Евгений Дайнов: България вече е под Диктатура! Властта на Борисов се изроди в организирана Мафия!

Властта на Бойко Борисов, структурите за управление на държавата, които той изгради през годините нямат нищо общо с политиката, а с мафията. 11 години след като взе властта в България, Борисов не спря да деградира демокрацията до ден днешен, когато с категоричност можем да кажем, че България е под диктатура. У нас вече няма никаква политика, налице е едно грубо, репресивно и корумпирано властване – решенията се вземат тайно. Затова и стигнахме до днешната нескончаема вълна от удари със секретни компромати. Това заяви пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.
Политологът проф. Евгений Дайнов

 “От цялата политическа върхушка около Борисов, която той и чуждестранните му ментори сглобиха в една мафиотска групировка, която го държи на власт, изпълнява чинно заповедите на международната мафия и изяжда нашите ресурси, единственият, който не е под директен контрол, е президента Румен Радев. Когато управляваш само в името на това да властваш и да крадеш, най-много те тормози, когато някой стърчи отделно и не ти се подчинява. Защото с високият си морал този „някой“ ти напомня колко, че не си нищо повече от един продажник и национален предател. Президентът не пречи особено на Хунтата, защото няма особено голяма власт. Но с медийните си изяви ежеминутно им напомня какви нищожества са. Това ги влудява. Затова и сме свидетели на тези ожесточени атаки срещу Радев от страна на ГЕРБ и патерици. Те искат да го ликвидират преди изборите“, коментира Дайнов.

По думите на политолога все по-засилващите се граждански протести срещу авторитарния режим на Бойко Борисов „не могат да компенсират това, че отгоре имаме една криминална власт, която е изляза извън контрол и съществува, за да си присвоява обществения ресурс и да изяде нас“. Въпреки това обаче той смята, че протестите ще стават все по-масови и все по-яростни.

“Диктатурите, а ние в България вече си имаме работа с диктатура, са много по-крехки конструкции, отколкото изглеждат. Как да разпознаете диктатурите? Такива са държавите, в които няма конституционни ограничения върху волята на властта. Бойко Борисов може да се мисли за вечен, но изобщо не е. Той е боязлив човек. Друг е въпросът, че в последните години попадна в обичайния капан, в който попадат всички диктатори: Той повярва в собствената си пропаганда и тази на платените му придворни медии. Повярва си, че е велик и вечен. Той компенсира вродената си боязливост с вкопчване в пропагандната мантра, че Той, Борисов, е еманация на българския народ, който е прост… и понеже той, Борисов, също е прост, та затова ще са заедно завинаги. Но българският народ не е толкова прост, колкото той си мисли“, коментира още политологът.

По думите на Евгений Дайнов, Цветан Цветанов няма капацитета да се превърне във втори Бойко Борисов, а Слави Трифонов е амортизиран публичен образ:

“Това са маргинални конструкции, които се появяват преди всички избори. Истинската заплаха за Борисов идва от тези, които се борят да върнат нормалността в политическия живот на страната ни. Това са на първо място Президентът Радев, който можеше да превърне властването на клиентелистката конструкция ГЕРБ в ад, ако разбираше от политика. На второ място са БСП, при които се наблюдават отчетливи тенденции на демократизация, въпреки че има още какво да се желае и при тях.“ Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Откога този изявеният глашатай на „демокрацията“ се прероди в критикар на Тиквата и на всичко свързано с него. Дерзайте хора, щом и такива негодници се отмятат от ББ, значи се вижда края на тази мафиотска диктатура.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *