Германският военен министър призна: Русия не заплашва страните от НАТО

Германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че в момента не вижда заплаха от „руско нападение“ срещу страните от НАТО. Според Борис Писториус в момента Москва е изцяло съсредоточена върху военната си операция в Украйна.

„В момента не виждам заплаха от руска атака срещу територията на страните от НАТО или срещу страните – партньори на НАТО“, каза Писториус в интервю за немския вестник „Билд“. Според него в момента Русия се е съсредоточила върху военната си операция в Украйна. Той цитира и мнението на германски военни експерти, според които след като приключи в Украйна, на Москва ще са й нужни няколко години, за да подготви нова мащабна военна кампания.

В същото време ръководителят на германското военно министерство подчерта, че ще е най-добре НАТО да върне „принципът на сдържане“ на Русия, който действаше по време на Студената война. „Благодарение на тази западна стратегия тогава Русия (СССР) беше много по-предсказуема в сравнение с днес“, каза Писториус.

Писториус бе остро разкритикуван в Германия заради изявлението му от преди две седмици, в което призова страната да се готви за война. Още тогава говорителят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че „Западът и в частност ЕС губят войната с Русия, която започнаха, за да се спасят от надвисналия над тях фалит. И понеже вече е пределно ясно, че губят, те (европейските политици) сега трескаво се опитват да отклонят общественото внимание както от предстоящия фалит, така и от загубената война. Затова връщат темата за външния враг Русия, с която плашат народите си“, но все повече европейци започват да прозират истината, че политическите им елити разиграват смъртоносен театър в опит да спасят западната глобална система.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *