Глобализацията приключи с фиаско! Великите сили си разпределиха света на зони на влияние! Къде попада България!

„Проблемът с липсата на лекарства никога не е бил толкова сериозен, колкото е сега. Проблемът не е български или европейски, а е в световен мащаб. Списъкът с липсващите лекарства е много голям. Причината за този дефицит е в нарушените през последните 2 години вериги на доставки и производство. На европейския пазар в момента липсват лекарства, произведени в Китай, Малайзия, Беларус… Много специфични лекарствени съставки, които получавахме традиционно от Азия и латинска Америка също спряха да се доставят на нашите фармацефтични компании и те не могат да произведат съответните лекарства. Това заяви днес в интервю Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки.

Хайде стига бе! Има огромен дефицит на всякакви лекарства и нито една от световните фармацефтични компании не запрята ръкави бързо-бързо да го попълни, за да изкара едни още по-бързи милиарди и трилиони долари. Това май не е до болка познатият ни див капитализъм, в който ние българите битувахме през последните 32 години.

Хайде сега да съпоставим тази новина с една друга: Производството на нови автомобили спря почти в целия свят заради… липсата на чипове за електрониката на автомобилите и… заради нарушените през последните 2 години вериги на доставки и производство в света. Относно чиповете – как така изведнъж изчезнаха… оставяме го без коментар. Прочетете по-надолу и ще си изясните всичко.

Скорошно проучване на консултантската компания EY на компаниите по света показа, че почти половината от всички фирми вече са сменили доставчиците и партньорите си в производствените вериги по света, с такива от техния континент. Колосалното проучване обхваща предприятия от всички индустрии, търговски дружества, фирми от сферата на услугите и пр.  И именно това глобално пренастройване е причината за настоящата висока световна инфлация.

Схващате ли какво се случва: Еднополюсния модел приключи, а с него и глобализацията. На тяхно място вече ни се инсталира многополюсен модел. Великите сили Китай, САЩ и Русия вече са си разппределили света на свои зони на политико-икономическо влияние и зад отвличащата вниманието на масите хибридна операция „Ковид-пандемия“ късат производствените и търговски вериги, за да ги съсредоточат изцяло в своите собствени зони на влияние.

САЩ са отстъпили на Китай големи зони от света, за да не изгубят след време целия свят. Защото с възхода си през последните 20 години Пекин превземаше все по-големи площи от западните пазари по планетата.

Как беше досега:

В рамките на съществуващият досега еднополюсен глобализиран модел например, желязната руда се добива в Чили, оттам пътува до китай, където се превръща в автомобилни части. Частите се доставят в Малайзия, където се сглобяват. Готовият продукт се кара във Франция, откъдето опакован заминава за САЩ, където се продава.

През последните 2 години се слага краят на всичко това. Ако желязната руда се добие в Чили, тя ще се превърне в детайл, сглоби и продаде единствено и само на пазара на двете Америки, доминиран от Вашингтон. Защото икономическите и търговски зони на Китай, Русия и може би Индия ще са затворени за продукти, произведени в зоната на влияние на САЩ.

Не е предвидено Европа да е отделен полюс в новия многополярен свят. Тя вероятно ще бъде разделена между Вашингтон и Москва. Русия иска Източна Европа за себе си, а САЩ на този етап не я дават и затова е циркът в Украйна. Но зад пушилката с фалшив мирис на война текат задкулисни преговори и този последен въпрос от разпределението на света на зони на влияние, скоро ще бъде решен. Пардон – има още един важен въпрос и той е чий ще бъде Тайван. Но и това тази година ще се изясни. За САЩ е важно да запазят влиянието си върху острова, защото чрез него си оставят шансове да влияят на морската търговия на икономическия гигант Китай. Но янките вече нямат нито икономически, нито военен ресурс да постигнат тези свои цели. Затова най-вероятно двете китайски републики ще се обединят, а България ще се прегърне с големия си брат Русия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. А ДАНО ПО БЪРЗО ЗА ДА ДОЖИВЕЕМ ТОЗИ МИГ ПОМОГНИ ГОСПОДИ БЛАГОДАРИМ ТИ АМИН

  2. ИСКАМЕ СИ БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА И СВЯТА РУСИЯ САМО ТОГАВА ЩЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ АМИН

  3. За да тръгне Светът в по-добра посока,трябва да се отменят и забранят Морското право и Адмиралтейския закон !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. ВИНАГИ СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА.ОТ СИЛНИТЕ.НО САЩ СА ОТВРАТИТЕЛНИ.АВТОРИ НА МНОГО ВОЙНИ ДЕРЕБЕЙСТВАТ,КАТО ВЪЛЦИ В КОШАРА.НА ТЯХХНА ТЕРИТОРИЯ НЕ СЕ Е ВОДИЛА СВЕТОВНА ВОЙНА.НО ЩЕ БЪДАТ НЯКОГА СВИТНАТИ.ОПРАВДАВАТ СЕ С ТЯХНАТА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ.

  5. Последното изречение е особено оптимистично! Прогнозирам, че в началото на 2023г. Вова Путин ще ни дойде на гости!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *