Юрий Борисов: „Войната е Мир!“ по Джордж Оруел

В четвъртък Европейският парламент е гласувал резолюция, с която призовава  „за мащабно увеличаване на доставките на оръжие за Украйна.“  504 депутати гласуват „за“, 26 са „против“,  36 се „въздържат“. Български евродепутати, несъгласни с резолюцията, няма. Трима от петимата депутати социалисти не са участвали в гласуването.

Добре е да го знаете уважаеми ми съотечественици и български избиратели – чрез вашите евродепутати, вие гласувахте за мащабно увеличаване на военната помощ за Украйна. И по този начин подкрепяте Мира. Това е така, защото, както се казва в резолюцията, мащабната военна помощ за Украйна,  „ще помогне за съкращаване на войната“. Колкото повече оръжия, толкова по-близко сме до Мира. „Войната е Мир“, както казва Оруел. Така както същият казва, че „свободата е робство“, а „невежеството е сила“.

Трима от депутатите социалисти не са гласували. Какво ни казват социалистите с това „негласуване“? Депутатите социалисти ни казват, че те не знаят кое е правилно. Те не знаят дали „Войната е Мир“. Или по-скоро не искат да се разбере какво мисли по въпроса БСП. Русофилската БСП нещо мисли, но тя си го мисли за себе си, някак вътрешно, интимно.

Като цяло обаче групата на българските евродепутати знае какво трябва да се прави. Трябва да се подкрепя огънят, който всъщност носи мир. Всеки ден във войната в Украйна отлитат в небето душите на 300, 500, а понякога и 1000 души. И колкото повече смърт изпрати Европа на Украйна, толкова повече Животът там има шанс. Защото Смъртта е Живот. Поне Оруел така ни учи. Дойде време да учим Оруел. Не вярвах, че някога това ще се случи, но то дойде!

Юрий Борисов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВОТО СИ КОЙТО ПРАЩА ОРЪЖИЕ И ПАРИ И ПОДКРЕПЯ ВОЙНАТА В УКРАЙНА ДА ПРЕЖИВЕЕ СЪЩОТО АМИН

  2. Терминът „социалистически“, употребен по адрес на БСП, Европарламент, демократи и прочее крадлива,капиталистическа измет е подигравка с паметта на борците против фашизма и капитализма.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *