ДИКТАТУРАТА НА ГЕРБ АРЕСТУВА десетки Русофили, Левичари и АнтиГлобалисти по Обвинение в Шпионаж!

Диктатурата на американския агент Бойко Борисов се озъби и зиналата й свирепа паст оголи криви накървени зъби. Днес, навръх 9 септември хунтата ГЕРБ стартира поредица от арести по обвинение в шпионаж. Под ножа на банкянския сатрап паднаха една дозина изявени левичари, русофили и анти-глобалисти. Все опозиционно настроени срещу властта на Диктатора мислещи хора, които се оказаха с белезници на ръцете.

Рано тази сутрин (9 септември) в дома му е бил арестуван бившият главен редактор на вестник „Дума“ Юрий Борисов, съобщи съпругата му – журналистката Дора Чичкова. Смелият журналист, който сега е един от секретарите на Национално движение „Русофили“, е бил докаран в следствения арест с белезници на ръцете, потвърдиха за Skandalno.net и очевидци.

От връчения документ за обиск ставало ясно, че задържането на Юрий Борисов е във връзка с дело, образувано на 3 юли 2019 г. по чл. 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на журналистите Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Юрий Борисов е отведен от полицията за разпит в спецпрокурата. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа неговата съпруга.

Skandalno.net не успя да се свърже с председателя на „Русофили“ Николай Малинов, нито с неговата съпруга. По неофициална информация в техните офиси и в дома им също се извършват обиски. Тази сутрин Малинов е трябвало да участва в сутрешния блок на бТВ, но не се е явил в студиото.

Зам.-председателят на НД „Русофили“ Владимир Чучуев разказа, че рано сутринта в специализираната прокуратура е била извикана в качеството си на свидетел главният секретар на движението Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на „Русофили“ Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, която е член на НС на БСП, както и други членове на Изпълнителното бюро на Столетницата.

Социологът Живко Георгиев също е бил привикан в Националното следствие на „Г.М. Димитров“. Той е бил разпитван като свидетел за извършено от него социологическо изследване. В 7,30 часа двама полицаи са му връчили в дома му призовка да се яви в 12 ч. днес в Националното следствие. Въпроси за Юрий Борисов, който по същото време е бил арестуван и откаран с белезници в националното следствие, не са му задавали. Питали са го дали познава ген. Леонид Решетников, председателя на „Русофили“ Николай Малинов, както и за изследването, направено от Георгиев преди президентските избори, което очертава профила на идеалния президент.

Арестуван е и председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов

Разследващите са се интересували дали върху данните от изследването не са оказали влияние Малинов, председател на движение „Русофили“ и ген. Леонид Решетников, бивш шеф на информационно-аналитичното управление на външното разузнаване на Русия.

Живко Георгиев е роден през 1955 г., завършил е социология в СУ „Св. Климент Охридски“, където преподава теория на емпиричното социологическо изследване и маркетингови проучвания.

Бил е директор по изследванията на ББСС „Галъп интернешънъл“ (1992-2001). Член на УС на Института за социална интеграция от неговото създаване и негов председател в периода от 2002 до 2008 г.

От 2001 г. собственик и управител на Джи Кънсалтинг – компания, специализирана в изследователска и консултантска дейност.

Има професионален опит в ръководството и реализизацията на изследователски проекти за множество компании, Световната банка, UNDP, USAID, министерства, държавни агенции, общини, неправителствени организации, политически партии.

Член е на Стратегическия съвет към президента Радев.

Арестите обаче продължиха:

Малко по-късно бе задържан и председателят на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов във връзка с разследването за шпионаж. Николай Малинов е бизнесмен, бивш народен представител и е начело на русофилите от няколко години. Два пъти е избиран за народен представител от БСП.

Арестуваха и зам.-председателят на движението Милен Чакъров. Още не се знае дали на Чакъров и Малинов са повдигнати обвинения по разследването за шпионаж, който предвижда затвор от 5 до 15 г. лишаване от свобода. В следствието са разпитвани още няколко от зам.-председателите на Национално движение „Русофили“, но само като свидетели.

„Това е пропагандна акция. Шпионаж в полза на Русия е много смешно обвинение. Дългосрочната цел на Борисов и хората му е да отвратят българския народ от Национално движение „Русофили“. Ние поддържаме нормални отношения с една велика страна, която ни е освободила“, каза пред Skandalno.net Владимир Чучуев, който е един от зам.председателите на движението.

От прокуратурата отказват да коментират арестите. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. ФАШИЗМЪТ СЕ ЗАВРЪЩА! Достраша ги бойковите подлоги и искат да ни затворят устата, но тая няма да я бъде! Свобода за Юрий Борисов и Малинов!!! Няма нищо случайно в арестите. Добре подбран момент, за да ни развалят празника. Идиотизъм в действие !!!

  2. Някой много иска да прилича на Стамболов, но да иде и да види физиономията му на паметника, само за сведение.

  3. Русофилите са заразопреносителите на комунизма в България, т.е. те са опасни и вредни!!!! Боко Тиквеника също е русофил, а това е цирк, който той разиграва по нечия поръчка. Той си е руски гъзоблизец по рождение и по род!!! Ако някой журналист си направи труда да провери къде в момента живеят и работят децата на „висшите русофили“, убеден съм че няма да намери нито един русофилски наследник, който да е в Русия (освен ако не е на някаква държавна длъжност там). А защо никой не разкрие агентите на руските олигарси и путиновци в България!?!? Жалкото за нас, българите е, че винаги екскрементите, които драпат и се докопват до властта са готови на всякакво гъзоблизничество и продажност, за да задоволяват алчността си към власт и пари!!! Затова нямаме национална доктрина, национален идеал и цели и не се прави нищо за да се защитават националните интереси на България – независимо пред коя външна сила!!!

      • Тоя не е луд! Той е активен член на оная 80%, а може би и доста повече, част от населението, което един професор окачестви като „дебили“!

      • За луд,малко съмнително, но все пак възможно ! Но, че е тъп е очевадно !?

  4. ФАШИЗМА Е ХУНТАТА ГЕРБ СЪС БЪЛГАРОУБИЕЦА ПРОСТАК ПРЕДАТЕЛ ЛЪЖЕЦ КРАДЕЦ МАФИОТ БОРИСОВ ШЕСТ И ПОЛОВИНА МИЛИОНА БЪЛГАРИ СМЕ ШПИОНИ НА КРЕМЪЛ ВЕЧНА СЛАВА И БЕЗСМЪРТИЕ ВЕЛИКА БРАТСКА ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА СЛАВА С С С Р БЛАГОДАРИМ ВИ ВЕЛИКИ И СВЯТИ БРАТУШКИ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА НА ВСИЧКИ ВАС 30 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ЩЕ ВИ НОСИМ С ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ В СЪРЦАТА НИ ШЕСТ И ПОЛОВИНА МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ НАРОД И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНО САМО СЪС БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  5. БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ПРЕКАЛИ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН СЪС ИЗЧЕЗВАНЕ

  6. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ БЕЗОБРАЗИЯТА НА БЕЗРОДНАТА НЕГРАМОТНА МУТРА БОКУ ТИКВАР?

  7. Пиндосите не могат да се примирят, че българският народ, в мнозинството си, е русофил. Целта на арестите и сплашването. Безпощадно е ясно, че всичко това е наредено от Ленгли и пр. структури.
    Ще видим, колко струва българинът.

  8. Болшинството от българския народ сме русофили, обичаме нашите руски братя и сме им благодарни за стабилното рамо, което винаги са ни подавали! Да, русофили сме, но каква информация бихме могли да им даваме? А, да, че тук вегетираме, не живеем! Отделен е въпросът, че това е нещо, което го знае целия свят, но естествено, на никой не му пука! Оглозгани сме до кокал! Шпиони ли сме, когато казваме истината? Мерзавци гадни, бъдете сигурни, че историята не прощава на предателите!

  9. В качеството на свидетел водят човека с белезници? Това какво е? Нямам думи! Напрежението и отвращението ни бавно, но сигурно ескалира, сещат ли се българоубийците, които ни управляват? Краят им със сигурност наближава, това няма как да продължава!

  10. НАТО И ЕС НАХЛУХА НЕЗАКОННО В БЪЛГАРИЯ СЪС ИЗМАМА БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ БЕЗ ПОЯСНЕНИЯ КАКВО ИСКАТ ОТ НАС ВНЕСОХА ФАШИЗМА ПРЯКО ВОЛЯТА НА НАРОДА И СЛЕД 30 ГОДИНИ ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ УНИЩОЖАВАЙКИ БЪЛГАРИЯ СЕ ОКАЗА ЧЕ СМЕ ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ РАБОТЯТ СРЕЩУ НАРОДА В ПОЛЗА НА НАТО И ЕС СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ФАШИЗМА Е В БЪЛГАРИЯ ЗА КАКВИ ШПИОНИ ГОВОРЯТ В БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАНА НИЩО ЗА ШПИОНИРАНЕ ТЕ СРИНАХА ВСИЧКО ОСТАНАХМЕ ШЕСТ МИЛИОНА ДОБРОВОЛНИ БЕЗПЛАТНИ ШПИОНИ ДА ТАКИВА СМЕ ЗАЩОТО ВИЖДАМЕ ЧЕ САМО БРАТСКА РУСИЯ Е СПАСЕНИЕТО НИ ОТ ВАС ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ НА БОРБА СЪС ФАШИЗМА БЪРГАРИЯ Е ОТНОВО РОБСКА СТРАНА ИЗЛЕЗ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

  11. ПИСНА НИ ВАШЕТА МАМА СБЪРКАНА МАФИЯ ГЕРБ ЩЕ СТРЕЛЯМЕ О БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ

  12. Знаете ли, че от години предупреждавам за укрепване на фашистки модел за управление в страната ни от корумпирания фюрер на ГЕРБ +Ало, Ваньо“. И на всеки невярващ препоръчвам да прочете и да препрочита „фашизмът“ на Желю желев. А през последните месеци призовавам да се осмисля и „Репортаж, писан с примка на шията“ от Юлиус Фучек!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *