Елена Йончева: Ако спечелим на 26 май, очаквайте предсрочни избори!

„Бъдете сигурни, че ако спечелим, ще има предсрочни избори и на тях няма да спечели само БСП, а целият народ. ГЕРБ в момента пазаруват – купиха си лъвчето на СДС, купиха и други десни партии, а тези, които не могат да купят, ги притискат и рекетират”, коментира още Елена Йончева. Тя заяви, че след това 10-годишно пагубно управление на ГЕРБ в хората не е останала надежда за по-добър живот и затова напускат България. „Много ще е трудно да обърнем този процес, но не е и невъзможно. Ще го направим заедно”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на среща с жителите на Ямбол.

Пред над 2000 жители на града смелата журналистка заяви, че за пресичането на корупцията, не можем да разчитаме само на бъдещия европейски прокурор, защото управляващите се готвят тихомълком да назначат двама представители на европейската прокуратура у нас – хора от западноевропейското неолиберално лоби на ГЕРБ, които ще им пазят гърба.

„Проблемът с корупцията при европроектите е, че всичко е затворен кръг. Голям брой примери имате и тук, в Ямбол. Кметът на ГЕРБ и общинския съвет крадат пари от сметището, от ремонтите в центъра на града, от детските градини… и накрая с част от тези заграбени пари купуват изборите, за да се възпроизведат отново. Благодаря ви, че все още намирате сили да се борите, че не сте се отказали от гнева срещу корумпираното правителство”, добави Йончева. 

„Вярвам, че можем да решим проблема с грабежа на средствата от европроектите и корупцията при същите. Очевидно е, че в България няма ефективна съдебна система, не работи и прокуратурата, а хората тотално са изгубили доверие в институциите. Необходимо е да се борим и да работим заедно с гражданските, за да решим този сериозен проблем”, каза водачът на евролистата на „БСП за България“.

Йончева коментира, че милиардите, които получаваме от Брюксел по различни европейски програми, въобще не се усещат от българските граждани, защото не достигат до тях. „От 12 години сме в ЕС и все вървим към Европа, където има социална справедливост. Но и към днешна дата не само не сме се доближили до Европа и нейната справедливост, ами напротив- все повече се отдалечаваме.”, коментира още Йончева. 

Тя посочи също, че вместо след тези милиарди, които се изсипаха в страната ни, да заживеем по-добре, днес сме последни по всички показатели. „Доплащаме 50 % от доходите си за здравеопазване, при положение че в Европа този процент е от 5 до 15. За последните 10 г. 60 % от българите са станали полуграмотни. Защо се случва това? Заради управляващите, които объркаха всички държавни системи, защото по тяхно време парламентът започна да приема само закони, които са в интерес на определи фирми и кръгове, и в тотален ущърб на обществения интерес”, категорична бе Йончева.

Кристиан Вигенин: Битката е тежка, но ние ще я спечелим, за да се възроди България

„Чувствам се по-уверен, че битката си струва, защото тази мафия си отива. Не трябва да пропускаме да финализираме тази битка, която вече 10 години водим в името на България”, заяви секретарят на ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин. Той коментира, че Борисов и ГЕРБ осъзнават, че си отиват и правят всякакви отчаяни опити, за да се задържат, като водят битката включително и с много мръсни средства. Но процесът е необратим- съвсем скоро ГЕРБ ще изчезне от политическата сцена, заяви Вигенин.

„Хората имат надежда в БСП и преди всичко в Елена Йончева, че нещата могат да се променят. Нека на 26-и май нанесем на управляващите това решаващо поражение, след което пътят ни ще бъде само нагоре. Битката е тежка, но ние ще я спечелим, за да възродим България и да продължим напред”, категоричен бе Кристиан Вигенин. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА НЕ СИ САМА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ СЪС ТЕБ ДА ЖИВЕЕ ПСП

  2. ЗА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ВСИЧКИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *