Дъг Бандоу: Белият дом вече не вярва в победата на Украйна. Рядко толкова много чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена

Съединените щати загубиха вяра в победата на Украйна във въоръжения конфликт и сега се надяват на бързи мирни преговори с Русия. Това написа в своя статия в списание The American Conservative, Дъг Бандоу, бивш помощник на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън. По думите му, „единственото възможно обяснение за това е, че повечето западни политици са глупаци. Рядко толкова много американски и европейски чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена за всички“.

„Докато Украйна колабира във втората зима на въоръжен конфликт с Русия, администрацията на Байдън изглежда напълно се е отказала от идеята за победа“, пише Бандоу и добавя „вместо това Вашингтон се надява и трескаво работи двете страни да започнат преговори“. Той отбеляза, че отношението на САЩ към конфликта и неговото развитие е сериозно променено и новата цел на Вашингтон е „да подготви Киев за преговори“.

„Единственото възможно заключение е, че повечето западни политици са глупаци. Рядко толкова много американски и европейски чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена за всички“, написа Бандоу. Той подчертава, че сега преговорите с Русия ще са много по-трудни, отколкото биха могли да бъдат преди Русия да започне специалната военна операция и в първите ѝ месеци. (Припомняме, че през ноември-декември, 21 г. 3 месеца преди да стартира СВО Русия инициира срещи със САЩ и НАТО, на които поиска гаранции за националната си сигурност. След като получи категоричен отказ, Москва заяви, че в такъв случай тя сама ще обезпечи сигурността си. Вторият подходящ момент за мирни преговори бяха мирните преговори в Истанбул през март-април. Там в последния момент украинската делегация стана от преговорната маса по заповед на Великобритания и САЩ)

„Е, Вашингтон първо забрани на Киев да преговаря, а сега, 2 години по-късно, реши, че Киев трябва да преговаря с Русия за мир – след като страната загуби територия и много украински животи. За съжаление когато отказаха да дадат гаранции за сигурност на Путин и по този начин го накараха да нахлуе в Украйна, американските политици дори не са си представяли такъв развой на събитията. Развой, при който ще се окаже, че Русия всъщност е много по-силна икономически и военно от очакванията им, а останалия свят извън 50-те американски съюзници ще подкрепи Москва, а не Вашингтон“, обобщава бившият помощник на Рейгън. Според него хората, които вземат решения във Вашингтон, „не са подходящи да управляват такава суперсила като САЩ“.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Не е голяма философия. Русия получи ПОВЕЧЕ НАТО. Сега НАТО ще получи повече Русия. Няма как. ДиаМат.
    За пропусналите:
    1. Закон за единство и борба на противоположностите
    2. Закон за превръщане на количествените натрупвания в качествени
    3. Закон за отрицание на отрицанието

    • …количествените натрупвания в качествени изменения. Б.а.

      • Е, тъй де, ама това, че количествените натрупвания водят до качествени изменения Хегел го беше рекъл. А диалектическия материализъм Маркс го беше измислил.

    • Ама недейте така грубо с тоя ДиаМат, ми то, някои нашенци / на които само имената са им нашенски/ ще изпаднат в потрес. Нали наратива им беше, че вече няма класи, няма класова борба и всичко процъфтява под знамената на техния отвъдокеански кормчия. И сега какво се оказа…?

  2. Честита Нова Година, приятели!
    “Светът е оцелял, защото се е смял”!
    Горе главите- вие сте воини!
    Ще има малко ала-бала и водовъртеж-след това аху-ихо и малко тихо.
    Горе главите-нито сме вчерашни, нито сме жертви!
    Бъдете живи и здрави!
    Бъдете воини на светлината!
    Място за отчаяние няма!
    Бог пред нас и ние след него!
    Амин!

  3. Вече спирам да пиша, блокираха ми фейсбука, блокираха ми и маила без обяснение. Явно много съм токсичен. Петров е много прав, само че количествените натрупвания не са в полза нито на сегашния хегемон, нито на бившите колониални сили. Щатите съсипаха толкова страни, в това число Сирия и Афганистан, Меркел ги викаше емигрантите в Европа, сега ние трябва да ги изхранваме, вече добре демократизирани, ние с милиарди на кредит. Мръсен жалък свят. Само един Доган си давал сметка за геополитическте промени, а другите ???

  4. Трябва все повече хора, да пропагандират мир като най-доброто решение, хората се пренаситиха от войни и агресия, те не искат войни, жадуват за мир и в следващите поне 50 години, да няма войни!

  5. Имаше един виц, който свършва така:
    Тогава дядо поп казал на момата:
    – Късно е чадо – мандалото хлопна.
    И я онодил.
    Та и краварите се сетиха, когато мандалото хлопна и ги одупиха.
    А нашите идиоти дали са способни да управляват държава?
    Кое друго овче племе би ги търпяло. Смъртта е много леко наказание за тях. По добре да отворим лагера „Слънчев бряг“, да набутаме там 240-те дебила, бой, глад и бачкане с норма 5 кубика камъни на ден и 16 часов работен ден 7 дни в седмицата. Доживот и без право на обжалване.

  6. То хубаво Щатите решили да преговарят, ама Путин вече каза: сега ти гониш. Сега вече мирни преговори ще има когато Путин реши, че са СВО си е изпълнила задачите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *