Джефри Сакс: Киев трябва незабавно да седне на преговори, за да спре унищожаването на Украйна (С ВИДЕО)

Украйна трябва незабавно да седне на мирни преговори, за да спре катастрофата, надвиснала над страната, предизвикана от неистовото желание на САЩ да придвижат НАТО още по- на изток. Това каза световно известният американски икономист Джефри Сакс в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

„Украйна се унищожава стъпка по стъпка. Унищожава се демографски, защото Украйна не само загуби територия, но и половината си население, което избяга от страната и надали някога ще се върне в нея. Някои от тези хора отидоха в Русия, други в Европейския съюз. Огромен брой хора продължават да напускат Украйна и в момента. Икономиката й е унищожена, а голям брой украинци продължават да бъдат убивани и ранявани всеки месец“, каза още Сакс.

Според Сакс решение на конфликта в Украйна е възможно само на масата за преговори – това трябва да бъде разбрано преди всичко от САЩ и Европа.

Според него корените на конфликта са в 2014 г., когато Крим и източните райони на Украйна се отцепиха заради преврата в Киев. А причината за този преврат бе неистовото желание на САЩ НАТО да се придвижи още по- на изток, до самите граници на Русия.

„За съжаление, човекът, който организира този ужас – заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд – вместо да се извини за това, че изпълни тази мръсна поръчка на Белия дом, сега пак е в Киев и обещава още оръжия. Нито един отделен човек не е причинил толкова щети на Украйна, колкото Виктория Нюланд“, категоричен е проф. Сакс.

„50-те милиарда от ЕС няма да променят нищо за Украйна – нито на бойното поле, нито да каквото и да било друго“, заяви още проф. Джефри Сакс.

Според NBC, американски и европейски служители вече обсъждат с Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително общите очертания на това, от което Украйна може би трябва да се откаже, за да постигне споразумение – от териториални отстъпки до политически ангажименти пред Москва.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. 50-те милиарда ще ги плащаме ние.
    Съучастниците в терористичната опг, именувана ЕС.
    Със съучастието на същата терористична група-НАТО!
    Ние сме си добре-плащаме си данъците, за да ни избивате. Образцови граждани сме.
    Плащаме си данъците-за да ядем хлебарки, да спонсорираме пирамидите ви, да спонсорираме оръжията ви, да спонсорираме унищожението на братята ни, собствената ни смърт и изтребление.
    Накрая парите идват при вас- но в това ни е силата.
    Мислехме да не ви спонсорираме- но понеже имаме силна воля- спонсорираме ви.
    Забравих да добавя-плащаме ви да ни пръскате с бов и да ни накърфичвате.
    Това е-имаме силна воля!
    И-да ви @ba мамицата дяволска мръсна!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *