Корейско момче-момиче Обсеби и Зомбира внучката на легендарния диригент Димитър Войнов! Майката на жертвата Дария – Даниела Войнова, пред Скандално:

Даниела Войнова е дъщеря на почетния гражданин на Ботевград – диригентът Димитър Войнов. С имената на баща и дъщеря Войнови се свързва най-силният период на Младежкия духов оркестър в града. Семейството обаче става жертва на бившия скандален ботевградски кмет Георги Георгиев.

Идеята на Войнови да ръководят Етнографския център в Ботевград вандалски е препъната от местните властимащи. Войнови закупуват сградата, но кметското ръководство ги изхвърля от нея. Диригентската фамилия напуска Ботевград и идва в София. Буквално със стъпването им в столицата, пред сградата в която живеят, избухва взрив. Войнови твърдят, че са преследвани от дългата ръка на ботевградската мафия.

Даниела Войнова в ателието си

Дали е така, е въпрос на доказване от службите. Факт е, че в момента „серията” продължава с нов екшън – 18-годишна лепка, с вид на момче, обсебва живота на 14-годишната внучка на диригента Войнов. 14-годишната Дария е подчинена на волята на приятелката си Марина Паргова, която я следва навсякъде и й мъти акъла с обещания за бляскаво бъдеще в…Сеул?!? За целта трябвало да се отдели от семейството си. Услужливи социални работнички тутакси се хващат на хорото на „корейката” Марина. Ужасената от случващото се майка на жертвата Дария – Даниела Войнова, разказа пред Скандално:

 

Корейката с български корени от село Поликраище Марина Паргова

„Като видях за пръв път това момиче, го помислих за момче – китайче, или корейче. Ужасих се като ми се представи като… Марина. Дъщеря ми Дария е изцяло подчинена на волята на тази Марина. Почна да не се прибира след училище, вкъщи я заварваме да плаче. Една вечер въпросната Марина я завежда да спи в някакво ромско семейство, като казва на хората, че сме изгонили Дария и тя нямала ключ от дома. Дария буквално безволево се подчинява на всичко, което й казва „приятелката” й. На моменти изглежда като зомбирана.

Марина е обсебила дори телефона й. Отговаря ми от името на дъщеря ми, когато я търся. Явно й внушава, че ние не сме идеалното семейство за Дария и дори са ходили при социалните за „помощ”.

С майка ми останахме като втрещени, когато ни се обади някоя си Пармакова от ДПС „Лозенец”, която ни каза, че ще ни посетят в дома ни, и можело да ми вземат децата?!? Буквално изпаднах в шок. В семейството ни никога не е имало проблеми от такъв характер – с децата.

След като не можех да работя като диригент, аз започнах да се занимавам професионално с другото си умение – рисуването и приложните изкуства. В момента подготвям изложба. Отглеждам двете си дъщери без проблем.  Живеем в разбирателство с майка ми и баща ми – техните баба и дядо. И изведнъж идват две направо нахални жени – социални работнички от община „Лозенец”.

Легендарния диригент Димитър Войнов

Първо, заслужава да се разбере защо от „Лозенец”?!? – Ние живеем в центъра на София, в район „Триадица”, училището на Дария е в район „Сердика”, а аз и децата ми още се водим с адресна регистрация в Ботевград! – Защо идват в дома ни социални от „Лозенец”?!? Двете служителки са се държали арогантно с майка ми, питали я „много ли пие”, което е направо нелепо?!? – Трябвало  е да ги изгони още при тоя въпрос, а не да ги кани в ателието ми. Обърнах се към полицията с жалба въпросното момиче, което прави всичко това срещу семейството ни, да подпише ограничителна заповед – да не доближава дъщеря ми. Но се оказа, че въпросната Марина не била навършила още 18 и трябвало да бъдат издирени родителите й. Тя самата твърди, че живеела в „Манастирски ливади” и работела за фирма „Big Hit Entertiment”. Така се представя и като вдигне джиесема си – от името на фирмата. Това, което успях да науча е, че въпросната фирма е ситуирана в Сеул, а какво общо има едно момиче, родено в с. Поликраище със Сеул, не знам и очаквам отговор от полицаите коя е тя.

Внучката на легендарния диригент – Дарина

Тревожа се като майка от някои въпроси на „корейката” с български корени, на име Марина Паргова, като например защо я интересува има ли здравна карта дъщеря ми?! Живеем във време, в което лошата компания може да отведе детето ми на опасно място. Приятелството на Дария с въпросната Марина ме плаши. А още повече ме плаши нахалството на това момиче и неговата безпардонност. Държа се безпардонно дори в присъствието на полицаите, които повикахме в дома ни, защото не можехме да я изгоним. Оказва се, че един родител, дори когато  е загрижен като мен, се оказва беззащитен срещу това посегателство върху личния ни живот! Отделно, социални работнички като тези, които са идвали в дома ни, изглеждат меко казано „наемни” лица!..”,  изплаква майката на тийнеджърката Дария, внучка на диригента Димитър Войнов.

Възможно ли е Марина да е нарочно пратена в семейството?

„Враждата между Войнови и ботевградската мафия не е стихнала, казва ботевградчанин, близък до семейството. Не е изключено ръката на отмъщението да е настигнала диригента  и в София. Защото Войнов демонстративно отказа почетното си гражданство и много медии писаха за вандалщините на бившия кмет – Тулата, в сградата им. Сегашният пък, по прякор Кръвосера, я ползва за хотел!..”

На пръв поглед изреченото звучи твърде конспиративно, но не и невъзможно. Защото от полицията ни припомниха за взрива пред сградата на ул. „Цар Асен”, току до Съдебна палата, където живеят Войнови. „Пострадаха съседи!..”, казва съпругата на Войнов – Надка Арбова. Преди време, пред едно издание жената изплака: „Изхвърляли са наши инструменти в Етнографския център направо от прозорците на втория етаж. Долу всичко беше на трески. Тормозът продължи  ив София. Напълно сме отчаяни и се чудим към кого да се обърнем за помощ. Дъщеря ни – Даниела Войнова, с нейния младежки състав, посрещна навремето Бойко Борисов в Ботевград. Имахме големи надежди, че настъпва време на разцвет, а тя каква стана?! – Ето каква!.. Отнеха ни сградата под претекст, че е държавна, а сега са я дали за хотел!..

Погромът в двора на Етнографския музей в Ботевград

Всичките ни жалби до прокуратурата приключват с отказ. Унищожиха ни живота тези алчни и непочтени хора!..”, казва в предишно интервю Надка Арбова. Фамилията се прощава с всичките си имоти, за да закупи държавния имот на бул. „Руски” № 8-12 в Ботевград през 1998 г. Войнови залагат собствен апартамент, част от парцел и двуфамилна двуетажна къща, и довнасят разликата в цената, изчислена на 6 милиона 266 566 стари лева. Взимат 100-годишната двуетажна сграда  полуразушена, с прилежащо към нея УПИ от 1400 кв.м. площ. Тогавашният областен управител на София нарежда имотът да се отпише от актовите книги като държавна собственост и да се предаде на семейството музиканти. Войнови се активизират да възстановят сградата, но местната власт има други намерения – да им я присвои. Враждата пордължава с всички средства. Дали пък „лепката” Марина, не  е пратена нарочно при тийнеджърката на Войнови?!

Автор: Дарин Стефанов

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *