Италиански журналист показа серийния номер на Ракетата, Ударила Гарата в Краматорск – доказа, че е изстреляна от Украинците! (С ВИДЕО)

Италианският журналист Фабио Марио Анджеликио е заснел отломките от ракетата Точка-У, която се взриви в Краматорск. Вижда се серийният й номер Ш91567.

Репортерът на място показва в директен телевизионен ефир номера на остатъците от ракетата, а водещият в тв. студиото припомня, че още през 2020 г. Русия и спряла да използва този стар съветски модел ракети. В момента на въоръжение в руската армия от този калибър са само ракетите „Искендър“. Сега по номера разследващиге обстрела на гарата в Краматорск ще могат да установят кой стои зад него. А номерът на тази ракета е само с 60 единици по-малък от онзи на ракетата, която порази центъра на Донецк и уби 20 мирни граждани на ДНР. Тази близка поредност на номерата красноречиво говори, че двете ракети са изстреляни от един и същи ракетен батальон и той е украински.

Същевременно без да привеждат никакви доказателства за твърденията си, Украйна и подкрепящият я колективен Запад не спират с обвиненията и заканите срещу Русия за кървавото нападение в Краматорск. 50 души загинаха и 50 бяха ранени след ракетен удар срещу гарата на украинския град. Пет от жертвите са деца. От Москва са категорични, че украинците са изстреляли ракетата и показаха карта, която описва траекторията.

„Анализ на радиуса на пораженията и позицията на опашната част на ракетата еднозначно показва, че тя е изстреляна юго-западно от Краматорск, където са позициите на украинските сили”, обясни говорителят на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков.

Киев, Вашингтон и Брюксел нямат съмнения, че Русия е извършителят на кървавата атака. Президентът на Съединените щати нарече удара в Краматорск „ужасно зверство” на руснаците. Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен каза в Киев, че невинни хора са били атакувани от Русия. Украинците искат допълнителни наказания за агресора. „Всички цивилизовани държави по света вече осъдиха руската атака в Краматорск. Очакваме твърд, глобален отговор на това военно престъпление”, заяви Володимир Зеленски. И всички тези изказвания бяха направени в първите минути и часове след обстрела. Въпреки че дори днес, три дни след инцидента, все още няма нито едно експертно становище, не е назначено и разследване.

Никой от обвиняващите западняци не дава обяснение и защо Русия ще обстрелва евакуиращите се руснаци и рускоезични граждани на гр. Краматорск, който е част от Донецка област и предстои да бъде превзет от армиите на ДНР и Русия. А практиката от Мариупол и други украински градове показа, че колкото по-малко мирни граждани, зад които да се крият нацистките батальони, има в един град – толкова по-бързо частите на ДНР и Русия го превземат. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/gTB-cewZI98

Източник: tg.la7.it

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *