Президентът Радев: Прокуратурата е на Борисов и е опънала чадър над престъпленията му! (С ВИДЕО)

Нищо секретно, незаконно или неморално няма в есемесите ми с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и ако прокуратурата ги покаже в цялост заедно с моите отговори, ще се види, че в разговора няма нищо нередно. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещение във Велико Търново. „Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа избирателно, грубо манипулативно и под диктат на Изпълнитeлната власт, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че Главна прокуратура действа панически в опит да спаси имиджа на премиера Борисов. Ще стане ясно, че Главният прокурор режисира поредния медиен скандал около президентството, за да отвлече вниманието от Борисов и корумпираното му управление, което всъщност е тежкият проблем на държавата“, коментира Радев.

Радев подчерта, че мълчаливият отказ на Главна прокуратура да разследва „фрапиращите злоупотреби“ на българския премиер и правителството му, стигнали до световните медии и международните служби, показва едно: „Държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“.

Румен Радев отбеляза, че между него и правителството на ГЕРБ ще има конфликт дотогава, докато проблемите в държавата ни не започнат да се решават с „прозрачност на решенията, отговорност, унищожаване на корупцията и стимулиране на бизнеса“.

„Няма да подкрепя бизнеса, който се върти около Министерски съвет и дебелее от обществени поръчки и еврофондове в нарушение на всички правила“, категоричен беше президентът.

По казуса „Бобоков“, президентът отбеляза, че много пъти е лобирал в подкрепа на български фирми в чужбина. „Какво правят чуждите посланици в България – при всяка среща те настояват и отстояват правата на своите бизнесмени у нас.

Президентите какво правят – промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес. Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, при посещения в чужбина, например, вземем със себе си голяма родна бизнес делегация“, обясни държавният глава.

„Комуникирам с много хора по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа и аз се стремя да им я окажа. Това ми е работата“, допълни президентът. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/1WvIHpyiisk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ

  2. Изложихме се пред света с търпение и нормално поведение… ПАРАДОКС!

  3. Радев, щом знаеш за престъпленията на Борисов, кажи ги във всеослушание да разбере народа какъв премиер ни управлява.

    • Защо Радев да го казва? Не се ли вижда? Не се ли усеща? За 10 г. не разбрахте ли?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *