Депутат от партията на Зеленски: Борис Джонсън дойде в Киев, каза, че няма да подписваме нищо с Русия и просто ще воюваме (С ВИДЕО)

Войната в Украйна можеше да приключи още през пролетта на 2022 г., ако Украйна се беше съгласила на неутралитет, каза Давид Арахамия, ръководител на парламентарната група на партията на Володимир Зеленски „Слуга на народа“.

В интервю за YouTube канала „Мосейчук +“ политикът заяви, че Русия се нуждае от ангажимент от Киев да не се присъединява към НАТО. Основното искане на Русия е било това – неутралитет за Украйна, какъвто статус доскоро имаше и Финландия, каза Арахамия. Украйна не се съгласи, тъй като най-малкото щеше да се изисква промяна на конституцията, обясни политикът. Той заяви, че присъединяването към НАТО е записано в конституцията на Украйна.

Попитан защо Киев отказа да се съгласи с условията на Русия, Арахамия отговори, че това решение е повлияно и от тогавашния британски премиер.

„Освен това, когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън дойде в Киев и каза, че няма да подписваме нищо с тях и просто да се воюваме“, обясни Арахамия.

Давид Арахамия (на преден план) на мирните преговори с Русия в Истанбул

Депутатът беше член на украинската делегация в преговорите с Русия. Първият кръг от преговорите се проведе на 28 февруари 2022 г. в Беларус, вторият – в края на март в Истанбул.

„Не мисля, че догодина изобщо може да има избори: нито президентски, нито парламентарни, нито местни“, каза още депутатът.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на 6 ноември, че във военно време е нецелесъобразно да се говори за избори през 2024 г.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Това недоразумение борис джонсън, неуспял журналист, неуспял политик, който причини на Великобритания невъобразими щети, изхвърлен от парламента като краставо куче уби украина. Това беше последното му издихание. Той е същия нещастник като клоуна-наркоман. Тяхата пасмина могат само да убиват и разрушават.

  2. Пак продава, вече нов елесксир за слабеене, сумистите с него превръща в балерини

  3. Елена, говорим за БИВША украйна. Те никога не са били независими и суверенни. Преди са заемали поза „Г“ на Полша, после клякаха на Русия, сега са се 0дупили на краварите, поне докато Русия ги завладее отново.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *