ГЕРБ не успяха да превземат БСП отвътре! Корнелия Нинова остава лидер! Подробности:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова зрелищно и суперизненадващо оттегли оставката си пред делегатите на 49-ия извънреден конгрес на партията. И… залата избухна във възторжени аплодисменти. Вътрешнопартийната опозиция бе така слисана от неочаквания обрат, че изобщо не посмя да вземе думата. Ето цялото изказване на Корнелия Нинова, с което отряза главите на платената лично от ГЕРБ Станишево-Герговска пасмина:

„Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кафенета, бизнес офиси, и се карахте как да разделите наследството на Корнелия Нинова – да ви кажа, още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, ще имате възможност, другари, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес“, обърна се тя към вътрешните си опоненти, за които стана известно, че са финансирани от ГЕРБ за да направят вътрешен преврат в БСП и да тласнат Столетницата към управленска коалиция с партията на Борисов.

„Не внасям пред конгреса своята оставка. Като съм напълно наясно какво ще последва. Аз съм тук, върнах се“, каза Нинова. Залата я аплодира, а тя заяви, че приема тези възторжени овации като вот на доверие. И призова да бъде свален от дневния ред втората точка – за констатирането на оставката й.

След това Нинова направи отчет за тригодишната си работа като председател, за състоянието на партията и за многото и различни опити БСП да бъде „купена“.

Словото й беше емоционално, ударно. Тя посочи до какви методи е прибягнала наплатената от ГЕРБ вътрешна опозиция в БСП през последните две седмици и без да назове поименно хората, стана ясно кого визира – Станишев, Гергов, Дъбов и прочие политико-бизнесмени, чиято цел е да споделят властта с ГЕРБ като техен младши партньор.

„Днес трябваше да внеса официално оставката си. Но няма да го направя. Не внасям пред конгреса своята оставка. Имах избор между два варианта – оставка на всяка цена, на инат и запазване на личното ми достойнство с цената на хаос, предаването и продаването на БСП в полза на чужди и нечисти интереси и… в крайна сметка- установяване на диктатура в България. Вторият избор беше този, който сега правя – да поема имиджови щети, но да предпазя партията от хаос и от превземането й от чужди интереси“, обоснова се Нинова.

„Мнозина ми градиха фалшив образ на човек, който е обладан от егото си и се стреми към лични постове. Пред егото ми или бъдещето на БСП и на държавата, избирам второто“, посочи тя.

Тя разказа какво се е случило в последните дни и кое я е накарало да не подава оставка:

1. Започна личното ми очерняне, моето и на семейството ми, с много лъжи. Запазих мълчание. Не казах една лоша дума за никого, защото така сте ме учили. Оставам с огорчение и с благодарност, че близките ми издържаха, не се огънаха и ме подкрепят.

2. Усили се натискът да се спре промяната в БСП и да се върнем в изходната позиция от преди три години.

3. Пусна се машината за манипулации и за фалшиви новини. За да ви настроят срещу ръководството, ви излъгаха, че който е бил кмет два мандата, няма да може да се кандидатира отново. Излъгаха ви, че ще има пълен цикъл отчети и избори предсрочно и сегашните общински председатели няма да се кандидатирате отново. Стигна се до низостта да ви лъжат, че са откраднати парите от партийната субсидия (впрочем понеже допускаме, че някой от вас може да е повярвал на това, в секретариата на конгреса са внесени документи за всеки изхарчен лев. Който желае, може да се запознае.)

4.Различни политически и икономически лобита задвижиха интересите си за овладяване на БСП и поставяне начело на друг председател. На тези бизнесмени, които отвън се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа оттук, от тази зала, защото аз не ходя в кабинетите им: Наиграхте се! Затворете си портфейлите! БСП не се продава. БСП не е стока. БСП е кауза. Ако можете да купите десет, двадесет, тридесет търговци в храма, то зад каузата стоим хиляди, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да го превземете отвътре.

На тези социалисти, които в последните дни изпращате мнения, писма за подкрепа и декларации да си оттегля оставката, благодаря. Благодаря и на симпатизанти и безпартийните. Някои другари казват, че вашето мнение е изкуствено, че е организирано, че е платено. Не им обръщайте внимание, това са хора, в чиито мисли всичко е пари. Знам, че сте истински, с мнозина от вас сме били редом в наводнените села във Видинско, на протестите на тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско, в защита на животните в Странджа. Знам и че сте притеснени и милеете за партията.

Бъдете спокойни, ще се справим заедно и обединени и с тази криза“, посочи лидерът на БСП.

Нинова заяви, че не може да гледа как трудът да стотици хиляди хора изтича в канала и това я мотивира да остане лидер на партията и предложи точка 2 да отпадне от дневния ред, защото оставка НЯМА!

Тя призова да си остане текстът в Устава, който гласи, че председателят се избира пряко от цялата партия.

„На прага сме на криза с неизвестен край. Поводът за нея съм аз. Подаването на оставката ми е осъзнато и премислено решение. Моята представа за морал и достойнство в политиката не ми позволи да се крия зад колективна отговорност“, каза водачът на БСП.

„Стига! Измъчихме хората си. Направих равносметка и реших да отстъпя. Нека партията избере по-добрия и да работим заедно за общия успех“.

Корнелия Нинова разкри, че са започнали атаки срещу нея и семейството й: „Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на Прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП“, заяви Корнелия Нинова в емоционалното си слово.

„Трети ме пратиха в миналото и даже приживе ми отредиха място в историята“, посочи Корнелия Нинова, като правеше паузи в словото си, за да усеща тежестта и влиянието му върху залата.

Ако се ръководех от егото си, пред вас щеше да стои председател на Народното събрание.“

„Аз имам много трески за дялане. Не познавам задна скорост, липсва ми гъвкавост. Като танк съм, както каза Стефан Данаилов, но никога не съм пренебрегнала колективните органи на партията“, каза още Нинова.

Точка първа от дневния ред – констатиране на оставката ми, се оттегля, защото няма такава, предложи Корнелия Нинова.

Залата избухна в аплодисменти. Делегатите станаха на крака с изключение на малка група от вътрешната опозизия, която запази мълчание.

„Нека бъдем модерна европейска партия. Моля ви, приемете точка три да стартира процедура на пряк избор за председател не сега, аз съм тук, върнах се и не за предстоящите местни избори, а след тях и по време на пълния цикъл отчети и избори в партията.

Скъпи социалисти, отърсете се от стреса, стягайте редиците за местните избори. Три години вие работихте за нас, да бъдем депутати, евродепутати, време е ние да поработим за вас – вие да бъдете кметове и общински съветници и не просто, за да имаме постове, а за да имаме лостове, заедно да променим България“, заяви емоционално Корнелия Нинова.

Никой от опозицията не посмя да вземе думата.

Не я освиркаха. Не напуснаха залата. Гледаха я онемели.

Целият им плам, с който я громяха в тв студията, беше изчезнал.

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ТИ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ Б С П СЛАВА Б С П

  2. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАЙ ДОБРЕ ВИДЯХМЕ И РАЗПОЗНАХМЕ ВРАГОВЕТЕ НА БСП ТЕ СА И ВРАГОВЕ НА НАРОДА ВЪТРЕ В ПАРТИЯТА ЗА ИНТЕРЕСИ НА ГЕРБ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТИ БЛАГОДАРИМ НИНОВА ЧЕ ОСТАВАШ СЪС НАРОДА

  3. ГОСПОДИН Г. ГЕРГОВ М. МИКОВ И СТАНИШЕВ НИЕ НАРОДА ЗНАЕМ КОИ СТЕ ВИЕ И КОИ СА ВАШИТЕ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ МАФИЯ ГЕРБ

  4. Престъпниците в БСП, купени от Борисоф, Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков, Янкоф, Жябляноф и СерГея НЕ можаха да спрат процеса на обновяване на БСП. Те нямат вече място в БСП, но и Борисоф няма да ги вземе, защото не изпълниха пъклените му планове, за които бяха купени. Нинова се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП и даде легитимност и енергия, и заедно с младите, енергични и некорумпирани хора ще възродят и прочистят партията си от купените хора на борисоф!

  5. ВСИЧКИ ПАРТИИ ОКОЛО БСП СЕ РОДИХА ОТ ПРЕДАТЕЛИ НА БСП И НАРОДА СЛАВА БСПБЪЛГАРСКИЯ НАРОД СМЕ СЪС НАШЕТО СМЕЛО МЪЖКО МОМИЧЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА И БСП БЛАГОДАРИМ ТИ НИНОВА ЧЕ СЕ ВЪРНА ЗАРАДИ НАС НАРОДА СЪС ТЕБЕ СМЕ БСП ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

  6. С това слово Нинова ми се издигна в очите. Не я харесвах заради Техноимпекс.

  7. Човек прави грешки докато е млад.. с това Техноимпекс ще е избърсала гъза на някой тарикатин.

  8. Към „пасмината, купена от ГЕРБ“ Нинова се обръща с „Другари“.
    Елементарната логика показва, че или има някаква грешка, или изброените са наистина другари. Но тогава следват изводи за всички влиятелни членове на БСП, не за редовите, не и за симпатизантите. Да, Нинова изнесе блестяща реч, блестящо се справи с вътрешната опозиция, хареса ми. И правилно каза, че някой отвън е искал да купи партията. Но кой е този, кои са тези
    „отвън“, кои трябва да си затворят портфейлите – тя не каза, автора на статията – също. А полуистината не е нищо повече от цяла лъжа.

  9. Бойко БЪЛГАРОУБИЕЦО махни се от живота на народа махни се със цялата си мафиотска шайка стана за присмех и подигравка във целия свят разбраха че си прост и мафиот никой не ти вярва че си спечелил изборите при цялата народна омраза ти открадна ПОБЕДАТА на Б С П НИЕ НАРОДА ЗНАЕМ ЧЕ СИ КРАДЕЦ ЗНАЕ ГО И ЦЕЛИЯ СВЯТ НЯМАШ ШАНС ДА НИ УПРАВЛЯВАШ НА СИЛА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *