Песков: Часовникът на Страшния съд тревожно се е преместил по-близо до полунощ

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че бойните танкове „Ейбрамс“ от САЩ за Украйна ще „изгорят“ и определи съобщенията за възможността те да бъдат доставени на Киев, като скъпа, но безполезна както за Украйна, така и за западните й господари прищявка, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд през последния месец „тревожно“ се е преместил по-близо до полунощ.

Според американски официални представители Вашингтон е готов да изпрати между 10 и 20 от бойните си танкове „М1 Ейбрамс“, с което ще промени своята досегашна позиция на отказ от доставяне на тежки и далекобойни оръжия за Украйна. Танковете имат 120-милиметрово далекобойно гладкоцевно оръдие. За сравнение, според официални данни от 2018 г. Русия разполага с 10 хил. тежки далекобойни танка с подобни характеристики, сред които „Армата“, „Проръйв“ и пр.

Доставката на западни танкове за Украйна е скъпа, но пък напълно безполезна прищявка. Западните танкове изгарят толкова лесно, колкото и всички останали, коментира Песков.

„Цялостната ситуация е наистина тревожна“, каза Песков, като призова за трезва оценка на напрежението между Русия и Запада около кризата в Украйна.
Говорителят на Кремъл каза още, че не се очертава перспектива за каквото и да е разведряване, като се вземе предвид „линията, на поведение, избрана от НАТО под ръководството на САЩ“. Песков призова за бдителност, за да се предотврати рискът от ядрена война.

Говорителят на руския президент каза също, че Часовникът на Страшния съд през последния месец „тревожно“ се е преместил по-близо до полунощ.

Часовникът на Страшния съд, създаден от организацията „Бюлетин на атомните учени“, за да илюстрира степента, до която човечеството се е приближило до ядреното унищожаване на света, премести вчера неговата стралка на 90 секунди преди полунощ в 2023 г., което е с 10 секунди по-близо в сравнение с последните три години насам.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ФАШИСТКИ ОКУПАТОРИ САЩ НАТО ЕС СОРОС ВЪН ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ДАЛЕЧ ОТ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ !

  2. Някой напомня ли им на нашите безумни политически сили(Бога ми) колко колонии притежаваше Англия преди ВСВ, колко колонии е владяла Франция в Африка, Виетнам Сирия, колко Испания, Португалия, Италия, Белгия. Какво общо имат с тях тези наши вчерашни селяндури, с типичен представител банкянския еднокнижник.Не си ли дава сметка цяла Европа, че се самоубива икономически и военно.La guerre en Ukraine pour maintenir l’Union européenne sous tutelle Войната в Украина е за да се държи Европа под опека.А ние, нещастните подлоги си чупим краката да доказваме колко сме долни и подли.

  3. Братя българи, не може една шепа предатели да хвърлят родината ни в огъня. Ние сме повече! Вярвам на истинските мъже, надявам се да са много и да измислят някакво решение! Тук, във форума има много умни хора, гордея се, че ги има! Вижте в Русия патриотите не се оставиха на гадните фашаги и западни лицемери! Да се съюзяваме с тях, защото ние нямаме възможностите на братята руси! Друг изход не виждам! Иначе, тези гадни натовци ще ни смачкат!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *