ЕК нарече спекулация разследването на Хърш, че САЩ са взривили „Северен поток“

Европейската комисия смята за спекулативни твърдеенията в разследването на американския журналист Сиймур Хърш, че САЩ, заедно с Норвегия, са взривили „Северен поток“ и „Северен поток-2“, информира ТАСС.

„Не коментираме спекулации около това чие дело е саботажа срещу газопровода „Северен поток“. Единственият възможен отговор на този въпрос е че това е официалното разследване. Такива разследвания могат да се правят от страните членки на ЕС, чиито интереси са засегнати, а не от частни лица като въпросния журналист. И тези официални разследвания все още продължават. Засега те само са установили, че тръбопроводите са били унищожени в резултат на преднамерен акт на саботаж“, заяви говорител на ЕК в отговор на въпросите на руската държавна агенция ТАСС.

Резултатите от разследването си Хърш оповести на 8 февруари и до момента нямаше официална позиция от Брюксел по темата.

Запитването на ТАСС за резултатите от разследването е било направено във външнополитическата служба на ЕК, а след известно време отговорът е бил получен от подразделение на пресслужбата на ЕК, което е на подчинение на еврокомисаря по вътрешните работи.

На 8 февруари легендарният американски разследващ журналист Сиймур Хърш публикува свое разследван, в което разкрива, че взривните устройства под газопровода по дъното на Балтийско море, са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на учението на НАТО Baltops от американски водолази от ВМС с подкрепата на норвежки специалисти.

Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Ейдриън Уотсън също назова твърденията на Хърш, „съвършена лъжа и пълна фикция“, в отговор на въпрос на ТАСС.

Според твърдението на Хърш, който е носител на „Пулицър“ за разследване на американски престъпления във Виетнам през 1970 г., решението за провеждане на операцията е взел президентът Джо Байдън след деветмесечни колебания и в резултат на обсъждания с представители на администрацията, отговорна по въпросите на националната сигурност. Хърш играе ключова роля и за оповестяването на аферата „Уотъргейт“, награден е и за разследването си, с което разкрива изтезанията в засекретения затвор на ЦРУ „Абу Гариб“ в Ирак, извършвани от американски военни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сиймур Хърш пред „Берлинер цайтунг“: Джо Байдън ВЗРИВИ „Северен поток“, защото не вярваше на Германия!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Да, да. Повярвахме ви.
    Леко сте объркали адреса- ние не сме вашата “нация”, която беше сведена до дебилизма да се бори срещу ураган с вентилатори.
    Не се шегувам-документирано е.
    Също не ходим с пластмасови бутилки на главите.

    • Не е идеята ние да повярваме, а мнозинството от оФци, които с цената на живата си бранят сатаниския ред.

  2. Дядо Ташко бивш мотопехотинец от Маркца каза:

    Педераси дами и господа, какво да очакваш от хора свикнали да ги онождат.

    • само слепците…а,и олигофрените останали на територията не бяха наясно кой направи мръсотията..и преди съм казвал,че германия ще бъде сготвена в идните десетилетия..това ще доведе до страшен упадък,нов националсоциализъм,или..до бъдещ руско-немски съюз..а данданиите ще почнат първо в изт.германия,т.е бившата гдр..тия първи ще скочат-те и сега са по зле от зап.германия..отделно след руската победа в укрия ще се създаде изт.военен блок..в противовес на отан..ако не се разпадне,щото натам вървят нещата..и тоя нов военен блок ще почне да кани някои бивши соц.страни да се присъединят..като молдова напр…ей тогава си еб..ло мамата..тогава ще става една..

  3. Територията,наречена държава отива на Кино,те ни замайват с мигранти,даващи по 7_10 000 евра,да ги транзитират! Ами да отворят границата ,дабим осигурят коридор,и ония да отиват ма мака си в п….та!Извинявайте за езика,ама лично на мен ми досадно едно и също от сутрин до вечер.

    • Добре дошла в моето минало отпреди 10-15 г.
      Толкова ми бяха станали лъжите на сатанюгите, че всяка втора дума беше споменаване на майките им …. :)
      Имаше един филм – завръщане в бъдещето….

  4. Всичко това е за Офцете,да отвличат вниманието.Ето днес Цветозар Томов си е подал оставката.Готвят манипулация на изборите.Ами да го чухте някъде?Не! Важни са мангалите,наши и чужди! Да почва най сетне Войната,пък да става каквото ще!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *