ГЕРБ ревнаха в хор: Иде апокалипсис, трябва да теглим заеми!

лилянаМрачна и черна картина вещаят от няколко дни експертите на ГЕРБ и масово внушават на българите, че ако не гласуват за тях, ги чака студена, тъмна и гладна година.

Разбира се тон даде Бойко Борисов, който още миналата седмица заяви, че ако не се вдигне цената на тока, през зимата ще има режим. Каква е връзката между цената и режима, той не обясни, но пък обвини предишното правителство, че нарочно държало цените ниски, заради популизъм.

От вчера експерти и експертчета пък наддават хорово вой, че имало дупка в бюджета.Не ни стигал един милиард лева и ако не бъде изтеглен заем, то нямало да има пари нито за пенсии, нито за здраве, нито за безработните. Само преди няколко месеца, когато Орешарски искаше да изтегли същия този заем и обясни подробно за какво и как ще бъде изплатен, ГЕРБ пак наддигнаха вой и се противопоставиха с мотива, че страната нямала нужда от заеми и бюджетът си бил наред.

На кого да вярваме – на предишните думи на бойковите хора, или на сегашните? – питат се отчаяни избратели. Освен това по време на несекващия парад на всякакви кандидати за депутати и министри от бойковата партия по телевизията, нсепрекъснато слушаме, че изпадаме в криза, че финансовата система е в гърч, че няма ликвидност и като дойдат на власт ГЕРБ ще ядем постна пица без брашното даже, за да затягаме коланите и да спасяваме бюджета.

С две думи отсега да си знаем – ако не ги изберем – политическа криза, ако ги изберем, финансова криза. И всеки вещае мрачни прогнози и никой не казва как ще помогне на избирателите да живеят по-нормално.

Като капак Лиляна Павлова се закани, че ще уволни цялато ръководство на БНБ. Явно амнезията я е налегнала и забрави, че ГЕРБ назначи това ръководство и кашата, която то забърка, беше с тяхна благословия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. То чак МФ призна вчера, че ива 8 милиарда в резерва. Тогава защо са им заеми?

  2. Като намаш пари да изплащаш борчовете, просто обявяваш мораториум, както направи Луканов, вместо да теглиш заеми.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *