ДНР заведе наказателно дело срещу командира на 19-а украинска ракетна бригада заради удара в Краматорск!

Срещу командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Ф. Ярошевич е образувано наказателно дело след удара с ракета „Точка-У“ срещу жп гарата в Краматорск, при който загинаха най-малко 50 души. Това съобщиха за ТАСС в неделя от пресслужбата на Главната прокуратура на ДНР.

„Следственият отдел на Главната прокуратура на ДНР разследва наказателно дело, образувано срещу командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна Ф.С. Ярошевич, който, намирайки се на територията на ДНР, временно контролирана от Украйна, е наредил на подчинените си да извършат обстрел с „Точка-У „на град Краматорск“, съобщиха от пресслужбата на Главната прокуратура на ДНР.

В петък най-малко 50 души бяха убити и около 100 бяха ранени при ракетен обстрел на гарата в Краматорск, която е контролирана от украинските сили. Украйна незабавно обяви участието на Русия в инцидента. Руското министерство на отбраната обаче посочи, че руските сили не са имали „огневи мисии“ на 8 април в Краматорск и подкрепиха твърденията си със спътникови снимки. Освен това от военното ведомство на РФ подчертаха, че тактическите ракети „Точка-У“, фрагменти от които са открити в близост до жп гарата в Краматорск, се използват само от украинските въоръжени сили. Според руското министерство на отбраната ударът е нанесен от ракетна дивизия на украинските сили от района на град Доброполе, който се намира на 45 км югозападно от Краматорск и се контролира от въоръжените сили на Украйна, съобщава още ТАСС.

Ето още доказателства за това, че ракетния обстрел на гарата в Краматорск е дело на украинската армия

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Е що само в този сайт се дава такава информация.Почти всички наши медии са глухи и слепи за истината, тази, която може да се види и в чужди независими медии. Смазващо голям мерак да се манипулира истината, да се цитират само Дойче Веле. Отвратителен слугинаж, презряно съдействие на световни престъпления, стигащо до абсурда да се твърди, че след ВСВ, войните на САЩ са забравени и това било първата война в Украина.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *