Д-р Сергей Петров, хирург в Донецк: Украинската армия обстрелва болницата ни, Западът е съучастник в тероризъм и в убийствата на цивилни (С ВИДЕО)

На 16-ти декември тази година Народното събрание на България ратифицира споразумението за безвъзмездно предоставяне на оръжия за Украйна. На пръв поглед – нищо ново, оръжие давахме на Украйна в огромни количества и преди това чрез посредници, а сега най-много да пострада нечий частен оръжеен бизнес, защото българските доставки за Киев вече ще са безвъзмездни.

Но тук е важна символиката. На кого предоставяме оръжия и то официално? За какви цели се използват тези оръжия? Дали не се използват за тероризъм и дали това не ни превръща в съучастници? Лесен въпрос, на който мнозина нямат отговор, защото новините от „неправилните области в Украйна“ за „неправилните местни хора“ в Донецк и Луганск са отрязани напълно от основните ни медии, а западната пропаганда се препредава и ретранслира истерично и безкритично.

Свързахме се с д-р Петров, хирург в болницата „Калинин“ в Донецк, която пострада от обстрели на 18-ти и 19-ти декември. Ето какво каза той за българската аудитория:

Д-р Сергей Петров, хирург:

В последната неделя бях на работа. Чух няколко мощни взрива, видях проблясъци през прозореца. Звъннах веднага в съседните корпуси, които се намират на територията на клиниката, да разбера какво се е случило и живи ли са. В единия корпус ми казаха – при нас всичко е нормално. В другия корпус ми казаха, че са се пръснали стъклата на прозорците, изпочупени са от осколки  и камъни. После колега ми каза, че попадението е в шести корпус. Ние бързо се организирахме и тръгнахме натам. В този момент пожарните вече бяха пристигнали  и работеха, разстоянията между корпусите е все пак прилично. Пламъците бяха загасени, евакуираха болните в мазето.

Имаше 14 ранени, десет от които, може да се каже, леко ранени, с драскотини, на един от мъжете беше счупен пръст от осколка и с хематом. Друг мъж, който имаше най-тежки поражения, той по-късно почина, беше затиснат от стена. Той се намираше в съседно отделение, единият от реактивните снаряди беше попаднал във втория етаж, в детското крило.

Неврохирургията има две крила – за деца и за възрастни. В детската неврохирургия се оперират деца от 0 до 18 години. За икономия, тъй като в Донецк няма отопление и вода, в детското лежаха и възрастни. Затисна го стена, той имаше травма на гърба, преместиха го в реанимационното отделение, но за съжаление там той почина.

И втори пациент с травма на гърба, той беше опериран, стабилизираха го, вече се оправяше, също беше затиснат от стена и сутринта почина.  По време на този обстрел беше ранено и момиче на девет години. За щастие тя е добре, останалите пациенти също бяха живи.

Площта на поражението, тоест дупката в стената беше около четири метра, имаше и дупка от взрив до корпуса. При този взрив част от снаряда е проникнала в земята и се е взривила под земята, затова пораженията бяха минимални.

Още няколко снаряда попаднаха във втори корпус, там има бактериологична лаборатория, а един от снарядите попадна до 14-ти корпус, това е хирургически корпус, но за щастие не се е взривил. Или качеството му е било такова, или са забравили да го приведат в бойно положение. Това стана в неделята.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/hYtfu6E3sAk

В понеделник продължи обстрела срещу нашата болница. Бяха фиксирани попадения в поликлиниката, няколко кабинета бяха повредени. Но слава Богу, това се случи вечерта и там нямаше хора, с изключение на коменданта, но тя не пострадала, навреме се е скрила на първия етаж. Така че, благодарение на тези терористични усилия и старания, лечебния процес е донякъде прекратен. Тоест, сега клиниката извършва хирургически дейности, пациентите  на терапия максимално бяха изписани или преместени в болници, които се намират по-далече и по-малко са подложени на обстрел, защото са прикрити от високи блокове. Там ще се долекуват. Хирургическа помощ се оказва в нашата болница и досега.

В понеделник имаше повреди и в спортния корпус на Медицинския университет, той се намира от другата страна на пътя. Имаше попадение и зад поликлиниката, в магазин за хранителни стоки.

Има клиники, които изпълняват роля на военни болници и 100% от лекуващите се са военни, но нашата болница не е такава. При нас има и цивилни и военни, но повечето са цивилни граждани. Мирни граждани, които са ранени в резултат на обстрели.

Някакви военни части или части на МЧС около клиниката ни няма. Нито през пътя, нито на разстояние 500 метра или километър – нищо такова няма. Наоколо има само магазини и жилищни сгради. Тук да се намират някакви обекти или складове за боеприпаси – няма такова нещо, това е безсмислица. Това не е нищо различно от тероризъм срещу цивилни, срещу мирно население.

Ако се вземе картата на Донецк и се погледне направлението, накъде гледат корпусите, там където са дупките от взривове, може даже от интернет да се вземе,  и да се сложи една линия, може да се разбере откъде се стреля. От какво разстояние, всичко може да се сметне.

По това как са разположени дупките от взрива и следите по асфалта и как снарядите са забити в земята, се вижда, че направлението е от Авдеевка. Не  е стреляно от града. Защото ако разучите полета на реактивните снаряди, има минимален обхват на полета. Като се отчита жилищното строителство, а тук, слава Богу, в Донецк, многоетажни домове с пет и повече етажа има повече от достатъчно… И за да се стреля от града с ГРАД, Смерч или Ураган, то ще попадне в първия многоетажен блок и дотук няма да долети. А да се постави ГРАД на сто метра и да обстреля болницата, както много европейски медии пишат, „орките сами се обстреляха“, както пишат.. Ако нямат мозък в главите си, да продължават да пишат така. Това са просто лъжливи медии. И по техните думи, в продължение на осем години, девета година тече, ние сами се обстрелваме. От район в район в Донецк може да се стреля само с миномет. От 80-ти до 120-ти калибър. С всичко останало – активни, реактивни снаряди, това е изключително трудно. Трябва да управляваш ракетите с пулт на управление. Това е сарказъм.  Така че….

Обстрелват града ежедневно. Ежедневно, където има струпване на хора. Имаше тенденция, примерно преди месец, обстрелваха града от 7 до 9 сутринта, когато хората тръгват за работа   и от 3 до 6 следобед, когато се връщат от работа. И направлението за „пратките“ от „невинните,  миролюбивите войни на светлината“, както ги нарекоха… там няма нито комендатури, нито полицейски участъци, просто магазини, аптеки, жилищни сгради. Всеки има своята истина, за това говоря.

Клиниката продължава да функционира, връщам се към онзи момент, хората получават помощ, всички работят. Никой не се изплаши, целта не е постигната – да се посее паника, страх, всички да се уволнят и да заминат. Всички останаха на своите места.

Не знам какви оценки да дам, това е просто тероризъм. Колко деца загинаха у нас, в Донецк, колко мъже, жени, бащи, майки… Това никой не отразяваше. Нашите медии, даже местните хора всичко снимаха – видео, фотографии, всичко публикуваха, но всичко се извърташе, преиначаваше… „орките“ сами се обстрелват. Ние вече се гордеем с това название – орки, защо не, войнствени хора. А западните партньори са просто съучастници в тероризма, съучастници в убийствата. Те правят всичко само да обвиняват Русия и да я унищожат. За да нямат противодействие.

През тези осем години медиите не го казваха, нито руските медии, нито местните… активно се разрушаваха Петровски район, Кировски район, Куйбишевски, Киевски район и покрайнините. А всички тези събития, когато Русия обяви началото на спецоперацията, когато тръгна активната фаза, имаше настъпление от тази страна към позициите на украинските военни, след няколко месеца започнаха атаки по местното население. Разузнаването работи, радиопрехващането работи. Беше прихванат разговор на украински военни. На позициите в Авдеевка и околностите е получена заповед – при напредване, макар и само с една улица на руските военни, да се унищожава Донецк. Това е. И когато руските военни и съответно военните на ДНР и ЛНР се придвижват напред, всичко това правят като отмъщение за загубата на позициите. От два месеца вероятно активно се разрушава града – именно центъра на града. До тогава се разрушаваха покрайнините и примерно до 5 километра от центъра, от площад Ленин например. А може би даже три месеца назад започнаха да попадения в града, в жилищните квартали, не само в активните райони, но и в спалните райони също. Така че – вече трети месец върви борба с местното население. С местното население, с магазините, с аптеките, с развлекателните центрове, макар у нас вече да няма много такива, търговските центрове да кажем. Върви борба с това, не с позициите.

У нас в търговските центрове, за разлика от киевската хунта, не се разполагат бойци. Няма такова нещо ,просто хората живеят, работят, ходят на пазар. В центъра, там където стрелят, там позиции няма, изобщо. И в болниците не се настаняват военни, нито пък в центъра се крие артилерия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. БезРодниците, които участваха в това, да броят и на съвестта им да бъде, да си понесат отговорността до последния, участвал в масови убийства!
    Ще дойде Видов ден, няма да се измъкнете и на Марс!

    • Дано сега светне на оФчо-натовското население, новите натовски войски, които водят в България, за да пази насраните задници на управляващите еничари, са и за да обстрелват нашите деца и болници!

      • Предстои подписването на ПънДемичното споразумение от безРодниците- резултатът ще бъде пълна загуба на суверенитет, отказ от човешки права- а нъту башибозуците ще ни умиротворяват в концлагери, ако откажем да приемем.
        Плюс “здравна полиция” и т.н.
        В тази връзка безродниците натискат за истанбулската конвенция, плюс през октомври са вкарали “законопроект” за защита правата на децата.
        Обяснявам просто какво означава това- отнемане на децата по норвежки модел и изпращането им в “защитени жилища”, от които нито едно не е излязло при родителите си.
        За справки: godlessera и фейсбук групата: свободата е отговорност.
        Дори да не сте регистрирани във фейса, може да четете.

      • Нямам фъкБук, но знам за безродното споразумение преди да го подпишат нашичките изроди.
        Знам и че узаконява чужда армия да трепе българи …..

  2. Това са Последиците от Изродите-фенове на войната! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ,ПРОКЛЕТИ ФА СА И ДЕЦАТА ВИ,И ВНУЦИТЕ ВИ,МРЪСНИЦИ ПРОДАЖНИ! НИЕ СЪБИРАМЕ КАПАЧКИ ЗА КУВЬОЗИ,ВИЕ ПРАЩАТЕ БОМБИ! ИЗРОДИ,И ЗА ВАС ЩЕ ИМА СТЪЛБОВЕ!БЪДЕТЕ СИГУРНИ!НЕ Е ЛОШО ДА СИ КАПАРИРАТЕ МЕСТА НА ЦЕНТРАЛНИТЕ ГРИБИЩА,ШОТО ЩЕ СА КЪТ,ЧЕ СТЕ МНОГО! КАКВА ГЛЕДКА ЩЕ БЪДЕТЕ,НЕЗАБРАВИМА,КАТО ВЛЯЗАТ РУСКИТЕ ВОЙСКИ В БЪЛГАРИЯ,И НАРОДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ С ТЯХ!!!ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ-САМО СМЪРТ!РАЗБРАХТЕ ЛИ,БОКЛУЦИ,КАКВО ВИ ЧАКА? СМЪРТ!!! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!

  3. Към евроатлантическата тълпа в Парламента и Зеления чорап : РЪЦЕТЕ ВИ СА ЦЕЛИТЕ В КРЪВ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО! ДА ГОРИТЕ В АДА!

  4. МНОГО ПРАВИЛНО,НОВИТЕ НАТОВСКИ ВОЙСКИ СА ИМЕННО ЗА ТОВА,ДА ПОТУШАВАТ,РАЗБИРАЙ,ДА СТРЕЛЯТ ОТ ВЪТРЕ,ДА СМАЗВАТ,ДА ПОТУШАВАТ НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО!

    • Иве, те са тук за нас!
      Продължават да си прокарват плановете, малко хора разбират, че ако не беше започнало сво, сега щяхме да сме на с@пун.

  5. ОФчото население няма да го разбере и не се надявайте на това.
    Наблюдавам естествена сегрегация в три групи:
    Първата е на чуждоземните безРОДници.
    Втората е на хипнотизираните. Предаватели на ТЕЛЕвизора.
    Третата е на приелите червеното хапче, събудили се по собствен избор и желание.
    Само третата за мен е народ.
    Колкото и да обичам мои близки и приятели от втората група- разбрах, че вече нямам общо с вас и ми олекна, че ви игнорирах от живота си. Не само не съжалявам, изпитах облекчение. Прекарайте следващата Коледа без мен- с гурме чуждестранните ви снобски измишльотини.
    Няма да го разберете- няма и нужда!
    Вече се намираме в различни реалности.
    И все пак ви обичам.
    Дано някой ден се убедите, че не съм “чак толкова изтрещяла”! Или че съм- знам ли…

  6. Наясно съм ,че са за нас!Войници със стъклен поглед,дъвчейки дъвка,стрелят без да мислят.Помните ли,по време на измисления Ковид,Путин изпрати хора,оборудване,да спасява другите Мусолински наследници?Сега оная курва ,и тя е против Путин!Това е благодарността им! Руската армия трябва отново да освобождава Европа от фашизма!Когато пристгна оня циганин Остин,каза че е кацнал на тяхна земя.Те,проституиращите управници и земята са им подарили! Земята,напоена с руската кръв! Само заради това си струва народа да излезе на бунт!И аз като Ясновидеца ЗНАМ,ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ!БУНТОВЕ ЩЕ ИМА В ЦЯЛА ЕВРОПА. ДНЕС,НА ПЕРВЪЙ КАНАЛ ГЛЕДАХ,ВЪВ ФРАНЦИЯ СИМПАТИЗИРАТ И НА ПУТИН,И НА РУСКАТА АРМИЯ! ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО! БЛАГОДАРЕНИЕ ОТНОВО НА РУСИЯ!!!

  7. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист каза:

    Статистика обстрелов Донецка украинской армией за декабрь
    https://colonelcassad.livejournal.com/8060059.html
    Анализ на основе данных от СЦКК ДНР на 25.12.2022 включительно.

    Самые обстреливаемые города ДНР за декабрь:
    – Донецк — 442 раза
    – Горловка — 126 раз
    – Макеевка — 74 раза
    – Ясиноватая — 72 раза

    В среднем на один только Донецк ежедневно приходится около 18 ударов в сутки. За декабрь по Донецку прилетело 2120 снарядов. Это в среднем 85 снарядов в сутки.

    Чаще всего Донецк обстреливают из Красногоровки, Нетайлово, Орловки и Тоненького.
    – Красногоровка — 158 раз
    – Нетайлово — 151 раз
    – Орловка — 79 раз
    – Тоненькое — 35 раз

    Большую часть ударов по Донецку ВСУ наносят из американской гаубицы калибра 155 мм M777 – всего 1 413 снарядов, это 67% от общего количества обстрелов за декабрь. Обстрелы из БМ-21 «Град» составляет 21% прилетов. 8% приходится на остальные РСЗО. И лишь 4% — советские снаряды 152 калибра.

  8. Имат голям “късмет”.
    Избраха бг в техния лагер!
    Хайде сега да ни оставят “на мира”, защото винаги сме на страната на губещите!
    Не се подценявайте- ясен е изхода!
    Горещо препоръчвам на същите- да се замислят. Който се е захванал с нас- е паднал като наср@н.
    Как става- не знам и не ми е нужно да знам.
    Оставете ни в мир- или паднете!
    Така- толкова измисли конспираторската ми, обявена за “изтрещяла” глава.
    България не може да бъде схематизирана.
    България е спонтанност, изненада, връзка необяснима с Бог. Дух. Душа.
    Вървете си с мир, или се изгубете в геената!
    Това е България!

  9. На този сайт прочетох за проблем със защитата на децата и подготовката на нов закон. Имам две деца рожденни а общо съм отгледал четири. Професионално работя с проблеми от тази област. Няма нещо по-чудовищно, което да съм виждал в половин вековната си работа от „защитата на децата“. Като се почне от ДПС(не партията разбира се а в миналото детска педагогическа стая), мине се през продажбата на новородени в чужбина от техните „майки“, органната търговията с „изчезнали“ деца и се стигне до кабинетите за социално подпомагане-няма нищо по-отвратително за мен.Евробъдещето е ужасно. То напълно отрича българската духовност и това е целта на тази „защита“. Инстамбулската ще ни се види като малка закачка.

  10. Тук много оптимисти има, които разчитат на Русия. Аз нямам нищо против тях, но те и всичките им бивши републики ако заличават българската история и българите.
    Всичките им професори …… гумени глави говорят за славянска азбука, славянска история …… нещо българи и България липсва тотално от техните истории. При това някой от държавиците са били Български васала над 650 г.

  11. Не всички. Един руски академик ни призна. Ако русите не го последват и не ни признаят- те си знаят.
    Много добре знаят как работят енергиите- те не признават лъжа!
    С две думи- ако русите изберат истината- ще живеят в истина!
    Право- славие!
    Слава на Истината!
    Слава на правото, на правдата!
    Да видим- ще изберат ли Славата на Истината?!
    Не се лъжете- кой каквото и да говори и прави, Истината ще се осветли.

  12. Иви,това което изгледах,ми напомня как на 19.10.2019г в Манхатън,в един хотел,16човека решиха да Затворят света,с измисления Ковид!Та,думата ми е,след като сме наясно какво се готви,защо никой не реагира?Уж сме патриоти,ама май сме като Хъшовете?!Другото -децата,чии деца,на циганите?!Та ние,нормалните хора,работим,за да издържаме циганите!От всички помощи,само циганите се възползват.Това как се нарича?!Ония идиоти в НС,пеят гражданите,хората.Какви граждани,какви хора-само за циганите!По света хората себорганизират,излизат на протести,само тук -мишки страхливи.Как един не излезе с лицето си,и да каже,Хора,и Руската Армия се нуждае от помощ!Да сте чули-не!Не е ли обидно,събираме капачки за Линейка,а даваме пари и оръжие на Украйна?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *