Еничари! Правителството ИЗБИВА не животните, а техните стопани! Заповедта е на ЕС! Скандални Разкрития за Далаверата с Чумата!

ГЕРБ ПЪРВО ПРЕВЪРНАХА НАРОДА В СТАДО СКОТОВЕ, А СЕГА ГО ПОДКАРАХА КЪМ СКОТОБОЙНАТА!

„Хората плачат! Защото след тоя случай никой повече няма да инвестира в животновъдството на Странджа. Това е най- чистата ни планина, а постоянно болести връхлитат добитъка – шап, син език, а сега и чума“, коментира кметът на Малко Търново Илиян Илчев.

След епидемията от шап през 2011 г.  сега животновъдите в Странджа за втори път изживяват ужаса да видят стадата си изклани. Не разбират защо все на тях се случва.

Нека първо припомним трагичните обстоятелства, които през 2011 г. разориха животновъдите в Странджа и унищожиха поминъка на цялата планина. Тогава фермерите се вдигнаха на протест и настояха по границата с Турция да се построи защитно съоръжение, за да не преминават болни животни на наша територия. На власт е първото правителство на Бойко Борисов. Който все още дава мило и драго да се хареса на електората. Дори на цената на това да им дава напразни обещания. Затова и най-тържествено обещава на животновъдите, че ще построи оградата по границата с Турция. За което дори заделя 7 млн. лева.

Година по- късно обаче, през 2012 г., Борисов се отказва от идеята да строи оградата. Много скъпо щяло да излезе, оправда се тогава той. По същото време пълчища мигранти от Близкия Изток вече препускат през границата ни. Но дори този факт не е в състояние да убеди Борисов да отпусне парите и да започне да строи.

През март, 2013 г. улични протести бутат кабинета „Борисов-1“ и на власт идва правителството на Пламен Орешарски. А едно от първите решения на новия кабинет е да стартира строежа на защитната ограда по границата с Турция. Правителството посочва, че цената ще е 5 млн. лева, като решава държавата да отдели част от парите, а другата част да получим от фондове на ЕС.

Строежът на оградата започва през октомври 2013 г. – като мярка за възпиране на бежанския поток от Турция, а също и за защита на стадата на животновъдите от Странджа-Сакарския регион.

След избиването на десетки хиляди глави добитък през 2011 г. заради шапа, фермерите коментират, че ще са им необходими поне 5 години да възстановят стадата.

И така стигаме до юли, 2018 г., когато върху животновъдите в Странджа и Ямболско се стоварва поредният удар – чума по козите и овцете. Първите регистрирани случаи са в селата Воден, Ямболско и с. Кости в Странджа. Според директивата на ЕС всички животни в радиус от 3 км. трябва да бъдат избити. И това, при положение, че добичетата могат да живеят! В Турция, Африка и Средния Изток се използва т. нар. жива ваксина, която позволява животното да живее с вируса. В ЕС обаче не се произвежда и не се прилага.

Фермери от Ямболско плачат, защото остават без препитание

На 4.07.2018 „Министерство на земеделието, храните и горите“ публикува научно становище, което разбуни духовете сред фермерите. Заключенията в него накараха хората да се усъмнят в поставената диагноза – чума, а също и в средството за справяне с епидемията – избиване на животните.

Ето някои от изводите, публикувани в становището на земеделското министерство:

През 2018 в Турция няма нито един регистриран случай на чума по овцете и козите. Болестта е характерна за Близкия Изток, Северна Африка и Азия.
– „При изследване на огнището в с. Воден, обл. Ямбол прави впечатление, че броя на животните, засегнати от заболяването е твърде малък и само в едно от трите стада, попадащи в 3-километровата зона. При първите изследвани контактни животни липсва развитие на болестта и позитивен серологичен отговор за специфични антитела. Правят впечатление и необяснимо тежките рестриктивни, крайни и неадекватни за това заболяване ограничителни мерки, наложени от Европейската Комисия, които засягат цяла Ямболска област.“
– „Ясно е, че няма връзка между двете огнища в с. Воден и в с. Кости. Двете „огнища на заразата“ се различават и твърде много по симптомите на уж „заболелия“ добитък и неяснотите по отношение на конкретното заболяване.“
– Във фермата в село Кости нито едно от животните не е имало диария, която е характерен симптом за чумата по дребно- преживните животни. При убитите животни пък не са установите характерни анатомични изменения- иначе неизменни следствия на това заболяване.

В научното становище на Министерство на земеделието и горите е описан и странен инцидент, който се случил в засегната ферма в село Кости, няколко дни преди животните да започнат да боледуват. Фермерът Атанас Петров разказва, че през нощта чул кучетата да лаят – така, както лаят по чужди хора. На сутринта около обора стопанина открил бутилка от минерална вода (с чуждестранен етикет), както и следи от стъпки. Пред властите фермерът коментирал, че редовно вижда групи мигранти, които преминават границата между Турция и България.

Дамян Илиев, шеф на БАБХ, баща на голата протестърка манекенката Таня Илиева

Докладът, който цитираме е от 04. 07. Но седмица по-рано, още в края на юни е издадена заповед за ликвидирането на всички животни в радиус 3 км от огнищата на предполагаемата зараза– независимо дали са болни или здрави. Човекът, който подписва документа, е Дамян Илиев – шеф на БАХБ. Името на същия нашумя покрай случая с кравата Пенка, след като разпореди добичето да бъде убито, без да е болно. А то, горкото, от зор избяга чак в съседна Сърбия. Дамян Илиев е баща на манекенката Таня Илиева, която пък стана известна като голата протестърка от соросоидните платени протести през 2014 г. Същата е и съпруга на Руши Видинлиев.

„Явно служат на ЕС, а не на нас и на държавата си“, заяви баба Дора от село Шарково, чиято разплакана снимка с козичка от стадото й разтърси социалните мрежи. Нейното стадо също попада в 3- километровата зона и предстои да бъде избито.

„Това ми се случва за трети път – първо беше шап, после син език, сега пък чума…“, коментира фермерът Венко Георгиев от село Кости. Стадото му от 236 животни беше умъртвено още в края на юни заради случая с болни животни от първата ферма. В стадото на Венко не е имало нито едно заразено добиче, но въпреки това всички са били избити. Фермерът е категоричен, че болестта е внесена от нелегален мигрант.

Избитото стадо на Венко Георгиев от село Кости – не е имало нито едно болно животно

И така… пак опираме до оградата по българо- турската граница, която ГЕРБ не пожелаха да построят през 2012-та, а после ЕС ги принуди, за да може като външна граница на Съюза да спираме мигрантите. За целта ЕС отпусна около 180- 190 млн. евро. Качеството на построеното защитно съоръжение обаче е изключително ниско, както показа във филма си „Граница“ от 2017 г. журналитската Елена Йончева. И няма способността да спира мигрантите, става ясно и от разказите на фермерите в погранична Странджа. Само преди дни Елена Йончева разкри, че камерите по границата все още не работят. И по тази причина правителството забранило на журналистите достъпа, за да не снимат беззащитното защитно съоръжение.

Междувременно, изтребването на животни в Ямболско и Странджа продължава с пълна сила. Лидерката на БСП Корнелия Нинова обикаля засегнатите населени места. Тя е категорична, че безразборното избиване на животни трябва да спре, като за целта вече е подала жалба до главния прокурор Цацаров. Нинова разкри, че заповедта е с дата 04.07, а лабораторните изследвания са излезли чак на 09.07. Което недвусмислено показва, че става дума за някаква далавера.

Преди дни фермерите от засегнатите райони се вдигнаха на бунт. Чуват се дори закани за ново Априлско въстание. А докато те протестираха по пътищата, вчера пълчища ветеринарни служители нахълтаха във фермите им, за да избиват животните. И докато „лекарите“ колеха добитъка, полицията стриктно бдеше и не допускаше фермерите до стопанствата им, да не би да влязат и да спасят живота на някое клето добиче.

„Ако лекуваме животните, ще има забрана за продажба на продукти и месо в ЕС“, гневят се фермерите.
Крайната цел на играта с болестите по животните е обезлюдяване на пограничните райони. Зад това стоят мощни геополитически и транснационални икономически интереси, а управляващите от ГЕРБ са приели платената роля на еничари, чиято задача е да унищожат духовно и икономически народа си. Да, ГЕРБ превърнаха народа си в стадо скотове, а сега им организират и окончателната кървава скотобойна, коментираха специалисти от опозиционната БСП. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. УЖАС! Не вярвах, че ще се стигне до тук. Това е безобразие. Докъде ще ни докара всичко това?

  2. Първо, чумата не се причинява от вирус, а от бактерия. За не специалистите – има разлика! Второ, как така животното ще живее с „вируса“, без да заразява? Това да не е хепатит В? Много глупости и некомпетентни мнения се изписаха, което навява на мисълта за нещо друго. Конспирация и лъжи!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *