Лавров: Западът Отчаяно се опитва да Запали Мащабна ВОЙНА, за да Спаси Империята си от Фалита!

„Ако сте загрижени, че в Европа може да избухне пълномащабна война, то знайте, че Русия изобщо не иска това. Но обръщам внимание на факта, че Западът е този, който постоянно и упорито заявява, че целта му е да нанесе неприемливо поражение на Русия по време на специалната й операция в Украйна. Сами си направете изводите кой иска пълномащабна война“. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в сряда на пресконференция след разговори с външния министър на Оман Бадр бин Хамад бин Хамуд ал Бусаиди, съобщи ТАСС.

Очакванията на Москва са, че след като се постигнат целите на руската специална операция в Украйна, Западът ще спре да „промотира еднополюсен свят“ и ще спре да нарушава принципите на Устава на ООН“, добави Лавров.

„Надяваме се и очакваме, че след края на нашата военна операция, когато тя постигне всички цели, заложени в нейните рамки, Западът ще спре да подкопава международното право, да игнорира и нарушава грубо принципите на Устава на ООН, включително принципа на суверенното равенство на държавите и ще принуди Запада да спре насърчаването на т. нар. еднополюсен свят под господството на Съединените щати и техните съюзници“, каза руският външен министър.

Той отбеляза, че Москва не желае война в Европа, докато Западът не спира да говори за необходимостта да нанесе съкрушително поражение на Русия в ситуацията с Украйна. „Ако сте загрижени, че в Европа може да избухне пълномащабна война, то знайте, че Русия изобщо не иска това. Но обръщам внимание на факта, че Западът е този, който постоянно и упорито заявява, че целта му е да нанесе неприемливо поражение на Русия по време на специалната й операция в Украйна. Сами си направете изводите кой иска операцията да ескалира в пълномащабна война. Ние разбираме, че това е единственото останало оръжие на САЩ за да спасят империята си от приближаващия фалит. Затова и внимаваме в картинката„, каза Лавров.

„Целите, които си поставяме в Украйна, са изключително ясни – да предотвратим нарушаването на правата на рускоезичното население в Донбас, което беше под заплахата от изтребление от режима в Киев, и да не допуснем Западът да създаде плацдарм на територията на Украйна, създавайки военни заплахи за Руската федерация“, добави руският външен министър.

Русия има достатъчно купувачи на енергийните си ресурси в Азия и целия свят. Нека Западът плаща много повече за тях и да обясни на населението си защо е обяснил то да обеднява, каза още Сергей Лавров.

По думите му, Русия е наясно как ще продължи да живее и да се развива в условията на мащабните западни санкции. „Имаме пълно разбиране как трябва да продължим да живеем. Основният извод за нас е, че повече не бива да разчитаме на Запада, че той трябва да е напълно извън нашите планове за бъдещето, че Западът е договороспособен“, каза министърът в отговор на въпрос. Според Лавров Западът е доказал, че „за да установи хегемонията си, е готов да извърши престъпления срещу принципите, които декларира, че изповядва, включително откровената кражба и грабеж“.

„Неприкосновеността на частната собственост, презумпцията за невинност, всичко, с което западната цивилизация се е хвалела през всичките тези години като основни принципи на своите държавни образувания, всичко това е дерайлирало отдавна и се нарушава грубо от тях от години“, добави руският външен министър. „Вече си направихме изводи. Ще разчитаме на себе си и на нашите надеждни партньори, по-голямата част от които са извън така наречения, но вече бивш „златен милиард“, каза Лавров.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *