, така е, но Червена армия… Светът отдавна е друг, ти сънуваш ли? Събуди се!

  3. Благодаря Ви за точния коментар на сегашната ситуация в света .Единствени Вие пишете истината за кашата в света ,която нашите управляващи се чудят как да избистрят- няма как да стане потъването им е неминуемо!

  4. Изправени сме пред неизвестността, което е най-страшното. Никой не знае ще излезем ли въобще от тинята и ако излезем, по какъв начин ще се случи. Благодаря Ви, Скандално.нет, за точния анализ!

  5. Пею, в подтвърждение на думите ти говори и самият факт че заразените и починалите в САЩ са много повече от тези в Китай, откъдето уж тръгнал коронавируса, а Тръмп не иска да наложи карантина в най-засегнатите щати.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *