Емир Кустурица: ЕС се разпада! Русия сплотява здравомислещите хора! (С ВИДЕО)

Разпад на ЕС, предрича гениалният сръбски режисьор Емир Кустурица в свое скорошно интервю пред телевизия RT.

ЕС се разпада и вече никой не е в състояние да го спаси. Тази прогноза на големия режисьор звучи доста логично и достоверно, ако погледнем трезво и обективно на онова, което се случва днес в Европа. Още повече, че хората на изкуството имат по-изострена чувствителност към света около себе си, и често първи нанюхват грандиозни събития, които неизбежно ще се случат.

Въпрос на време е, всяка от държавите-членки в ЕС да се събуди от европейската си летаргия и да започне да възстановява националния си суверенитет. Ако се забавят още известно време, ще е прекалено късно.

«Европейските елити с тяхната глобална политика водят Европа към трагичен финал. Процесите на стремителна разруха в ЕС са вече факт и тази тенденция тепърва ще набира скорост. Ние вече я наблюдаваме.».

„Именно глобалните финансови елити са онези, които разпалват войните и привличат мигрантските пълчища към Европа, планирайки културното й и социално унищожение. Това са хора – мултимилионери, чиято родина е Европа, но отдавна са се глобализирали и обезродили“, заяви в ексклузивното си интервю знаменитият режисьор.

Кустурица сподели наблюденията си върху сегашната политическа обстановка в света и направи прогноза за бъдещето на ЕврАзия.

В разгара на лятото, на 15 юли Емир Кустурица откри в Сърбия фестивал за руска музика «Большой», и в тази връзка значителна част от интервюто му бе посветена на взаимодействието между културите на Сърбия и Русия, и разбира се на бъдещите творчески планове на режисьора.

Цялото интервю можете да видите в прикаченото видео, а за ваше удобство ще представим някои от ключовите моменти в анонс тук:

«Връзките на Сърбия и Русия бяха и продължават да са изключително силни, защото са обословени исторически. Дори сега, те се коренят не само в религията и рода, но и в много повече неща. Може би това ни спасява да не влезем в блатото, в което здраво нагазиха и живеят другите европейски страни. Струва ми се, че днешна Европа живее в е един непрекъснат зловещ експеримент, в който глобалните наднационални елити умишлено палят войни и пращат потоци от мигранти. Като че ли някой просто е планирал унищожаването на европейските държави и техните народи…

Ако ние – сърби и руснаци, се поддадем на американизацията на съзнанието, ние ще се вторачваме в екрана, виждайки само американската пропаганда, съзнанието ни ще работи единствено на политкоректни честоти. Нещо, което лишава човека от индивидуалност, че даже и от смисъл. Отделно, елитите ни ще започнат да работят и мислят само за себе си. Защото така е прието в Америка.

Докато в момента каквито и да са елитите на Сърбия и Русия, те все още са принудени да работят и мислят в полза на народния интерес, поне в някои аспекти. Защото в противен случай няма да бъдат избрани. Но ако приложим предписанията на САЩ, елитите ни вече ще зависят не от народа, а единствено и само от наднационалните банкери.

Ще ни затрупат с чували с пари, с които ще купят пресата и телевизионните канали. И ще направят така, че да гласувате за тези, които те ви посочат.

Засега в нашите две страни няма такива процеси и силно се надявам никога да не ни връхлетят. Но в Европа са набрали страхотна скорост. Европа е вече в блатото и пред тотален разпад – национален, културен, ментален… Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Цялото интервю с Емир Кустурица виж тук! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОДИН КУСТУРИЦА ЗА ИСТИНАТА ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА БРАТСКА СЪРБИЯ

  2. Великобритания беше троянският кон на Сащ в ЕС, след излизането и нещата ще потръгнат

  3. Тези които поне до днешно време контролираха по-голямата част от света са една малка група супер милиардери, около 150-160 на брой, които притежават 70% от богатството на света. Всяка година те се събират веднъж по различни места в Европа и Америка където взимат важни решения които се спускат надолу към президентите и политиците за изпълнение. Един от тези така наречени „билдерберги“ казал че земята е пренаселена и от 7 милиарда, населението трябва да се намали на 500 милиона. А това няма как да стане освен чрез войни, болести а може би и чрез причинени природни бедствия. Тръмп не беше в тази група, но сега изглежда е под техен контрол. Тръмп ако не се лъжа, искаше да създаде с руските и европейските милиардери едно световно правителство, но не се получи. При капитализма в който се намира и Русия и Китай световните войни са неизбежни. И Третата Световна Война която е на прага, може би ще е последната, както е казано в библията. Там е казано, че първо ще се появи антихрист с белег на челото. След това ще се появят болести, войни, природни бедствия. И накрая ще пада огън и жупел от небето т.е. Третата Световна Война. Антихристът с белега на челото вече се появи. Това е господин Горбачов. А, защо той е антихрист? Защото е антикомунист. А, комунизма и християнството са две абсолютно еднакви идеологии. Единствената грешка на комунизма, по-скоро на комунистите беше, че е отрекоха християнството изцяло. Всичко можеха да отрекат но не и принципите, които са абсолютно еднакви. Исус Христос казва: Ако имаш две ризи дай едната на ближния си. А Маркс казва: Ако не я дадеш сами ще си я вземем. Целта е еднаква, само методът на постигане е различен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *