Германия Подкрепи Протестите срещу Борисов! Брюксел вика спешно Мутрата за обяснения! Ето какво се случва:

Западните партньори на Борисов го изоставят! Коалиционните партньори в правителството на Ангела Меркел – Германската социалдемократическа партия (ГСДП) обяви, че подкрепя протестите на българския народ срещу Бойко Борисов и ГЕРБ! Ето какво се казва в отвореното писмо на партията:

„Седмици наред хиляди българи протестират в защита на демокрацията и върховенството на закона срещу правителството. Настояват за независима съдебна система и борба срещу корупцията. Нашата партия подкрепя исканията на протестиращите, тъй като те отстояват основните европейски ценности. Приветстваме волята на българите, да се борят в защита на тези ценности и усилията им да превърнат страната си в по- добро място за живеене.

Германия се ангажира в рамките на своето европредседателство да проведе критичен диалог с всички страни- членки за спазване върховенството на закона. През следващата година Прокурата на ЕС застава начело в битката с корупцията в 20 страни- членки, сред които и България.

При присъединяването си към ЕС, България се е ангажирала да спазва основните европейски права и ценности. Затова днес ние заставаме на страната на хилядите протестиращи, които искат те да се спазват и прилагат в страната им и смятат, че това минава през оставките на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев „

За първи път от началото на протестите у нас, управляваща европейска партия открито ги подкрепя. Досега ЕС мълчеше по темата и се измъкваше йезуитски с коментари от рода, че „не може да се меси във вътрешните дела на страната“. Беше очевидно, че Брюксел ще продължи да крепи диктатора Борисов, независимо от всичко. Месец и половина по- късно обаче, явно европейските политици вече са разколебани в позицията си за Борисов. И ударът срещу него дойде точно от Германия и точно от управляващите, начело на които е Ангела Меркел, която се води създателка на ГЕРБ.

И още една новина от днес: Европейският парламент извика Борисов и Гешев да обясняват за корупцията и проблемната обстановка в България. Заседанието ще се проведе в петък (утре) при закрити врата.

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, под председателството на евродепутатката от Нидерландия Софи инт’ Велд е поканила премиера Борисов и главния прокурор Гешев, но и двамата няма да се явят лично. Вместо това са пратили свои заместници – вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заместник главния прокурор Красимира Филипова и заместник министъра на правосъдието Десислава Ахладова, съобщават от “Euractiv”.

Не е тайна, че от 2013 насам, след като падна първото правителство на ГЕРБ, Брюксел започна да пази гърба на Борисов и шайката му. А в замяна Борисов пое ангажимента да спре руските енергийни проекти „Южен поток“, „Бургас- Александрополис“, АЕЦ Белене и „Турски поток“. Лустросаните евробюрократи си затвориха очите дори за снимките на спящия Борисов с кюлчетата, пачките и пистолета на нощното шкафче и отказаха да ги коментират. Към днешна дата обаче, явно има промяна в нагласите им към Борисов. Явно балканският мафиот, колкото и да им е верен и удобен, вече прекалено много им натежава. Едно е сигурно, ако ЕС се отметне от ГЕРБ, няма да има сила, която да задържи Баце на власт! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. А ДАНО НО АКО НАТО И ЕС ЛЪЖАТ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С БОРИСОВ И ГЕШЕВ

  2. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ФАШИСТКА ХУНТА ГЕРБ Е ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН НИЕ СМЕ НЕЗАКОННО В ТЕРОРИСТИЧНИТЕ СЪЮЗИ НАТО И ЕС КОИТО КРЕПЯТ БОРИСОВ И ЗАЕДНО С НЕГО УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  3. Никъде не можеш Бойко да се скриеш. Много се размириса. Просто си тръгни защото за теб става все по лошо.

  4. Ако не се отзовеш лично на такава покана, ПОД КАКЪВТО И ДА Е ПРЕДЛОГ, все едно си признал всичко, в което те подозират. Ако така са направили „много заетите“ двама хитреци, са се опозорили безвъзвратно.

  5. Imam az edna mechta - BOKO TIKVATA BAI HUI FOSTATA DA MU SE IZSERA каза:

    BOIKO, KURVO, TIKVO, TI SERA FOSTATA MAFIOTSKO-MUTRENSKA!
    DOLU GERB I GERBAVATA SHAIKA RAZBOINICI!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *