Германия: Първите танкове за Украйна ще бъдат изпратени след 3-4 месеца

Първите танкове „Леопард“ могат да бъдат доставени на Украйна след около 3-4 месеца, заяви германският министър на отбраната Борис Писториус по телевизията в сряда.

„Това няма да се случи по-рано от 3-4 месеца“, каза Писториус.

Германският министър на отбраната Борис Писториус

По-рано в сряда германското правителство потвърди, че ще изпрати на Украйна 14 танка „Леопард 2“ от собствените си запаси и ще разреши на други държави да реекспортират произведени в Германия танкове.

До момента заявка да пратят на Киев танкове са направили Полша – 14 „Леопард“-а, Норвегия- 8 бр. и Великобритания- 12 бр. „Чалънджър-2“. С няколко броя „Ейбрамс“ смята да се отчете и САЩ.

При върхови напъни през следващите 3-4 месеца целия „Солидарен Запад“ ще съумее да изпрати в Украйна не повече от 100 тежки танка. За които не е сигурно, че въобще ще успеят да стигнат цели до бойните полета в Донбас и Запорожие. Голямата пречка за това са руските хиперзвукови ракети.

Но дори да стигнат до местоназначението си в бойна готовност… по официални данни от 2018 г. Русия разполага с 10 000 тежки далекобойни танка с качества, равностойни на западните, ако не и по-добри. Сред тях – „Армата“ и „Проръйв“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ми то не е лошо да има танкове на фронтовата линия, та руснаците да имат видими цели. А не да думкат снарядите по бетона на бункери и окопи.

  2. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ДАЛЕЧ ОТ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *