Говорителят на Пентагона: 8 години подготвяме Украйна за тази война! Пращаме й оръжия „много преди“ инвазията

Във вторник в предаването „Твоят свят“ по Фокс говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че администрацията на Байдън е изпращала „смъртоносна (военна) помощ“ на Украйна много преди началото на войната.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби

Джон Кърби: През целия си живот съм бил свързан с военното разузнаване. И мога да ви кажа, че то никога не е перфектно. То е пъзел и ти правиш най-доброто, което можеш, с информацията, която можеш да събереш, сглобяваш я, анализираш и се опитваш отгатнеш действията или намеренията на противника. Понякога си по-близо до целта, друг път – не.

Що се отнася до Украйна, Съединените щати първи в света изнесоха информация за това, което Русия прави от есента насам по отношение на натрупването на сили по границата и намеренията й да влезе в Украйна. И ние го казахме ясно и високо от трибуната тук, в Пентагона, както и от столиците на нашите приятелски държави по света, най-вече в Европа. Тогава не всички ни повярваха, но ние не грешахме в твърденията си за това, което Русия се готви да направи. Ние работихме много усилено в периода, предшестващ тази инвазия.

Първо, администрацията на Байдън внасяше оръжия в Украйна много преди руската инвазия. Първият милиард долара, който президентът отдели в помощ за Украйна, включваше основно смъртоносна (военна) помощ и беше даден на Киев много преди Путин да реши да се намеси там. Освен това бяхме напълно открити и честни по отношение на това, което виждахме да правят руснаците. И последният въпрос, който е съществен, въпреки че не му се обръща подобаващо внимание, е усилията, които Пентагонът положи през последните 8 години, за да обучи и подготви украинците за този вид полупартизанска война в градски условия. Съединените щати, Канада, Великобритания и други съюзници много помогнаха за обучението на украинците в лидерство на малки военни части, командване, контрол и оперативно маневриране.

Източник: foxnews.com

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Никога българската преса и журналистика не е била по-продажна,по-мизерна и по-сервилна от сегашната.Тя добавя и комплектова унизително и продажно българско правителство и никакъв разум, никаква логика, никаква историческа истина няма значение. Убиват ни не само физически, убиват ни и духовно, бавно и последователно се изтръгва всяко национално коренче, за да ни направят безпомощна аморфна маса, досущ като украинците. Щом най-бедната нация започна да се зъби на родния си брат и да се поставя в краката на вечните колонизатори, свърши се майната му на този народ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *