Сутрешна сводка: Земята край Бахмут е осеяна с трупове на украински войници. Мащабно руско настъпление в Донбас

Украинската армия край Бахмут понася много тежки загуби и на практика е разгромена. Това заяви бившият главен съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в канала Redacted в YouTube, съобщават световните издания.

„Украинските сили се опитват да задържат превърнатия в крепост гр. Бахмут (руското име на града е Артьомовск – бел. ред.). Градът е построен като логистичен център, свързващ железопътни линии и транспортни възли в цял Донбас и с падането му в руски ръце целият украински фронт ще се изтегли с 50 км. назад до единствените два големи града в Донбас, останали под украински контрол – Славянск и Краматорск.

– Вчера и днес (27 и 28 дек.) украинските въоръжени сили търпят чудовищни загуби- те губят хиляди военнослужещи в сраженията всеки ден, казва офицерът.

– Украинската армия, която за десетте месеца война изгуби повечето си опитни бойци, сега е принудена да хвърля на позициите зле обучени новобранци, чиято военна подготовка е траела едва две-три седмици“ казва Макгрегър.

„Те влизат в тези окопи и буквално чакат момента, в който руските ракети ще ги унищожат. Ситуацията е трагична. Окопите и укрепените райони около Бахмут и в града са осеяни с трупове на украински войници. Понякога десетки убити украинци лежат на няколко квадратни метра. Никое нормално правителство, никое военно командване с нормален разум, не биха направили такова нещо – да хвърлят цивилни необучени хора напред с единствената цел да бъдат убити. Но ето че официален Киев и ръководството на украинската армия го правят“, възмутен той.


Тази сутрин боевете в Донбас се ожесточиха. Руската армия обгражда Бахмут и Авдеевка и атакува, за да подобри тактическата ситуация край Лиман, се казва в сводка на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

По лиманското направление руските войски нанасят удари по ВСУ в районите на Площанка и Диброва в ЛНР, край Ямполовка и Григоровка в ДНР.

Край Бахмут ВСУ са подложени на безпрецедентно интензивен обстрел в районите на Спирний, Билоховка, Соледар, Часов Яр, Опитно, Клеещевка, Андреевка, Бяла гора, Александро-Шултино, Озаряновка, Майорск и Ню Йорк в ДНР.

В посока Авдеевск руските въоръжени сили са нанесли удари по позиции на ВСУ във Водяно, Первомайское и Новомихайловка в ДНР, като гр. Маринка е превзет от руските сили.

По направлението към Новопавловск руската армия нанася артилерийски удари по ВСУ край Угледар, Пречистовка, Времевка и Велика Новоселка.

В посока Северск и Слобожанск руските въоръжени сили са обстрелвали с артилерия и минохвъргачки позициите на ВСУ в районите на Мефодивка и Волковка в Сумска област, край Глубокое, Старица Новомилска, Двуречна, Купянск, Крахмално, Берестово и Першетравне в Харковска област и Новоселово, Стелмахово и Коломийча в ЛНР.

Руските въоръжени сили поддържат военно присъствие по направленията Волин, Полеск, Северск и Слобожанск.

Видеото по-долу показва унищожаването на вражеска позиция от руската армия край Артьомовск (Бахмут):

Руските артилеристи продължават да нанасят огромни огневи щети на въоръжените сили на Украйна всеки ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НЕ СПИРАЙТЕ БРАТУШКИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ !

  2. ПОБЕДА,БРАТЯ! ПОБЕДА! БЪЛГАРИЯ ВИ ПОЗДРАВЯА! БЪЛГАРИЯ,А НЕ ПРОСТИТУТКИТЕ НА КОЗЯК!ПРЕДАТЕЛИТЕ НАШИ,НЕ СА БЪЛГАРИ,ТЕ СА ПОЗОРА! ДАВАЙТЕ РУСКИ БРАТЯ,ИЗБИЙТЕ ФАШИСТКАТА СГАН! СЛАВА НА РУСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ!ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! ДА ПРЕБЪДЕ РУСИЯ!!!

  3. Слава на Русия! Слава на руската армия!Слава на нашите братя християни!Няма по велик народ от ВАС!Няма по велик стратег от ПУТИН!!! Да е жив и здрав!!!ДА БЪДЕ И ПРЕБЪДЕ! Българският народ ви очакваме да освободите и нас от фашистките ПИАВИЦИ! БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!!!

  4. Ще се свърши скоро и таз бъркотия,но много ще са от ебаната страна в тва число и ние щото бая лайна изядахме срещу братятата си!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *