Елена Йончева: След Цачева и Колева, Оставки да подадат Цветанов и Борисов!

„Борисов да обясни откъде е тази мащабна корупция, защото той е главата и е на върха на тази престъпна пирамида. След Цецка Цачева и Ваня Колева, оставки по АпартаментГейт трябва да подадат и г-н Цветанов, г-н Рашидов и г-н Борисов“. Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори и говорител на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева на пресконференция днес. Според нея не става въпрос само за оставки – замесените трябва да напуснат и политиката въобще.

„Проблемът АпартаментГейт е огромен. Защото изобщо не става въпрос за това как няколко политици от ГЕРБ са си купили апартаменти на цени неколкократно по-ниски от пазарните. Големият проблем всъщност е че откакто ГЕРБ са на власт цялото ни законодателство бе пропито и разпробито от лобистки закони“, каза Елена Йончева.

Тя обясни, че по информация на Българската стопанска камара 72 % от законите в парламента се вкарват през задния вход. „Това са закони, които се правят за един или друг човек, за една или друга фирма… На всички е ясно, че АпартаментГейт – това са наградите, които строителната фирма „Артекс“ е раздала на политиците от ГЕРБ, които са прокарали лобистки закон в нейна полза. А именно: През януари месец 2017 г., ПГ на ГЕРБ гласува и променя действащ закон, така че фирма „Артекс“ вместо да построи сграда на осем етажа, построява 35-етажен небостъргач. Цяла върволица от лобистки закони в полза на една или друга фирма, които ГЕРБ осребряват в своя полза: Така вече 10 години Борисов и компания управляват България. Всичко това тръгва от българския премиер – той е основният генератор и вдъхновител на тази мащабна корупция“, категорична бе Йончева.

Според нея днес трябваше да откриваме „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, но вместо това, след 10 години анти-българско управление на ГЕРБ, днес откриваме асансьорите на Цветан Цветанов.

„Имаме правителство, което вече десет години не може да застане зад нито един значим за България проект. „Управляващите изобщо не ни водят към Европа, а към Анкара. Кранчето на газта ни се държи от нашата южна съседка. След десет години ще имаме недостиг на електроенегрия, и тогава вече и шалтерът на тока ще се държи от Турция, защото те строят нови атомни електроцентрали“, коментира Йончева.

Тя припомни и случая с концесията на Летище „София“, което вече е обещано от Борисов и шайката на турска фирма. „Знаете ли какво подготвят по тази сделка лобистите от ГЕРБ? Никое следващо правителство няма да може да развали този закон, защото ГЕРБ направиха две поправки – така че тази концесия може да бъде сключена в нарушение на българските закони и ако някое от следващите български правителства реши да развали сделката, ще трябва да се яви на арбитражен съд и да плати огромни неустойки на турската страна“, уточни водачът на листата на БСП.

Елена Йончева посочи и данни от последните доклади на Европейската комисия, които твърдят, че корупцията по високите етажи на властта и икономиката у нас вместо да намалява, се засилва. „2/3 от сигналите за корупционни сделки, сред видни политици и крупни бизнесмени в България, не се разследват от съответните органи“, каза още Йончева. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ЩЕ ПОДАДЪТ ЩЕ ДОДАДЪТ НЕ БЪРЗАИТЕ СЛЕД ЗДЕЛКАТА С САМОЛЕТИТЕ ОКО НЕ НИЕ ЩЕ ГИ СВАЛИМ СПОКОИНО

  2. ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ТИ СИ ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕЗ ВАС БРАТУШКИ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА ИДВАЙТЕ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ВИЕ СТЕ НАШАТА ПОСЛЕДНА ЕДИНСТВЕНА ВЕЧНА НАДЕЖДА СПАСЕТЕ НИ ОТ ПОРОБИТЕЛИТЕ НАТО ЕС САЩ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ПРЕДАТЕЛИ МАФИЯ ГЕРБ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ БЕЗ ВЪЗДУХ И СЛЪНЦЕ БЪЛГАРИЯ ЗГИВА БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ ГОСПОДИ ПАЗИ РУСКИТЕ НИ СВЯТИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *