Ексклузивно! Тоталитаризъм в Германия! МЕРКЕЛ ЗАТВАРЯ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, независимите Новинарски Сайтове и Блогъри! Виж Тук:

Немската канцлерка Ангела Меркел се закани да закрие всички немски сайтове, блогове, информационни агенции и социални мрежи, които бълвали „фалшиви новини“. Оказа се, че в термина „фалшиви новини“ Танте влагала разбирането за всички информации с патриотична, социална и антиглобалистична насоченост!!! Има опасност това решение, което е чудовищен удар срещу свободата на словото и влачи след себе си диктатура, да се внедри на практика не само в Германия, а във всички страни от ЕС. Подробности можете да прочетете (Кликни ТУК ) Но прочетете и статията по същата тема по-долу: 

Немският философ Георг Хегел казва, че политиците трябва да се учат от литературната класика. Само че никой не го слуша.

А  би трябвало, защото Шекспир, например, в своята велика трагедия „Макбет“ казва ясно, докога един крал може да държи народа си в подчинение. В съвременна интерпретация, това би звучало като докога един политик може да остане във властта.

Героят на Шекспир, Макбет, завладян от манията да стане крал на Шотландия, убива вероломно старият крал Дънкан. И заема неговото място. Но вината за убийството го гризе и той отива при вещици – гадателки да ги попита, докога ще бъде на трона.

Вещиците му отговарят със загадка: „И ти ще бъдеш тук непобедим, дордето Бърнамският лес, не тръгне срещу Дънсенейн.“

Гадателките всъщност се опитват да кажат, че Макбет ще бъде непобедим, докато Народът / Бърнамският лес / не тръгне срещу неговата кралска крепост / Дънсенейн /. Тоест, когато Народът тръгне срещу Макбет, той ще загине, въпреки голямата си мощ, и власт, и армия… И нищо не може да го спаси.

Прочитайки този текст, веднага разбираме огромната глупост, която направи Танте Меркел с предложението си да бъдат наложени редица забрани на социалните мрежи, които да ги принизят единствено до инструмент за споделяне на манджи, гащи и сърчица. А малките новинарски сайтове и блогърите въобще да бъдат закрити, защото заплашвали свободните избори и цялата политическа система в Германия и САЩ.

Невероятна е глупостта на тази овластена от Вашингтон немска баба, защото разкрива лицемерието и коварството в ОСНОВОПОЛАГАЩИЯ принцип на Западната „демокрация – свободата на словото. Щото беше много лесно, докато го имаше Съветският съюз. Тогава  Запада квичеше в несвяст, че там нямало „свобода на словото“.  Макар че  по времето на СССР, свобода на словото нямаше и на Запад. И  никога не е имало.  Или по-конкретно,  на Запад медиите имаха само свободата да плюят по гигантската съветска страна.

Ами сега, когато го няма пустият му СССР, какво да правим?  Според Меркел, вече не е нужна никаква „свобода“. Нито на словото, нито на мисълта. На нищо! Трябва само да слушаме какво казва „нашата Танте“. И… това е. Щото тя е по-умна от всички. От народа си. От класиците. От всички.

Лошото е, че вече НИКОЙ не ще да слуша Меркелица. Тя, и цялата неолиберална върхушка в Западна Европа и САЩ, вече са ПЕРСОНА НОН ГРАТА. За народите от Европа и Америка. За народите в целия свят.

Защото „Бърнамският лес“, тоест Народите в Европа и Америка, тръгнаха срещу своите тирани и унищожители. И вече НИЩО не може да спаси управлявалите досега глобални олигарси.

Поради простата причина, че те се опитаха да превърнат хората в безсловесни „оръдия на труда“. Опитаха се да ни върнат 5 – 6 века назад. Във феодализма.

И също както убиецът Макбет, новите олигарси имат огромна власт. И огромни армии от полицаи и военни. И огромни бомби. Ядрени и неядрени. И огромни постижения на науката и техниката. Всичко е в тяхна власт.

Само че нищо от изброеното не може да им помогне. Защото предсказаното от поетите и философите се сбъдва. Защото светът отново свива своя огромен ЮМРУК и се готви да го стовари върху главите на деградиралата от обилните количества алкохол, наркотици и разврат, днешна западна „върхушка“.

Първият ГРЪМ БОЖИЙ  удари в Анлия. Това беше Брекзит-а. Вторият – удари в САЩ с избирането на Доналд Тръмп за президент. Народът на най-мощната държава в света – САЩ, нанесе своя ПОРАЗЯВАЩ  УДАР право в сърцето на световната олигархия.

И сега пуделите и осиротелите слуги като Меркел, в диво отчаяние, се щурат насам-натам, без да знаят какво да направят. И понеже бързат да преварят събитията – те бъркат. И понеже бъркат – стават за смях. Като Меркел, която иска да ликвидира онова, което никой не е успял да унищожи. Словото. И мисълта.

Обаче изглежда Меркел и подобните й, не само не са чели Уилям Шекспир. Те май не са чели и Библията. А там пише: Не съди, за да не бъдеш съден. Не убивай, за да не бъдеш убит. А неолибералите искат хем да ни осъдят. Хем да ни убият.

Няма ли кой да им каже, че не става така? Защото и властта, и оръжието, и парите имат сила, докато не опрат в сърцето.  Опрат ли там, силата им изчезва. Защото тогава, хората и народите вече няма какво да губят. И тръгват на бой. Последен и решителен бой. За свободата на словото! За Свобода! Skandalno.net

Автор Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Във връзка със свободата на словото мога да кажа следното. До преди появата на интернета, цензурата в медиите, вестници, радио и телевизия, в капиталистическите страни беше много по-силна и ефективна, от тази в комунистическите. При комунизма на журналиста му се нареждаше какво да говори и пише. Той може да мисли нещо друго, но е длъжен да се подчинява. Това го прави крайно неубедителен. При капитализма милиардера, собственикът на медията дава пълна свобода на журналиста, но го подбира по това какво мисли. Така този журналист е много по-убедителен и по-добър в промиването на мозъците.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *