Дъглас Макгрегър: Русия значително превъзхожда САЩ в областта на ПВО. Самолетите вече не ни вършат никаква работа

Русия значително превъзхожда САЩ в областта на противовъздушната отбрана (ПВО). Санкциите, наложени от администрацията на президента Джо Байдън, не засегнаха мощта на руската армия. Това мнение изрази полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, бивш съветник на министъра на отбраната в американската администрация на Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

„У нас нямаме много системи за противовъздушна отбрана. Основно разчитаме на ВВС, които могат безнаказано да стрелят и да хвърлят бомби. Но във военен сблъсък с Русия няма и не може да има безнаказаност. Русия е много по-добре подготвена в областта на противовъздушната отбрана“, написа Дъглас Макгрегър в социалната мрежа X (бивша Туитър).

„Русия сега е по-силна във военно отношение от когато и да било от 80-те години на миналия век. Санкциите на Байдън се провалиха ужасно“, казва експертът в друга публикация в социалната мрежа. На 29 февруари руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Русия разполага с всички необходими средства, за да победи всеки враг, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *