Доц. Мангъров: Ковид-19 е Театро! Властта ни будалка с някакви „Игри на тестове“! (С ВИДЕО)

Ковид-19 е театро. Нито е толкова смъртоносен, нито е така опасен. Но властите продължават да ни успиват с някакви „Игри на тестове“. Не може да затвориш някого под карантина в дома му въз основа на тест. Това заяви в предаването на bTV „Тази сутрин“ директорът на Детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров, помолен да коментира лавината от случаи на разминаването в резултатите на РЗИ и частни лаборатории. Той обясни, че ако човек се зарази с коронавирусна инфекция, в 99% от случаите няма да има симптоми, а в останалите случаи трябва да постъпи в болница, но е глупост да бъде държан под домашна карантина.

„Ако имаш друго заболяване и си заразен, това, че ти си заразен няма да повлияе на лечението на другото ти заболяване, което в много случаи може да е животозастрашаващо. Това означава нова нормалност“, коментира инфекционистът.

По думите му светът се е научил да живее с много по-тежки болести като полиомиелита и туберкулозата. Той допълни, че резултатите от PCR тестовете не са абсолютни, те познават едва на около 70%.

„Това, което пише отдолу под всяко лабораторно изследване е: „Резултатите не са диагноза, а са основание за такава“. Не може да се правят клинични заключения въз основа само на тест. Ако продължим по този начин, през ноември и декември, когато започнат зимните респираторни вироси – здравната ни система ще блокира“, коментира експертът.

Доц. Мангъров уточни, че през зимата трудно ще се различава сезонният грип от коронавирусната инфекция. Той е на мнение, че ще настане хаос. Експертът заяви, че няма значение колко са положителните тестове, а колко хора са изследвани и дали това е първоначален или вторичен тест.

„Защо Шабът ни и СЗО не правят такава разбивка? Какво трябва да се казва в такива случаи: „Изследвани са 700 души, от тях 40 са положителни. Тези 700 са нови хора, не са изследвани досега“. А не да се казва, че са направени 3000 теста, но на кого са правени – никой не казва. Възможно е половината от тях да са направени на хора, които са в болници и вече имат един положителен тест. Начинът, по който се предоставя тази информация е крайно некоректен, да не кажа манипулативен“, посочи инфекционистът.

Експертът заяви още, че няма как да се направят заключения на база на официалната статистика, защото данните й са силно манипулирани. Доц. Мангъров коментира, че силно се е надявал COVID-епидемията да приключи през лятото, но очакванията му не са станали факт. Явно правителството е решило да ни занимава с тази безобидна инфекция поне до края на годината.

Доц. Мангъров посочи, че не е в конфликт с членовете на Националния оперативен щаб и от няколко седмици дори не се е чувал с тях по телефона. Той определи действията на Щаба като неправилни, а ги обвини, че представят данните за заразата некоректно и преднамерено манипулативно. Сякаш някой ги стимулира финансово да плашат хората.

Skandalno.net припомня, че педи 3 седмици доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб обяви, че към членовете на НОЩ са изпращани „гнусни sms-и и ругатни“. Медицинският му конфликт относно Ковид-19 с доц. Мангъров породиха подозрения, че е възможно Кунчев да визира него. Днес инфекционистът обаче отрече да е изпращал подобни sms-и с думите: „На никого от Щаба не съм пращал sms-и, нито пък съм им звънял. Това, което ще кажа, е, че ще е хубаво първо да мислят, после да действат“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ Д-Р МАНГЪРОВ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ СЪС ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО И ПАЦИЕНТИ

  2. Както по всякакви други поводи, така и с мнимата епидемия, герберската власт силово натрапва удобното за нея решение: в случая – никой на улицата защото протестите вбесяват самодържеца. Кръвожадна заплаха за непосилни глоби онагледена с непроверяема информация за санкциониране на някаква жена и няколко анонимни депутати. А за трайно стресиране на лековерните – максимална доза страх с помощта на ежедневни апокалиптични измислици усърдно тиражирани от медиите, за неудържимо разрастване на бедствието. Крайна цел – да се отложи събарянето от власт и очакваното търсене на отговорност.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *