Дрон удари АЕЦ “Курск”

Украински безпилотен летателен апарат се е разбил в Курската атомна електроцентрала. Това съобщи официалният уебсайт на руското външно министерство.

Официалният говорител на министерството Мария Захарова заяви, че Въоръжените сили на Украйна са извършили нападение с три дрона срещу атомната електроцентрала в Курск на 26 октомври вечерта. По предварителни данни дроновете са били пълни със западни компоненти.

Сн: Радиационен контрол в Курската атомна електроцентрала

„Единият от безпилотните летателни апарати, натъпкан с експлозиви, се разби в съоръжение за съхранение на ядрени отпадъци, повреждайки стените му. Другите два паднаха върху комплекса от административни сгради на централата“, разкрива подробности говорителката на Министерството на външните работи на Руската федерация.

Курската АЕЦ е разположена в Курчатов на брега на река Сейм, на 40 км западно от Курск и на около 110 км от границата с Украйна. Тази атомна електроцентрала е сред четирите най-големи руски електроцентрали от всички видове по отношение на количеството произведена електроенергия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ами нека. Нека още да ги дундуркат тези украинци и да гледат да пазят интеррсите на руските и украински олигарси. Докато в Кремъл си играят на война, синовете, братята, мъжете на обикновените руски и украински хора гинат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *