От последните минути: ГЛАДНИ ИНВАЛИДИ ОКУПИРАХА ПАРЛАМЕНТА! ПОЛИЦИЯТА ГИ НАРИТА с количките и бастуните! Герберските медии мълчат! (УНИКАЛНИ СНИМКИ) Виж Тук:

Инвалиди и техни близки се опитаха днес да окупират сградата на Парламента, но въоръжени до зъби полицаи ги избутаха в градинката, за да не нарушават спокойствието на депутатите.

Жалката гледка не бе заснета от нито една телевизия и до 13 часа не се появи в нито един сайт като новина, че такъв протест изобщо се е състоял. Защото по това време медийните босове са звънели като луди на герберските си и соросоидни господари да им спуснат заповед дали да отразят събитието и какво да напишат.

Само ние от Skandalno.net изпратихме там свой репортер и единствени разказваме цялата истина за това, което се случи:

Инвалидите и техните близки се организираха във Фейсбук с намерението да потърсят сметка от правителството в оставка на Бойко ѝБорисов и народните избраници защо ги оставят на ръба на мизерията.

Полицията веднага изслухтя за намеренията на болните и техните близки и изненадващо ги посрещна с кордон пред сградата. Да не би някоя баба с две патерици да наруши комфорта на депутатите, или някой да използва инвалидната си количка като оръжие.

Причина за протеста стана и дългоочакваното решение на НС за обезщетение на болните. Народните представители „милостиво“ гласуваха да се увеличи помощта за  децата с най-висока степен на увреждане (90% и над 90%) и те вече ще получават всеки месец почти полуадекватна за нужните им  сума – по 800 лева на месец. Е, не цялата, защото част от нея ще отива за задължителния личен асистент.

Помощта за децата с увреждане от 70% до 90%  е вече 450 лв., а децата освидетелствани със степен между 50% и 70% ще взимат по 350 лв. на месец.

Това разбира се е пълна подигравка, защото единият родител задължително не работи, за да се грижи за детето и всъщност тези пари трябва да се разделят на две. За него и за болния. А те не стигат нито за храна, нито за лекарства, нито за поддържащо лечение.

Снимката е от миналогодишния протест на инвалидите в София

И ако на децата все пак беше подхвърлено нещо в стил: „Вижте как се грижим за народа“, то за останалите инвалиди, на възраст от 18 до 70 години, не беше дадена и стотинка. Те продължават да получават мизерни пенсии от по 150 – 200 лева и с тях трябва да се мъчат да оцеляват.

Ето и разказа на Стефан Димитров,  един от протестиращите. Съпругата ми е болна от множествена склероза с 96 процента инвалидност. На легло е, неподвижна е и не може да се обслужва сама. Пенсията й е 290 лева, които не стигат дори за памперсите. Да не говорим, че тя трябва да се храни, да взима лекарства, да бъде обгрижвана. Аз не мога да се превърна в болногледач, защото в такъв случай и двамата ще умрем от глад и студ. Затова се налага всеки ден да ходя на работа. А тя остава сама, без да може да мръдне, без дори да може да се пресегне за чаша вода. И търпеливо чака да се върна: Гладна, жадна, изплашена и отчаяна. А аз започвам да я преобличам, да я храня и изобщо не мога да си почина. Сутрин процедурата се повтаря, затова и съм непълноценен в работата си.

И така е всеки ден!

Доскоро бяхме включени в европейска програма и личен асистент идваше по четири часа на ден вкъщи – поне да я нахрани и да й смени памперса. Тази година обаче ни отрязаха, защото парите от ЕС били свършили /а може би са потънали в нечии джобове/ и не я класираха, защото имала ниска степен на инвалидност. Забележете – един напълно обездвижен човек, който има дадени от ТЕЛК 96 процента инвалидност, е недостоен, според нашите чиновници и депутати, да получи помощ, понеже не бил достатъчно болен! Е колко още трябва да е болен, според тях? В кома ли да е? Та жена ми си е направо жив труп!

Лекарите ни препоръчват процедури и рехабилитация, но за това също не се отпускат пари. Откъде да ги вземем?  Как да облекча поне малко живота й? Тя е обречена да страда сама! И аз покрай нея! А на държавата за такива хора като нас – не й пука!“ – завършва тъжната си изповед г-н Димитров.

Да, на соросоидната ни, разкапана от корупция и безчестие държава България не й пука, г-н Димитров!

Инвалидите масово не са гласоподаватели – няма как да ги ухажват, за да получат някой глас!

Инвалидите тежат на държавния бюджет!

Инвалидите са ненужни в неолибералното, колониално, варварско и безчувствено общество, в което западните ни господари ни натикаха да живеем.

А директивата на порочния западен модел е „ненужният обществен елемент“ пенсионери и инвалиди да бъдат държани полугладни, без лечение и на принципа – който оцелее!

Оцелелите излязоха днес да просят милостиня.

На обяд депутатите хукнаха към близките скъпарски ресторанти да хапнат и да обсъдят някоя сделчица.

Инвалидите викаха насреща им „Убийци!“ и „Оставка“!!! Но срещнаха само празните и безразлични очи на онези, които обещават всичко, а когато влязат в парламента – не изпълняват нищо от обещаното.

Инвалидите срещнаха и здрави, угоени момчета с бели каски и надписи на гърба „POLICE“! Които ги избутаха и разгониха от площада! Тях- протестиращите и скандиращи срещу ГЕРБерския геноцид, който унищожи солидарността, справедливостта и вярата в едно по-хуманно общество…ГЕРБерския прозападен режим, който унищожи България!

Депутатите хлътнаха в топлите заведения да си поръчат най-скъпото от менюто, а болните и сакатите останаха гладни да скандират от градинката до парламента.

Нечути, забравени, подминати и изхвърлени… като боклуци!

Като човешка измет, която е излишна.

Е, няма такава безчестна държава! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Не е ли време всички политически изроди да бъдат изритани задедно с любовниците и привилегиите им?

  2. Леля ми е на легло, за да наемем жена ни искат 900 лева, че и квартира. Представа си нямам как би се оправяла само с нейната пенсия от 180 лева.

  3. Явно в тая държава всеки въпрос се политизира.Сега като подаде оставка правителството почнаха разни политически шизофреници да използват инвалиди,болни деца и т.п.Къде бяхте господа когато фъководехте правителството.

    • Умньо, ако ти беше инвалид и протестираше, за да оцелееш и полицаите грубо те изблъскат настрана, приятно ли щеше да ти бъде!?Защото полицаите изпълняват волята на политиците, които ти защитаваш.

  4. Досега ГЕРБ ги лъжеше, а сега прие закона само за децата. Нормално е другите да се почувстват обидени.
    Жалка картина е, животът те мачка, правителството, политиците и цял живот оставаш половин човек!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *