Взривът в църквата „Св. Неделя“ и Народния съд като универсална Димна Завеса за ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на Кобурги, БойкоБорисовци И ДРУГИ ФАШИСТИ!

Всяка година по едно и също време като по команда у нас започва агресивна кампания за промиване на мозъци. Това се случва най-вече около датите 1 февруари и 16 април, свързани с Народния съд и атентата в църквата „Света Неделя“. Първата дата официално е обявена за Ден на жертвите на комунизма, а втората е използвана като алиби за всяко престъпление или извращение на днешните ни прозападни, неолиберални колониални правителства. Оглавявани и препълнени с местни агенти на ЦРУ. От Филип Димитров и Иван Костов до Бойко Борисов.

От 3 десетилетия в страната ни се води сатанистко пропагандно счетоводство на политическите жертви от онези събития, но едностранчиво, лъжливо и без цифри и факти. Няма спор, че атентатът в храма „Света Неделя“, извършен на 16 април, 1925 г. от военното крило на Комунистическата партия е безчовечен акт на насилие, покосило и невинни хора. Но не само невинни!

Уви, платените от Сорос и силно зависими днешни „десни“ историци превзели телевизионния екран, разглеждат историческите събития извън всякакъв контекст, пропагандно, силно пристрастно и невярно. И най-нагло отказват да направят каквито и да е причинно-следствени връзки, довели до тези две трагични исторически събития.

И точно по тази причина премълчават или споменават с половин изкривена уста трагичния контекст, в който са се разиграли тези две събития- Гражданската война у нас от 1918 до 1944 г.  Нещо повече – платените соросоидни псевдо-историци не само че не се стремят към заравяне на скелетите и помирение между бившата фашистка буржоазия и комунистите, а съвсем умишлено чоплят незарасналите още рани и откриват тлеещи огнища на конфронтацията.

Естественият въпрос е защо го правят и кому е изгодно това противопоставяне?

Отговорът е също толкова елементарен: Изкривяването и заличаването на историческата истина е необходима на новите западни марионетки, назначени от вашингтонската и брюкселска олигархия да ни управляват като нео-фашистка колония под евро-атлантическа маскировка.

Същите обработват масовото съзнание и внушават определени парадигми, идеологеми и аксиоми за възприемане на историята,… така че по-лесно новите поколения да възприемат съвременната фашистка реалност.

И според тази нова Система от „ценности“ от репертоара на Борисов и Цветанов, самообявилите се за приватизатори на миналото, настоящето и бъдещето получават универсален коз срещу „лошите комунисти“ и удобно алиби за днешните си фашистки престъпления срещу народ и държава.

Вероятно сте забелязали как например Бойко Борисов се връща към атентата в „Св. Неделя“ и Народния съд всеки път, когато е притиснат до стената от корупционната лавина, извираща от недрата на „партия“ ГЕРБ. Т.е. Борисов използва в български вариант митичната реплика „А вие защо биете негрите?“ и продължава нататък по магистралата на своята „божествена“ мисия.

„ЦВЕТЪТ НА НАЦИЯТА“ СРЕЩУ „ШУМКАРИТЕ“

Отправната точка на платените лъже-историци – апологети на евро-атлантизма е, че видите ли, властта в България преди 9 септември, 44 г. била легитимна и от тази изходна позиция нейните червени и оранжеви противници, априори, са терористи. И затова военнопрестъпниците Богдан Филов, Княз Кирил, кръволока Александър Цанков, нацисткия генерал Христо Луков, мъчителят Гешев и прочие фашистка паплач, осъдени абсолютно справедливо от Народния съд, са наречени „цветът на нацията“, а борците от антифашистката съпротива – разбойници, шумкари, мандраджии…

И всичко това се разиграва днес, въпреки ясната позиция на Запада по казуса. И друг път сме припомняли в Скандално.нет, че съюзниците от САЩ и Великобритания лично нареждат провеждането на Народния съд в София и нито за миг в последствие не оспорват неговите решения. Нещо повече: И Вашингтон, и Лондон приветстват присъдите срещу българските фашистки лидери и марионетки на фашистка Германия.

Естествено, англо-американците извеждат на преден план войната, обявена от правителството на Богдан Филов срещу тях, но пропускат да отбележат, че за бомбардировките им над София и страната, предизвикали 3500 жертви и огромни разрушения, основната заслуга е именно на т. нар. „цвят на нацията“. Защото именно тогавашния ни фашистки министър-председател обявява война на САЩ и Великобритания.

И още – именно благодарение на шумкарите и черните (червени) ангели, застреляли нацисткият лидер Христо Луков и още една дозина подобни нему български фашисти, Западът преглъща Сталиновата амнистия за България като сателит на Третия райх. Амнистия, която ни спестява откъсването на Пиринския край и даването й на Югославия.

И накратко за лъжливата днешна пропаганда по случая с атентата в църквата „Св. Неделя“: Този взрив е отговор от радикалите в Комунистическата партия, и не само от нейните редици, срещу жестокия монархо-фашистки терор в нашата страна, предшестващ с половин век Ескадроните на смъртта в Латинска Америка. Защото лентата на поредицата от ужаси и гражданска война у нас тръгва още от 1918 г., когато абдикиралият престъпник Фердинанд Кобург-Готски, докарал Първата национална катастрофа на България като сателит на Германия, разстрелва работниците и селяните, вдигнали Войнишкото въстание – протест на армия, която не желае да воюва срещу Русия по време на Първата световна война.

Според днешните соросоидни псевдо-историци на властта, тази касапница е била напълно легитимна, тъй като властта притежавала държавния печат. Ах, колко лесно и удобно!

И само 5 години по-късно стигаме до официалната промоция на Българския Фашизъм, когато на 9 юни, 1923 г. десни главорези от буржоазно-монархическата фракция правят държавен преврат срещу законното правителство на лявото БЗНС и малко по-късно нарязват на парчета министър-председателя Александър Стамболийски, набучват отрязаната му глава на кол и се гаврят с трупа му. Естествено, в името на „демокрацията“ и западните „ценности“, потъпкани от оранжевия популизъм!

Да сте забелязали възмущение от този варварски акт в оценките на днешните соросоидни пишман-историци на властта?! А какво правим с кръволока-премиер Александър Цанков, оглавил пуча и новия кабинет, родоначалника на Белия терор, убил десетки хиляди жени, деца и старци, именуван от днешните десни с уважителната титла „професор“? И защо елементарната истина, че терорът ражда терор е толкова трудна за осмисляне, изговаряне и признаване от същите тия историци на хранилка при Сорос и ГЕРБ?!

По повод на същите тия легитимирани от днешната власт изроди писателят Антон Страшимиров казва: „Клаха народа, тъй както и турчин не го е клал“!“ Това обаче е само началото на „демократичната“ буржоазна реакция срещу комунистическата заплаха. Атентатът в „Света Неделя“ всъщност предизвиква в хиляди пъти по-малко жертви, сравнено с Белия фашистки терор преди и след взрива. Дава началото на репресии срещу политически противници и просто неудобни на властта хора. Без съд и присъди са умъртвени хиляди леви дейци от целия анти-фашистки спектър (не само комунисти, но и социал-демократи, земеделци, анархисти и пр.) Сред които и комунисти-интелектуалци като Гео Милев, Йосиф Хербст, Христо Ясенов, Сергей Румянцев и т.н.

Продължението на националната драма води до суспендиране на Конституцията, забрана на партиите, затваряне на университети… Приемане на фашистките закони ЗЗД – за защита на държавата и ЗЗН – за защита на нацията срещу опозицията и евреите. Следва присъединяването на България към Тристранния пакт на нацистка Германия… и държавен тероризъм срещу антифашистката съпротива, материализиран чрез отрязани партизански глави срещу парична награда, избити деца, жени и старци, опожарени къщи…

И отново – след „Св. Неделя“ властта отговоря с… убийства на поети! През 1925 г. са умъртвени по особено жесток начин Гео Милев и споменатите по-горе творци, а през 42 г. „легитимната“ власт на Кобургите изправя на разстрел гениалния Никола Вапцаров от Банско и талантливия литератор Антон Попов от Петрич.

Как ви се струва, дали е нормално в днешна България тези грандиозни личности, останали завинаги около 30-те си прекършени години, да са захвърлени зад борда на Историята, да са изхвърлени дори от учебниците по литература… за сметка на петорния агент от ловната дружинка на бай Тошо, Георги Марков и джендъра Лучников?

Дават ли си сметка младите хора с деца и кучета зад столичния хотел „Хилтън“, че там в Гарнизонното стрелбище е ликвидиран един от най-великите поети на България, Европа и планетата? Едва ли, тъй като на мястото няма нито знак, нито звезда, нито кръст. Само забрава, подмяна и фалшификация.

КОЙ Е ПАЛАЧ № 1

Манипулацията на днешната фашизоидна неолиберална глобалистка власт е прозрачна. И на нея се хващат само неграмотни или фатално зомбирани. Не и просветените читатели на Skandalno.net.

Взривът в храма „Света Неделя“ от преди близо век, днес се използва като димна завеса за престъпленията на Капитализма, погребал стотици пъти повече хора от Комунизма. В конкретния случай на везните са поставени политически атентат на опозицията срещу и като отговор на „легитимен“ държавен фашизоиден тероризъм – изразил се в кърваво потушаване на Войнишкото въстание през 1918 г., буржоазен преврат на 9 юни, 1923 г., кърваво потушаване на последвалото Земеделско въстание през юли, още по-кърваво потушаване на последвалото Септемврийско въстание през същата тази 1923 г…, масови репресии срещу лявата интелигенция през 1925 г., приемане на фашисткия закон ЗЗД срещу евреите и всички останил български граждани… терора от 40-та до 44-та година срещу антифашистката съпротива и т.н. и т. н….

Та, нека накрая отговорим на въпроса: Кой е палач № 1 на планетата! Без конкуренция – КАПИТАЛИЗМЪТ! Именно ОЛИГАРХИЯТА НА БОГОПОМАЗАНИТЕ предизвиква всички актове на геноцид. И така е от векове насам. От избиването на коренните жители на Северна Америка през двете световни войни на 20-ти век до касапниците в Япония (атомните бомби в Хирошима и Нагасаки), Корея, Индокитай, Чили, Ирак, Сирия, Либия, Йемен, бивша Югославия, без да броим неофашистките преврати в Африка, Индонезия, Южна Америка, Украйна и т. н.

Обяснението е просто, но за умни хора – Капиталистическата Олигархия не може да живее без война и се храни с човешко месо и кръв. В преследването на територии, пазари и ресурси и най-вече заради златоносния оборот на военната индустрия и големия бизнес, излъчващи политическите комисари в Белия дом, Лондон, Берлин, Париж, Брюксел и…София!!! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Браво!!! Браво, Скандално.нет, поздрави за истината, поднесена ни от Пею Благов! И не на последно място благодаря за проявеното уважение към нас, читателите Ви! Четем Ви с интерес и признателност!

  2. БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ ЗА ГОЛЯМОТО УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ГЕРОИТЕ НИ КОИТО ВИНАГИ ЩЕ НОСИМ ВЪВ СЪРЦАТА НИ ДОКАТО НИ ИМА КАТО НАРОД ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ СЛАВА ВЕЛИКА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ОБИЧАМЕ ТЕ ТЪЙ КАКТО СА НИ НАУЧИЛИ НАШИТЕ ГЕРОИ В ТАЗИ ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ ВЪЗПИТАВАМЕ И ДЕЦАТА НИ

  3. Браво Благов. С благодарности за обективността на събитията и настоящето състояние на политическия климат днес. Горда съм, че България има чеда като теб.

  4. Има още едно такова свястно чедо като Пею и Надя, казва се ЕЛЕНА ГУНЧЕВА. Изумителното при нея е съчетанието на младостта й и с абсолютната ерудиция. Красива юристка, адвокат, майка и образец за българка. Каква ли ще е тая нейна майка, дето е откърмила и възпитала такъв Човек, такова чедо? България има нужда от хора като Пею, Надя и Елена Гунчева! Да са здрави!

  5. Може би се повтарям, но трябва. Защо комунизмът се провали, когато той беше много по-хуманна система от всички предшестващи, в това число и капитализма. Най-отвратителното човешко качество – алчността – е причина за неговото падение. Той, комунизмът, всъщност беше свален от последните комунисти които бяха на власт. Те виждаха как техните колеги на запад са милионери и милиардери, а те обикновени чиновници, та решиха и те да станат като тях. Ограбиха и разориха страната, промиха мозъците на тълпата, и им подариха „свободата и демокрацията“. Не искам да кажа, че всички бивши комунисти са предатели, но тези които са останали са недостатъчно да върнат миналото.

  6. До Анонимен:
    Анонимен, след 1956 година, властта вече не беше комунистическа. Тодор Живков беше неграмотен циганин и всичко друго, но не и комунист. Лошото е, че хората го отъждествяват с комунизма и това е причината сега за тоя хуманен строй да се говори с отвращение. И все пак, при Живков беше в пъти по-добре. Тогавашните номенклатурчици, а не комунисти, се облагодетелстваха от социализма, за да сменят цветовете си сега. Презряно е да плюят това, което са яли тогава. А комунистите, истинските такива, отдавна вече ги няма… Просто измряха.

  7. този атентат е дело на британското МИ6 – П.Дънов е разкрил тази тайна още на времето, ама няма кой да чете…

  8. Какъве този измислен сайт с ФАЛШИВИ новини баси.Изкарахте червените много хрисими-явно добре ви плащат.

    • А ти чий го дириш в тоя „измислен сайт“? Или си тук за да тролиш? Яж си демокрацията и мълчи, а преди това се научи да пишеш грамотно.

    • До милица:

      Ми, чети история ма пача проста. В тая статия са дадени само исторически факти. Ако имаш нещо против- обори тия факти с други.

  9. Първо: Не ви ли се струва, че отсъствието на цар Борис 3 по нреме на атентата в храма „Св.Неделя“ НЕ БЕШЕ СЛУЧАЙНО! Той искал да се отърве от неугодните си генерали и след това да прехвърли вината върху комунистите. След атентата започна масов терор. Избити хиляди прогресивни хора в една или друга степет несъгласни с ражима.

    Второ: Наскоро празнувахме 1,40 годишнина на Търновската Конституция. Нашите корифеи я величаят като най-прогресивната, най-хуманната конституция в Европа. И какво се оказа? Избрахме най-ротроградната, най-отживялата форма на управление – монархия. Левски е мечтаел „За чиста и свята РЕПУБЛИКА“, а нашите избраха монархия. Докарахме си един авантюрист, нехранимайко, който ограби България, предизвика 2 национални катастрофи и все още га тачим. ПОЗОР.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *