Екс-съветник на Белия дом: Търпението на Путин приключи след поредните изцепки на Байдън

Съветникът на бившия американски президент Рейгън, Пол Крейг Робъртс нарече Байдън глупак, който пали ТСВ, докато се размотава из Украйна.

Според Пол Крейг Робъртс основният фокус на некомпетентния режим на Байдън е да увеличи напрежението с Русия. Към днешна дата ситуацията, според бившия сътрудник на Белия дом, вече е по-опасна, отколкото по време на Карибската криза.

„Лудата еврейска войнолюбка Виктория Нюланд, глупаво назначена от Байдън и утвърдена от Сената за заместник-държавен секретар, обяви, че Вашингтон счита руските обекти в Крим за „легитимни цели“, а правителството на САЩ подкрепя украинските удари по руска територия“, припомня американският експерт.

Той също така отбелязва, че по време на обръщението си към Федералното събрание Путин е обявил спирането на участието на Русия в Договора СТАРТ, последното останало споразумение за ядрените оръжия. Президентът на Руската федерация подчерта, че решението е взето, защото Вашингтон настоява Русия да спазва условията на споразумението, но самите Щати няма да направят това.

Оказва се, че Москва трябва да предостави на американската комисия достъп до своите съоръжения, но руските специалисти няма да могат да извършват проверка на обекти, собственост на САЩ.

Има още една важна новина, на която бившият сътрудник на Белия дом обръща внимание: американският посланик е бил привикан да обясни участието на Вашингтон в украинския конфликт.

Руската страна информирала американския дипломат, че пари, оръжия, информация за цели, помощен персонал — тези ресурси се предоставят от САЩ на Киев, а всичко това доказва неверността на изявлението на Вашингтон, че не е страна в конфликта.

Пол Крейг Робъртс обобщава: На посланика беше казано, че САЩ са във война с Русия и активно участват във военните действия срещу Русия и че това ще има последствия. Тогава Путин постави руските ядрени ракети в бойна готовност.

„Запитайте се до какво може да ни доведе едно напълно глупаво и безотговорно правителство във Вашингтон в тази ситуация.

Запитайте се какви идиоти управляват народите на страните от НАТО, които застрашават оцеляването на собствените си страни, за да угодят на Вашингтон.

Запитайте се какъв вид тотално безумно ръководство във Финландия подтиква страната да се бухне в тази опасна ситуация, присъединявайки държавата към НАТО“, пише Робъртс.

Според него търпението на Путин, който много дълго е стискал зъби пред безумията на американския президент, се е изчерпало. А пътуванията на Байдън до Полша и Украйна окончателно са сложили край на надеждата на главата на Кремъл за мирен договор със Запада.

„А къде е американският президент-идиот, докато Русия привежда ядрените си ракети в готовност? Говори ли по телефона с Путин, опитвайки се да смекчи опасната ситуация? Не. Глупакът се размотава из Украйна и Полша и налива масло в огъня“, остро разкритикува Байдън американският политолог.

Робъртс припомня, че многократно е предупреждавал, че намесата на Запада в делата на Украйна ще доведе до ядрена война. Но американските политици, журналисти и така наречените експерти по Русия са пренебрегнали тези предупреждения. Всички те са обзети от русофобия и действат на емоционална основа, поради което не могат да разсъждават и да се държат отговорно, пише експертът.

Конфронтацията придоби опасни размери, но без да познават истинското състояние на нещата, американците нямат представа за настоящата опасност. Тяхното разбиране за ситуацията е ограничено от идеологическата обработка, на която са били подложени: Русия е лоша, Украйна е добра.

В действителност Западът беше този, който доведе ситуацията до опасна точка, твърди Робъртс, който навремето работи за прекратяване на Студената война.

„Руснаците виждат всичко това. Те виждат, че на всички прозападни лидери им липсва интелигентност. Те са обсебени от фанатичното си желание да разбият Русия.

Путин търпеливо премина през всичко това – той беше търпелив, според мен, в търсене на искрица интелигентност от страна на Запада.

Но не намери такава”, пише американският политически експерт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Дано е прав Пол Крейг Робъртс, че ми писна тотални дебили да ми обясняват живота.

  2. Пол Грек Робъртс го следя от години.Оценките му са железни, даже много пъти е обвинявал Путин и Русия в мекушавост.От сега нататък Путин няма причина да ги нарича партньори, това са хищници, исторически хищници, които са донесли множество войни, милиони избити невинни хора и недопустима кражба, натиск, санкции като Богове. Е няма да стане, СВЪРШИ се, само дето кръвопролитието не е спряло. Нашите обаче родни малоумници, нашите гноясали политици продължават своето роболепие. Да се самоизбиваме ли бе уроди.

    • И аз го следя години и много пъти е прав. Дори съм го цитирал и тук. Още преди започването на гражданската война в Русия, която наричат укровойна каза, че Русия трябва да преговаря с терористите от ОТАН само за капитулация.
      За последното изречение – абсолютно задължително е избиването на уродите, които тровят България още от турското робство и все ни тикат под чужда власт.

    • Добре де, Русия сега ли го разбра това за запада, че е такъв, защото аз, господин никой в глобалната политика, го виждах това и го разбрах, от мноооого отдавна!?! Само питам де!?!

  3. ВЛАДИМИР ПУТИН НАШ ВЕЛИК НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ИМАШ ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД САМ ГОСПОД БОГ НИ Е СЪЗДАЛ ГЕНЕТИЧНО СВЪРЗАНИ ПО БОЖИЯ ВОЛЯ ДА СМЕ ЗАЕДНО ВО ВЕКИ ВЕКОВ БЪЛГАРИЯ С 1300 ГОДИШНА ИСТОРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА КАТО МАЙКА ДЪРЖАВА НА ПРАВОСЛАВИЕТО АКО ОТНОВО НЕ НИ СПАСИТЕ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ 33 ГОДИНИ ОТ КОГАТО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕГЪРНАХА С АМЕРИКАНСКИТЕ ГОСТИ ОТ “ ПЛАНЪТ РАНЪТ “ СЛЕД КАТО ИЗХВЪРЛИХА ТОДОР ЖИВКОВ ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО КОЙТО ЩЕ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ ДОКАТО НИ ИМА КАТО НАРОД УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ДЖЕНДЪР ЖИДОВЕ БЕЗ ЖАН ВИДЕНОВ ПЛАТЕНИ ОТ ЕС НАТО И САЩ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ УБИХА БЪЛГАРИЯ РАЗРУХА КРАЖБИ ГЕНОЦИД УБИХА ЛЪЖИ ИЗВРАТИХА ДЕЦАТА НИ ПРЕВЪРНАХА ГИ В ПЕДЕРАСИ НАРКОМАНИ ПРОСТИТУТКИ ОПРОСТАЧИХА И ЦИГАНИЗИРАХА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТА ДОМАКИН НА ТРИМОРИЕТО АГЕНТ НА ЦРУ НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ радев ГО ПОЗНАВАТЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ СЛЕД ВАШАТА ПОБЕДА НЕ МОЖЕ ДА ЗАЕМА МЯСТОТО НА ГЕНЕРАЛ СТОЙЧЕВ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД Н И К О Г А ХРАНЯТ НИ С ОТРОВНИ БОКЛУЦИ НАЙ СКЪПИТЕ В ЕВРОПА НИЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ КОИТО ПОСТРОИХМЕ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С ВАС БЕЗВЪЗМЕЗДНО ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ НЯМАМЕ СИГУРНОСТ УБИВАТ НИ ОТ СТУД ГЛАД ЦЕЛТА ИМ Е ВСИЧКИ КОИТО ОБИЧАМЕ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ДА СМЕ ПОКОЙНИЦИ ОТ ГЛАД БОЛЕСТИ ФАЛШИВИ ТОКСИЧНИ НАСИЛСТВЕНИ ВАКСИНИ ОТ 9 МИЛИОНА СМЕ ОКОЛО 5 БЕЗ ВОЙНА ПОТОПИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ОТ ТЕЗИ 5 ЦИГАНИТЕ СА ПОВЕЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ПРОКУДИХА ДЕЦАТА НИ БЪЛГАРИЯ Е АМЕРИКАНСКА РОБСКА КОЛОНИЯ С 5 БЕЗВЪЗМЕЗДНИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ ОКУПАТОРИ И УПРАВЛЯВАЩИ ФАШИСТИ КОИТО КРАДЪТ ЛЪЖАТ И ФАЛШИФИЦИРАТ ВСИЧКИ ИЗБОРИ НИЕ НАРОДА НЕ ИСКАМЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ НЕ ИСКАМЕ НАТО НЕ ИСКАМЕ ЕС НЕ ИСКАМЕ САЩ МРАЗИМ ГИ МЕЧТАЕМ БАТАЛЬОНА НА РАМАЗАН КАДИРОВ И “ ВАГНЕР СКОРО ДА ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО МОЖЕМ КАТО НА ШИПКА ИДВАЙТЕ СКОРО СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА

  4. ОТ ДНЕС НАТАТЪК ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТА ДА ДЕМОНИЗИРА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ И ВАНДАЛСТВА ПО ПАМЕТНИЦИТЕ НА РУСКИТЕ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ЩЕ ПОЛУЧИ КРУМОВА ПРИСЪДА ПО АНОНИМНО НАРОДНО ПАРТИЗАНСКО ОТМЪЩЕНИЕ ОСТАТЪКА НА ЖИВОТА МУ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВОТО ДА ПРИКЛЮЧИ НА ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА КАТО БЕЗДОМНИЦИ И ПУШАЦИ ЩЕ СЕ ВИЯТ СЛЕД КАТО ДНЕС НЯМА ПРАВОСЪДИЕ ЗАКОНИ И СЕ ТЪПЧЕ КОНСТИТУЦИЯТА СПОМНЕТЕ СИ ЧЕ ИМА И НАРОД ИМА И НАРОДЕН СЪД “ В ИМЕТО НА НАРОДА „

  5. ЛЪЖЕ ПОЛИТИЦИ КРАДЦИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ ПРОМЯНА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СТАНЕ БЕЗ АТОМНА ЦЕНТРАЛА С РУСКО ГОРИВО И ЛАГЕРА В БЕЛЕНЕ С ОБИТАВАЩИ ГО УПРАВЛЯВАЩИТЕ 33 Г . БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ ПАК ЩЕ ДОЙДАТ БЪДЕТЕ СИГУРНИ СКОРО В ЕДНО КРАСИВОРАННО УТРО КАТО СЛЪНЦЕТО ПО ВОЛЯТА НА ГОСПОД НАШИЯ ПРАВОСЛАВЕН ГОСПОД ОТ БРАТСКИ РУСКИ КРИМ ЩЕ ИЗГРЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ !

  6. Всичко се дължи на нанасдитните мераци на краварите да покрият цялата планета с военни бази осигуряващи тотален американски контрол. Самото съществуване на Русия като огромен неподвластен на тях континент мира не им дава. Старата английска политика да затапи отвсякъде Русия като достъп до топли морета, подходящи за търговия, общуване, влияние и присъствие в планетарния живот и развитие с пълна сила се възприе от янките след залеза и ръждата по „великото“ на Британия. Старият мерак да бъде Русия затворена в Балтика от север и в Черно море от юг продължава да топли мечтите на Вашингтон и все още на Лондон за победоносни шествия на военните им флотилии, всяващи страх и подчинение не само с появата си, но и със самото си съществуване. Колко ги е заболяло от провала на плановете и почти на крачка от реализирането им обещание на Украйна да изгони Русия от Севастопол и да настани там САЩ направо ги докара до умопомрачение. Това е истинската причина за бясното настървяване на янките и лондонските пионери на идеите за световна изолация на Русия. Непостигнатото в Севастопол търсят начин да компенсират с повсеместни санкции и блокаж в овладените от тях световни организации. Това е поводът за такова ожесточаване към Русия напоследък и еврейката Нюланд просто го изрече на глас. А Севастопол наистина е безценен диамант и Русия само с този свой ход изби зъбите на многобройните военни корита на САЩ и Англия цели столетия парадиращи за несломима мощ.

  7. А ако обърнем стрелката на компаса и си представим, че Путин беше проспал кроежите за Севастопол и янките се бяха настанили с цялото си нахалство прилагано навсякъде да не допускат в базите си никакво местно присъствие и контрол, да бяха обявили половината море за свои териториални води, да бяха настанили в порта поне един незнам кой номер флот, незнайно колко ескадрили самолети по кримските летища и „н“ на брой всевъзможни ракети… Как би изглеждала днешната война в Украйна?
    Абе, разбирам ги как се чувстват янките – като кучето, на което тъкмо да захапе тлъстия обрасъл с мръвки кокъл и …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *